Šta je novo?

Club 3d or Sapphire

overclocker

Slavan
Učlanjen(a)
29.06.2004
Poena
309
Ukratko... Zasta bi se pre odlucili:
1.Club 3d ati radeon 9600 pro 128MB ili
2.Sappgire ati radeon 9600 XT 128MB
(odnos cena i performanse)
HVALA SVIMA ,)

broj 2!

Sapphire definitivno ;)
Pozdrav...

Pa to zavisi od cene koju nisi napisao ;)

ne razumem jednu stvar ako sam dobro procitao, zasto si stavio Club3D r9600 PRO, a kod Saphire-a 9600 XT ?!?!
pa koji god da je proizvodjac, izuzev nekih extremno losih, ja bi se odlucio za varijantu XT-a :)
mislim logicno !!
a sta bi se odlucio u slucaju Club3D ..... XT ili Saphire .....PRO

A bolje je pitanje Club3D ili Saphire sta bi ste pre uzeli, i koji ima bolju 2d sliku ukoliko ima razlike ?

???

*Tony cena se podrazumeva kod istog prodavca, znaci ni jednu ne nabavljam ispod cene.
*ToxiC naravno da je XT bolja kartica po performansama ,ali nemora da znaci da bi uvek uzeo XT posto sam ja lepo napisao odnos CENA PERFORMANSE ,odnosno bez obzira sto je PRO losijih performasi to mozda opravdava svojom nizom cenom.
Ali ako vas bas interesuje cena nabavke Club 3d je 117€ , Sapphire 130€ pa da li Sapphire svojim malo bolim performasama opravdava cenu visu za 13€?

Pa ne mozemo da sanjamo po kojoj ceni ih ti nabavljas, pa da gatamo odnos cena/performanse! :d

Ako ti ne znace puno tih 13€, pazari 9600XT, tacno za tih 10% je i brzi.

BTW, neko je pre par dana pisao o Club3D 9600Pro kartici koja po defaultu radi na 9600XT taktovima, e sad da li se tu umesala slicna prica kao kod 9800Pro/XT kartica, tj da i nove 9600Pro kartice dolaze ne sa RV350, nego sa RV360 jezgrom, pojma nemam...

Decko, jel' ti imas neki problem? :mad:

Bolje resavaj svoj problem sa tim nesrecnim 6800LE! :wall: :-devil-:

Moram da menjam avatar podseca me malo na tvoj smaracki...

@ostali (normalni)

Izvinite na offtopicu.

Poslednja izmena:
Sapphire . Ma sve je to isto.

Sapphire

delija stvarno izvini ali smaras vise sa tim 9800pro ovo ono
mislim stvarno

inace ja ima saphire 9600xt i radi na 500/300 i ja sam :D

Ja sam uzeo Club3D 9600pro... Kartica je odlicna i radi na 500/600 MHz... Nemam iskustva sa Sapphire-om ali kao prednosti kartice koju sam ja uzeo mogu navesti:
1. Niza cena
2. Hladnjak preko CPU-a i memorije (imas sliku na Thread-u "Club3d Radeon 9600pro"
3. Isti radni takt kao i kod XT modela
4. Club 3D ima manji pad performansi (gotovo nikakav) kada se ukljuci AA 2X

P.S.
Ne zaboravi onu staru...:
"svaki ciga svoga konja hvali..."
:d

ajde da vidimo koliki ti je skor u 3dmarku i d3 navedi koji cpu imas
jel je r3500 ili r360
odakle ti tvrdnja pod brojem 4
ja mislim da sapphire 9600xt ima vivo bar moj ima a nisam bas video bez viva

c3 je napisao(la):
jel je r3500 ili r360

Pogledaj Club 3D 9600PRO
A sto se tice tvrdnje 4 pogledaj malo po netu testove (ili ako si u mogucnosti testiraj sam)... AtiTOOL detektuje chip kao rv350...

c3 je napisao(la):
delija stvarno izvini ali smaras vise sa tim 9800pro ovo ono
mislim stvarno

inace ja ima saphire 9600xt i radi na 500/300 i ja sam :D

Ako se samo solidarises sa uNesc0 onda OK, ali da li uopste kontas ono sto sam napisao?

c3 je napisao(la):
jel je r3500 ili r360

Ocigledno ne, zato sto nemas blage veze ni koji chip imas u svojem 9600XT!

MurDock je napisao(la):
Pogledaj Club 3D 9600PRO
A sto se tice tvrdnje 4 pogledaj malo po netu testove (ili ako si u mogucnosti testiraj sam)... AtiTOOL detektuje chip kao rv350...

I da imas RV360 jezgro da bi bilo detektovano morao bi da uflesujes BIOS od 9600XT, sto ti ne preporucujem nikako dok ne provrtis malo strane forume i saznas u cemu je caka sa tim tvojim Club3D-om. Najsisgurniji nacin je da skines kuler i pogledas sta pise na cipu, ali na taj nacin mozes da izgubis garanciju, pa bolje nemoj. Uzivaj! ;)

Delija je napisao(la):
Ako se samo solidarises sa uNesc0 onda OK, ali da li uopste kontas ono sto sam napisao?
brate ja smatram da si ti ql lik i vidim znas dosta toga bar 2x vise od mene
ali jednostavno mi je zapalo na oko da par puta pricas neke price o 9800pro :trust:
nema ljutnje ;)

Delija je napisao(la):
Ocigledno ne, zato sto nemas blage veze ni koji chip imas u svojem 9600XT!
ja ima r360 a pro ima r350 slucajno sam napisao trihiljade petsto

c3 je napisao(la):
ja ima r360 a pro ima r350 slucajno sam napisao trihiljade petsto
E pa nije baš, ti ima RV360, da ti ima R360 imao bi 9800XT.
Nije da je neka razlika, ali čisto da ti skrenem pažnju...

c3 je napisao(la):
brate ja smatram da si ti ql lik i vidim znas dosta toga bar 2x vise od mene
ali jednostavno mi je zapalo na oko da par puta pricas neke price o 9800pro :trust:
nema ljutnje ;)

ja imam r360 a pro ima r350 slucajno sam napisao trihiljade petsto

Ma, OK je, priznajem da sam malo preterao sa pricama o 9800Pro, ali to je samo zato sto imam dosta iskustva sa grafickim karticama.
Svasta sam izmenjao i isprobao, od CGA i Herculesa (tada sam bio mali i samo sam gledao kako cale nesto kucka:d), preko Trident-a (8900, 9000), CirrusLogic-a (5428, 5434) S3-a (32, 64V+), Matroxa (Mystic), Voodoo-a (kec, trojka) (do sad sam se vec rastuzio:)) i nVidia-e (TNT2, GF256, GF2MX, GF4MX, GF4Ti, FX5900XT) pa do mog prvog ATI-ja (9800Pro:D) (i ja sam bio zadrti anti-ATI-jevac:D).

Ne mogu da verujem da sam promenio preko 15-ak grafickih kartica! Sad mi je jasno zasto cale kaze da bi mogao da mi kupi novi auto (a ne nabudzenog Jugica, koji BTW "ide" do 170km/h, verovali ili ne :D) da nisam tolike pare bacio za kompjuter. Mada i znanje (doduse uglavnom uzaludno:D) se placa.

I zao mi je da se ljudi "opeku" bezveze, kad mogu da se uce na tudjim greskama. Gomila njih se zaletela na jeftini 6800LE i sad se muce sa njim.

p.s. A sto se tice oznake cipa defiitivno nisi pratio sta sam napisao :d, ali te je Vojkan vec ispravio.

poz. :wave:

Vojkan je napisao(la):
E pa nije baš, ti ima RV360, da ti ima R360 imao bi 9800XT.
Nije da je neka razlika, ali čisto da ti skrenem pažnju...
da rv a ne r u pm
:wall:

Nazad
Vrh Dno