Šta je novo?

Clarion za Peugeot

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Imam Clarion koji je stigao uz Pežo, star 3 god. medjutim prestao je da cita rezane CDe a i sa originalima zeza. :mad:

Zadrzao bih ga jer ima komande na volanu ispisuje sve na board komp. lepo se uklapa tj. nije kicerica a i svira fenomenalno plus nije zanimljiv lopuzama. Jedina mana sto ne cita mp3.

Jel ima neko ideju kako da ga popravim, zamenim laser ili sta vec ? Ovde u Nisu sam kao cistio laser, brisnuse ga stapicem za usi i alkoholom medjutim nije pomoglo ni malo. Kao mogli bi da probaju da zamene laser ali nista ne garantuju a i ne deluju mi mnogo strucno.

Dolazim u Beograd uskoro na 3 meseca pa ako znate neki dobar servis koji bi to mogao da sredi profesionalno ?

Inace trazili su mi u Veranu za nov 45000 din. :S:

:wave:

Gde se pricalo ? Izgleda da nije losa varijanta, mada je cena 90 eura.

Vredi ova solucija za te pare, prvenstveno shto zadrzavash komande na volanu i mnogo je lakshe nabaciti muziku preko flesha :)

Definitivno stvarcica vredi te pare, prenecu utiske kada je uzmem.

Hvala nickname. :wave:

svi pioneer-ovi modeli mogu da se prevezu na postojeci crarionov daljinac na volanu. ja sam zamenio svoj clarion kasetas u meganu. jedino se gubi prikaz na fabrickom displeju.

Kako? Ne računaš valda adapter?

bez adaptera

pa kako onda? jel ta informacija dostupna javnosti? :)

Poslednja izmena:
ti se to nadas da se ja nesto razumem u elektroniku :). jok brale. mogu jedino da ti pokazem kako radi. ako ti treba kontakt tipa koji je meni to odradio, cimni me na PM.
druga varijanta, ima prodavnica u Piramidi u kojoj prodaju Pioneer-a. tu sam i ja pokupio kontakt koga da zovem. tu su imali i maske za montazu.

I ja imam isti Clarion u pežou, čita sve normalne CD-ove, ali RW nema šanse. Ali ovaj uredjaj je ekstra stvar i koliko vidim može na moj Clarion, tako da ga obavezno uzimam zbog MP3 muzike, mrzi me da menjam CD-ove.

A zasto samo nebi pogledali u upustvu gde je AUX in, na zadnjoj strani CD playera, pa izvedes iz njega 3.5mm ulaz koji stavis negde na plastiku, rupa se lako izbusi... i tako ces imati spoljasnji ulaz da prikljucis koji god hoces uredjaj, a to te nece kostati vise od sta ja znam, 200 dinara , a za ostatak para kupi mp3 player, za te pare mozes i iPod nano da uzmes :)) poZZ

A zasto samo nebi pogledali u upustvu gde je AUX in, na zadnjoj strani CD playera, pa izvedes iz njega 3.5mm ulaz koji stavis negde na plastiku, rupa se lako izbusi... i tako ces imati spoljasnji ulaz da prikljucis koji god hoces uredjaj, a to te nece kostati vise od sta ja znam, 200 dinara , a za ostatak para kupi mp3 player, za te pare mozes i iPod nano da uzmes :)) poZZ

Ajde malo objasni, ako može i slikovito bilo bi ekstra, jer sam duduk za te stvari. Please!

Na svakom CD playeru u kolima koji ima AUX sa zadnje strane ( suprotna od one u koju ubacujes CD ) ima AUX ulaz , isto kao na mini liniji koju imate u kuci, kada hoces da prikacis nesto na nju, ti nabodes dva cinca u AUX in :) jel tako ? prebacis na AUX i pustas sta hoces, meni je npr tako prikljucen komp preko linije ....

E sad isto tako, samo pogledas u upustvo tog CD-playera koji imas u kolima i Ustekas sta treba na AUX in a na drugoj strani, kupis pa zalemis zensku 3.5mm uticnicu npr, i nju stavis tj probusis rupu za nju na nekoj plastici i zasravis ili zalepis ... samo je bitno da ide u AUX in na kasu u kolima i da mozes da da stekas jos jedan kabl u to, jer ti u principu, mozes kao i kod mini linije da ustekas kabl, ustekas ga u svoj mp3 player, upalis auto, prebacis na AUX i vozis !

Za PSA Peugeot i Citroen ukoliko nemaju onaj radio sa navigacijom i telefonom postoje dve generacije radio uredjaja sa CD-om RD3 i RD4 koliko sam ja upucen.
RD3 nema mogucnosti za MP3 moze da se dogradi cd chager fabricki ili da se ugradi spomenuti Xcarlink koji simulira CD changer, na kartici usb-u folderi se nazivaju cd01...cd06 obicno za PSA i podrzava do 99 pesama po folderu odnosno disku posto simulira cd chager.

RD4 novija generacija proizvodjaci koje sam ja video su Siemens VDO i Bosh Blaunpukt. Proizvode se verzije koje citaju MP3 diskove podrzavaju CD-text i ispisuju imena pesama dal iz tagova ili fajlova za mp3 nisam 100% siguran. Za ove uredjaje se moze dokupiti fabricki USB box uzivo za sada nisam imao priliku da ga vidim gde se ubada USB flash i odatle pusta, naravno kao i onaj pre podrzava cd changer na sajtu xcarlink-a najavljuju da ce napravi za sa ovo simulator posto je drukciji protokol koji koristi radio za komunikaciju sa cd chagerom.

RD4 znam da postoje sad dal za svaki model nemogu biti siguran postoje dva AUX ulaza koji se koriste da li za bluetoth za telefon ili mogu da se iskoriste za neku drugu namenu tj. dodatke sa poznavanjem elektornike moguce je odraditi to sto je neko spomenuo iskoristi za spajanje nekog spoljnog izvora mislim da cak i oni nude neki dodatak za to treba proveriti. Za RD3 radio nisam se toliko interesovao dali moze da se to odradi.

Racunajte da dodavanje ovog xcar uredjaja zahteva aktivaciju cd chagera na dijagnostici to defaultu nije ukljuceno osim ako nemate cd changer vec ugradjen.

Izvinjavam se na dugackom postu, i ogradjujem se da postoje mozda i neke druge varijacije radija RD3,RD4 sam ja cesto sretao u Citroenu i Peugeot-u uglavnom na osnovu broja sasije moze da se vidi sta je ugradjeno fabricki u konkretan automobil.

Verovali ili ne moj Clarion je proradio sam od sebe, nisam ga koristio nekoliko dana i kada sam ga juce probao jednostavno je radio kao sat. :banana:
Nemam pojma sta je bilo. Xcarlink cu ugraditi svakako zbog mp3, cekacu samo septembar kada idem u Verano na redovan servis i tada traziti da mi ukljuce CD chager.

Ajd da ozivim temu - crkao mi je cd changer (Blaupunkt) u Pezou, uzeo sam xcarlink mp3 plejer (120e sa ugradnjom, 105 bez) i sve radi savrseno.
Podrzava MP3 do 320kbps, startuje jako brzo, rade komande na volanu, pamti gde je stao pa sledeci put nastavlja odatle. Dobije se i line-in kablic tako da moze da sluzi da se na njega prikaci jos ponesto. Sam uredjaj je mali, velicine pakle cigara, smestio sam ga u kasetu/frizider.
Posto je CD changer za 5 diskova, ocekivao sam da ce XcarLink podrzavati do 5 foldera sa po 99 pesama, ali evo radi i sa 6, mozda i sa vise - to tek treba da probam.
Uredjaj nisam narucivao vec sam zvao majstor Micu iz servisa Beoafrika, on je nabavio i ugradio za 5min (ugradnja je besmisleno jednostavna, jednom kad izvadite Clarion).
Sve preporuke!

Vrh Dno