Šta je novo?

clock c2duo7400 na biostar p43-a7 i ocz 2x1G dualch

bobrock021

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2009
Poena
304
Nabavio sam gore naveden hardver , pa me interesuje kako da klokujem ( podesim vrednosti u biosu ) da podignem brzinu procesora i memorije...memorija bi trebala da radi na 1066 mhz , bar tako pise , a kuler na procesoru je onaj sto je i dosao uz njega. U bios-u nisam nista dirao , sklopio konfiguraciju ,instalirao OS i sve je ok i sve radi. E sad da li se i koliko moze ( klokovati ) , podesiti u granicama normale , uzimajuci u obzir to kakvo je hladjenje procesora, i ostali hardver... Hvala i pozdrav

Ok , hvala na odgovoru , znao sam da se moze brzina povecati malo ali ne i toliko , u sustini ne bih isao do maksimuma , nije mi oglavu. Nazalost ne mogu se igrati previse s tim jer mi buzdet to ne dozvoljava , pa necu preterivati u kloku.

ovako:

Nabavio sam gore naveden hardver , pa me interesuje kako da klokujem ( podesim vrednosti u biosu ) da podignem brzinu procesora i memorije...memorija bi trebala da radi na 1066 mhz , bar tako pise , a kuler na procesoru je onaj sto je i dosao uz njega. U bios-u nisam nista dirao , sklopio konfiguraciju ,instalirao OS i sve je ok i sve radi. E sad da li se i koliko moze ( klokovati ) , podesiti u granicama normale , uzimajuci u obzir to kakvo je hladjenje procesora, i ostali hardver... Hvala i pozdrav

stavi mnozilac na 9 a fsb na 400 (siguran klok)
malo podigni napon na CPU (oko 1.36 da bude - probaj prvo sa manje)
na mem stavi napon deklarisan na njoj (pise na modulu) i kreci se u okviru tih 1066MHz, nema potrebe da naduvavash memoriju preko toga jer je razlika smesna a opet ces morati da dizes napon na mem.
To ti je 3600MHz bez problema. Ja sam moj E7400 naduvao do 4GHz
ali mi je izgleda los primerak pa trazi mnogo struje te se onda vise i greje.
Zato sam mu stavio Vendetu 2!
:type:
Mada ja bih taj BOX cooler zamenio nekim bar malo boljim!

Hvala KUKIZ na odgovoru i uputstvu a i tebi VA MILOS na linku . Mnogo ste mi pomogli....Thanks !!!

Nazad
Vrh Dno