Šta je novo?

Cloud storage servisi: Dropbox,Skydrive,Wuala,ADrive... Diskusija

Koji cloud storage service koristite?


 • Ukupno glasača
  233
:ROFLMAO: a šta si i čime si prethodno čačkao po hosts fajlu pa dodao da blokira? :D :D
 
Ranije piratske verzije Photoshop-a su zahtevale da se onemogući pristup internetu kroz host file.
 
Ne koristim fotošop, žena mi lepotica😃
Moguće da sam nečem drugom ograničavao, ko će ga znati, svakog dana novi izazovi.
 
Kako ste organizovali backup fotografija sa telefona? Sve u isti folder preko aplikacije jednom u nekom periodu, rucno kopiranje, odvajanje po mesecima?
 
Kupio bih Turski 2tb one ali mi ne prihvata karticu,,zadnji korak checkout

Payoner kartica,free vpn,mozda vpn problem ?

Koji free vpn je ok za Tursku ?

Screenshot 2023-11-12 134730.png
 
Koliko vas koristi hetzner-ov storage share? Presao bi sa kdrive (infomaniak) na njega. Za 5e 1tera i nextcloud. Skroz primamljivo.
 
Koristim ja oko 3 godine (ili duže), ne žalim se. Mada ne znam šta ti treba i da li ti se isplati da prelaziš sa kdrive-a, tj. da li je vredno cimanja

Za fajlove je cloud k'o cloud, s tim što ja koristim i za kalendar i kontakte (caldav / carddav), taskove, za recepte (cookbook) za strimovanje muzike (subsonic), za sinhronizaciju bookmarka (floccus). Ako ti ne trebaju te dodatne opcije, onda ti je svejedno
 
Kako pristupas fajlovima u hetzner cloud storage? jel imaju neku app kao dropbox koja radi autosync? Cena je odlicna za 1tb, imaju usere...
 
To je Nextcloud, koristim zvanične klijente i razne dostupne aplikacije za droid. Na Windowsu ima opcija virtual drive (kao File on demand na Onedrive-u), pa ako imaš manji disk, ne moraš da sinhronizuješ sve, već samo ono što koristiš. Druga opcija (na linuxu jedina), je da biraš koje ćeš foldere sinhronizovati. Ali ne mora sve da se sinhronizuje ili bude u jednom lokalnom folderu ili disku. Meni je npr. podrazumevani Nextcloud folder u /home direktorijumu, ali imam jedan veći i manje bitan na SD kartici (na laptopu). Treća opcija je direktan pristup preko webdav-a ili korišćenje nekog webdav klijenta (npr. mountain duck), mada nemam potrebu za time.
Ja sam zakupio i domen (isto kod njih), pa koristim subdomen za storage (cloud.example.com), pošto je kraće i lepše od njihovih domena (nx1234.your-storageshare.de).

Cena je odlična jer nisu radili bekap, pa si mogao da ostaneš bez svega (desilo se na jednom nalogu, sreća tokom migracije :d ). Sad prave bekap, ali su i povećali malo cenu. U svakom slučaju, nema jeftineg (Next)cloud-a sa admin pristupom (neograničenim brojem korisnika, deljenim folderima, potrebnim i nepotrebnim dodacima). Jedino nije preporučljiv za online office (podrazumevan je onlyoffice community) i Talk za mnogo korisnika Ne znam do kog broja radi ok, rekao bih 10-20
 

Prilozi

 • nextcloud.png
  nextcloud.png
  37.7 KB · Pregleda: 26
 • Screenshot_20231121_052958.jpg
  Screenshot_20231121_052958.jpg
  28.3 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Zasto nigde ne vidim koliko GB daju za nextcloud basic???
 
Ko koliko daje? Nextcloud nije provajder oni samo razvijaju proizvod (server i klijente) i pružaju podršku. A na tebi je ili da odabereš provajdera, ili da hostuješ sam.
Oni preporučuju neke, ima ih još dosta (webo.hosting, hosting.de). Ali hetzner je najpovoljniji, i nudi za tu cenu pristup admin panelu. Zove se storageshare zato što su se nešto tužakali oko naziva. Ali ti u hetzner paketu dobiješ Nextcloud sa navedenom količinom prostora. Oni rade ažuriranje servera, ali ti moraš da paziš na ažuriranja instaliranih dodataka u admin panelu (možda ima i auotmatski, nisam proveravao)
 
a jao... 🤦‍♂️
pajser
 
Koristim hetzner vec par godina, al nikad nisam obratio paznju na ovu sekciju. Meni ovo deluje ultra dobro. Za 4.3e dobijes 1TB prostora.
Nisam nikad koristio nexcloud, pa ne znam kako radi.

Ali trenutno placam google drive zbog google photos i iCloud. Hipoteticki mogao bih ta dva da zamenim sa ovim. Probacu malo da se poigram.
 
Pokusao kupiti Turski Google drive 2tb ali ne prihvata kartice,Intesa i Payoner

Imam vpn,Turska adresa ali ne prihvata placanje

Ako neko moze kupiti 2tb na godinu dana mozemo podeliti po 1tb

Moji podaci su nebitni i treba mi max 1tb,pm kontakt
 
Nazad
Vrh Dno