Mx
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.04.2002
- Poena
- 619
Prvo clocknuo sam ga na 900 mhz i bilo je sve ok.Tada je magistrala bila ispod 133 ali je mnozilac bio veci.Reko,nece smetati karticama da vratim na 133 magistralu i sa vecim mnoziocem dobijem 1000mhz.Ali blokirao je jako brzo pri paljenju,dovoljno brzo da ne mogu da vratim parametre na normalu.Na uputstvu za plocu pise da se parametri vrate na normalu pri restartu usled zakocenja kompa.Ali nisu.Na kraju sam dzamperima na ploci vratio proc na 800 i magistralu 133.Ploca je asus cusl2-c,memorija ibm pc133.Posto se i dalje vozim preko dzampera,kako da vratim na pocetno stanje frekvenciju procesora pa ispocetka sve podesim softverski?
I kako da uopste overclockujem na vise od 900 mhz?
I jos jedna stvar me zbunjuje.Po kupovini proc. skinuo sam intelov program za proveru proc. koji mi je rekao da je unutra PIII 600mhz za 100mhz magistralu.Da li to objasnjava slabe overclock rezultate?
I kako da uopste overclockujem na vise od 900 mhz?
I jos jedna stvar me zbunjuje.Po kupovini proc. skinuo sam intelov program za proveru proc. koji mi je rekao da je unutra PIII 600mhz za 100mhz magistralu.Da li to objasnjava slabe overclock rezultate?