Šta je novo?

CloneCD ipak nije mrtav :)

• Začetnik teme Začetnik teme Crni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Crni

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
799
Pre nekog vremena je Elaborate Bytes AG, kompanija koja stoji iza CCD-a objavila da zbog stupanja na snagu nekih novih zakona vezanih za autorska prava, kopiranje, pirateriju... obustavlja dalji razvoj i distribuciju programa koji ih je proslavio i nastavljaju da razvijaju samo CloneDVD koji se dosta razlikuje kako po funkciji, tako i po konceptu. Sta ce se desiti sa MakeDisc-om koji je bio pri kraju, a po nekim najavama je mnogo obecavao za sada se ne zna, ali...

Ne tako davno (u maju ove godine) osnovana je nova kompanija pod nazivom SlySoft ciji je zastitni znak umesto ovchice - lisica 😛, a evo i njihove adrese:
SlySoft Inc.
Dickenson Bay Street
John Henry Bldg.
St. John's
Antigua (West Indies)

Uglavnom, ta kompanija je od Elby-ja preuzela mnogima poznati besplatni programcic za DVD regione koji se sada zove AnyDVD.
Od skoro ce ista kompanija razvijati i CloneCD (takodje preuzet od Elby-ja) pod istim uslovima, a prva Preview verzija se moze skinuti ovde:
http://www.slysoft.com/download/SetupCloneCD4315.exe

Ne znam zasto imam utisak da je SlySoft nista drugo do Elaborate Bytes, ali u drugoj drzavi gde vaze drugaciji zakoni :mrgreen: ...

Evo i zvanicno saopstenje:
"SlySoft aquires CloneCD
SlySoft aquires all rights of the famous CD duplication tool CloneCD from Elaborate Bytes AG. CloneCD will only be available from SlySoft via the Internet. Pricing will be the same as before. Existing CloneCD customers will keep their right for free updates for one year after purchase. The first update will be available during the next weeks."

BTW, Software Patents zakon u EU nije :happy: prošao, tako da će možda ovaj deal da se i poništi (UNDO ctp; ).

Nazad
Vrh Dno