Šta je novo?

Clone mode - pomoc

Bad Habbit

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
690
Ovako. Imam graficku kartu radeon hd4850. Stari, analogni, crt ili kako se to vec zove televizor je preko tv out-a spojen i koristim ga kao sekundarni ekran. Primarni je naravno monitor 22". E sada, trenutno su mi ovi ekrani postavljeni u extended mode-u. Hteo bih da napravim clone mode, ali kada to pokrenem, zbog male rezolucije tv-a, dobijam istu tu malu rezoluciju na monitoru, koji radi pod 1680x1050. Pitanje je da li je i kako moguce da podesim da mi oba ekrana rade u clone mode-u, a da pritom svaki radi u svojoj optimalnoj rezoluciji?

koliko je meni poznato, sa ATI mislim da ne moze.

Ok, tnx. Ako neko zna neko resenje neka javi. Cisto da pitam i ovo, mada mislim da tesko da neko to zna. Koristim XBMC na windows-u. E sad, posto mi je tv, ovaj analogni, stari, povezan preko tv-out-a hteo bih da filmove koe psutam iz XBMC-a gledam na tv-u. Medjutim jedina opcija je da ceo XBMC bude na tv-u, a to onda znaci da zbog male rezolucije ne mogu da lepo podesims ve sto trbea, vidim opcije i sve ostalo. Sad, treba mi neko resenje da XBMC pokrecem sa kompa, a da se film emituje na tv-u.

Ne postoji software-ska solucija da promenis rezoluciju preko 1024x768 jer ti je to max rez. tv izlaza (ovo nema veze da li je ATI ili Nvidia), jedino ako nemas neki Samsung Slimfit tv, hd ready crt-ova kojih je bilo kod nas (bilo je i drugih ali Samsunga kao po obicaju svuda). XBMC ne moze to sto ti trazis ali mozes externi player pa u njemu da prebacuje "radni ekran".
Procesljaj po ovoj temi:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=43511

Nazad
Vrh Dno