Šta je novo?

ClipArchiver – skidajte video snimke sa interneta

rafsha

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poena
151
Napravio sam program Clip Archiver kojim mozete da:
-pretrazujete YouTube
-skidate video snimke sa njega i slicnih sajtova (metacefe, dailymotion, vimeo...)
-gledate ih u ugradjenom plejeru
-konvertujete video u zeljeni format.

Na primer, vrlo lako mozete naci pesmu vaseg omiljenog izvodjaca, skinuti snimak najboljeg kvaliteta i konvertovati je u mp3 ili format koji mozete pustiti na vasem mp3/dvd plejeru, iPod-u, psp-u, mobilnom telefonu ili nekom drugom uredjaju. Program sam prepoznaje kada kopirate url snimka, dozvoljava definisanje download/search profila kako bi vam skidanje bilo sto brze i efikasnije, podrzava srpski jezik naravno...

Program je radjen u javi tako da vam za njegovo pokretanje treba 32bitni Java Run Time verzije 6. Verziju vase jave mozete proveriti na: http://www.java.com/inc/BrowserRedirect.jsp?locale=en&host=www.java.com

Program mozete skinuti ovde:
http://www.cliparchiver.com/ca_download/cliparchiver_setup.exe

Kljuc: forumtest2011 (ovaj kljuc vam otkljucava profesionall verziju programa)

Ako imate vremena ostavite i neki komentar kako vam se svidja program, sta popraviti, gde vam pravi probleme i slicno... ;) pozz

Mali problem, po završenoj instalaciji pitao me je za language, što nije problem, ali je to onda ponovio jedno 50-ak puta, što jeste problem... :) Onda šta god da uradim u programu ponovo me pita za jezik (par puta samo). I smatram za nedostatak što ne može (ili ja nisam provalio kako može) da se pogleda video pre skidanja. Inače odlična zamisao.

Ufff to za jezik mi se nikada nije desilo. Update-uj javu ako vec nisi, mozda je zastarela verzija pa pravi probleme (control panel/java/update). E da, mozda koristis 64bitni operatvni sistem, u tom slucaju se mogu javiti svakakve gluposti zbog jave koja jos 100% ne podrzava 64bitni os. Zao mi je :(
Sto se tice skidanja/gledanja mozda ti je onda najbolje da gledas snimak iz web browser-a, pa kad hoces da ga skines, kopiras url i ides add+profil za skidanje koji ti odgovara.

Jeste 64-bitni os, tako da je verovatno to problem. Inače, poskidao sam par stvari i radi bez problema (jedino me i dalje muchi sa jezicima, ali ne može on mene da pita za jezik toliko puta koliko ja puta mogu da kliknem ok :D )...

Ima li ikakve šanse da ovaj prograM bude portable?

Pa mozes da instalacioni folder programa "C:/Program files/Clip Archiver" (svi fajlovi programa su samo u tom folderu, program ti ne brlja dalje po kompu) prekopiras na flesh. Program pokreces preko CAStarter.jar ikonice. Samo pazi da ti flesh ne bude bas prespor, jer moze da se javi seckanje kod pustanja ili slicno. I prilikom svakog skidanja lepo podesi folder gde ce biti skinuto, jer na razlicitim racunarima flesh moze da bude drugacije adresiran (d, e, g, f...). Videcu da ubacim u podesavanja opciju: "portabilan program" pa da on sam snima u svoj folder na flesu ono sto skida ili nesto slicno...

@Elektro666
Otkrio sam u cemu je problem kad ti se vise puta pojavljuje prozor za izbor jezika. Windows 7/Vista su ti stavili zabranu da pises fajlove u tom folderu, nije problem do jave. Napravio sam potpuno novi instalacioni fajl koji bi trebao da omoguci pustanje programa na svakom windows sistemu (testirano uspesno na win xp 32bit i win 7 64 bit). Najjednostavnije ti je da skines program ponovo pa probas.

@Kritika
Dodati su sajtovi na spisak onih koji ce biti dodavani pa kad budem imao vremena videcu koliko su "laki za razbijanje". :D pozz

Za Ted postoji program http://sourceforge.net/projects/tedgrabber/ ali je izuzetno loše odrađeno skidanje prevoda a to u ovom slučaju i jeste najbitnije jer na samom sajtu postoji opcija download i to u različitim formatima.

Za druga dva ne znam da je neko uspeo "da ih razbije". Bio sam u kontaktu sa nekima koji su odradili zanimljive aplikacije ili sajtove za skidanje a kad su naletili na drugi po redu nisu znali šta ih je snašlo tj. na koji način uslovno rečeno sajt krije materijal

Iskreno se nadam da ćeš imati uspeha pa da reklamiramo;)
Pozz

Kopristim priliku da se zahvalim autoru ovog odlicnog programa, koji posle male "prepravke" zbog vise puta pojavljivanja prozora za izbor jezika, radi odlicno.

Nazad
Vrh Dno