Šta je novo?

Clock 4600+ EE

Zhule

Slavan
Učlanjen(a)
17.04.2008
Poena
319
Naletelo da pazarim jeftino AMD-a iako vidim da ga Intel dere. Pa jos i nesrecna ploca Gigabyte GA-MA74GM-S2H.
Posto me je ovaj forum malo nalozio da klokujem :d morao sam da probam. Ali izgleda da ploca nema mogucnost menjanja mnozioca za HT link?!? Da li je moguce da sam ja udario u ledinu pa je meni maximalan clock oko 2,7-2,8 Ghz a HT link vec dobrano preko 1 Ghz... Preko toga nema POST-a i vraca mi na default. Ima li nacina da ga spustim pa da se igram malo vise? Neki softverski ako BIOS ne moze? Inace ne mogu trenutno da slikam taj bios :wall:

Hvala unapred :p

P.S. Evo i koja je revizija Windsora (energy efficient serija)

Prilozi

• CPUZ.JPG
    CPUZ.JPG
    50.3 KB · Pregleda: 124
Ma ja u BIOS-u nemam podesavanje mnozioca za HT link, niti podesavanje delioca za memoriju. Zato ja pitam, lako bi bilo da je kao sto pise tamo ;)

Ima li neko iskustva sa takvim podesavanjem?

Ima samo HT link "Auto, 1000, 800, 600" itd a za memoriju takodje nema realni clock vec standardne vrednosti (800,667,533,400), niti mi se nude razlicite vrednosti kada promenim FSB.

Ima samo HT link "Auto, 1000, 800, 600" itd a za memoriju takodje nema realni clock vec standardne vrednosti (800,667,533,400), niti mi se nude razlicite vrednosti kada promenim FSB.

Pa, to ti je to.

HT link:
1000 = x5
800 = x4
600 = x3

Za memoriju moraš odabrati djelitelj koji najviše odgovara. Npr. za 300Mhz bazne frekvncije procesora/HTa bi vjerojatno trebao odabrati 533 ili možda čak 400, ako memorija nije nešto. Za 250Mhz bi išlo 667, i tako dalje.

Imaš zgodan alat za računanje:
http://cablemodem.fibertel.com.ar/kimero/am2tools.rar

Poslednja izmena:
Pa to su ti podesavanja za HT link lol :d !
1000 je 5x 200,800 je 4x 200 itd. ...

A "standardne vrednosti (800,667,533,400)" su ti upravo mem. divider-i.. Pa ti imas sve sto ti je potrebno za OC na toj ploci...Stavi mem. na 667 ili 533 opciju i guraj HTT.Stavi HT(onaj za koji "nemas" mnozioc :D) na 800 ili jos bolje 600 itd.

E pa ne morate odmah da me tovarite kad sam indijanac :d

Kacim screenshot-ove za koji minut da vidimo sta sam uradio :banana:

Hvala :wave:

Na default naponu, maximalni stabilan (mozda moze koji Mhz vise). Naravno, treba mu duzi test, ali ipak...

Valja li sta ovo? :-devil-:

Prilozi

• OC1JPEG.JPG
    OC1JPEG.JPG
    231 KB · Pregleda: 145
Znaci nece preko pa da ga bijem. Probao sam polako da mu podignem napon na 1,3V ali najvise dokle je dosao je ~3,2 Ghz. E sad, posto je memorija PQI probao sam nju na nizem taktu, nece, a probao sam i HT link da spustim, naravno. Udje on u Win sa 3,2 GHz na tom naponu, ali pukne u Orthos-u za minut-dva. Inace ne stigne ni do 45c, tako da se nije usijao.

Koji bi mi napon trebao za veci clock i do koliko da guram na box-u (takt i temperatura)? Pa kad tu dodjem do neke granice da pazarim bolji cooler :D

Hvala :wave:

~1.45 ili 1.5V.HyperTX ili jos bolje OCZ Vendetta2

Jedno pitanje... Koliki OC mogu da ocekujem sa mojim X2 4200+. Brisbane G2 Revizija...

Nazad
Vrh Dno