Šta je novo?

Clone HDD-a sa BB ?!

jon_doe

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poena
169
Ovako imam neki laptop sa IDE hdd-om ima Bad Sektore tj ima ih na 3000-3500mb (hdd30gb) ali prvih 7gb je ne korisceno nego je prva particija od 7-30gb jedna... Sad treba da zamnim taj disk sa neki drugim bez bb, da li mogu clone da mu odradim da ne klonira te bad sektore ?! ili moram da dizem sys opet, sto me realno jako mrzi jer je prvo na ovm lapu to traje, a drugo moram posle i ostali software da instaliram sto je smor!
Mislio sam da mu radim to iz Acronisa clone disk, ili mozda image to image pa posle image na nov disk. Ne znam kako funkcionise clone da mi ne napravi lose sektore na dobrom disku?! Da losih sektora nema tamo gde su fajlovi samo ispred.

Poslednja izmena:
Bad sectori (blokovi) su ostecenja na hard disku. Kako ti mislis da se ostecenje moze preneti na drugi HDD? Uzmi acronis, ili cime ces vec klonirati, i odradi posao ;)

Zamisli to ovako:

Imas hard disk koji je (grubo receno) ogreban na pocetku, i tu nemozes da upisujes ni citas podatke, i imas drugi hard disk, potpuno ispravan bez te ogrebotine. Kako ces ti programom preneti tu ogrebotinu na drugi HDD?
Jes' malo laicki objasnjeno, ali nadam se da si shvatio poentu :)

Poslednja izmena:
.....

negde sam procitao da od hardware bad sektora mogu da se naprave software bad sektors pa moram da prodjem regeneratorm..... mozda je to lupio neko na netu kad sam trazio.... nego setih se posle da u Acronisu ima opcija Do not copy Bad sektors :D da se cekira :p ili tako nesto :D

Pa to znaci da ne kopira fajlove koji se nalaze na bad sectorima, ako sam ja dobro shvatio, posto se fajlovi koji leze na BB-ovima ponekad mogu ocitati, ali jako sporo. A posto ti nemas nikakvih upisanih podataka koje ne mozes da procitas na tim BB-ovima, ta opcija ti moze biti iskljucena. Ali ti je za svaki slucaj, eto, ostavi ukljucenu i vozi ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno