frogman
Čuven
- Učlanjen(a)
- 25.01.2004
- Poena
- 679
Instalirao CC ComEdition 4.0 kao interni file server u jednoj firmi. Radne stanice su u domenu i imaju jedan terminalni server u radnoj grupi MSHOME. Podesio sam flex share i dodao permisije rwx na taj isti user-u pod nazivom kasa, medjutim shta je problem taj isti user ili neki drugi ne moze da obrise niti jedan folder koji je samom share-u jer nakon F5 folder se vrati.
U advanced konfiguraciji win file sharing-a sam podesio Security type share, a Domain master i local master na automatic. Na flex share - configure file opcijama sam podesio Public Access na yes, group owner kasa i permisije read/write i rwx. E sad osim naloga kasa imam ja kreiran i admin nalog tu ali i kada se u pochetku sam se authorizavao sa njim ali mi sada to vishe ne trazi i ne mogu da obrisem folder, osim koji sada kreiram, njega mogu.
Unapred zahvalan na svakoj sugestiji i upustvu! :wave:
U advanced konfiguraciji win file sharing-a sam podesio Security type share, a Domain master i local master na automatic. Na flex share - configure file opcijama sam podesio Public Access na yes, group owner kasa i permisije read/write i rwx. E sad osim naloga kasa imam ja kreiran i admin nalog tu ali i kada se u pochetku sam se authorizavao sa njim ali mi sada to vishe ne trazi i ne mogu da obrisem folder, osim koji sada kreiram, njega mogu.
Unapred zahvalan na svakoj sugestiji i upustvu! :wave: