Šta je novo?

CL5 ili CL6?

JA84

Cenjen
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poena
151
Evo vec nedeljama pokusavam da ulovim Kingston 2gb na 800Mhz CL5 ovde na Novom Beogradu.Stavili su me na cekanje u nekoliko prodavnica ali do sada nista?!U isto vreme imaju te module ali CL6.Kazu mi da to nije neka razlika.Ja priznajem da sam duduk za to (iako sam citao ove postove na benchmarku).Utripovao taj CL5 zato sto mi sadasnja memorija (koja je na 667 i ima je samo 2x512, dakle malo pa moram da menjam sve) radi sa tim latencijama stabilno vec dve godine na ploci Gigabyte GA-M55S-S3 i AMD Athlon 64 3200+ procesorom.Pitao sam vec za preporuku pre oko mesec dana pa se izvinjavam zbog uzimanja prostora ali od tada ne uspevam da nadjem ono sto trazim a cene vidim rastu.
Dakle, da li mogu da uzmem te CL6 ili da cekam CL5 (ako docekam)?

A sto juris kingston, uzmi neku drugu memoriju i uzivaj. Nazalost u zemlji Srbiji ljudi misle da je jedino kingston poznata marka. Ako mozes nadji transcend, trebalo bi da su dosta bolje.
Koliko je meni poznato kingston jedini i uvaljuje te cl6 memorije.

Pa ne znam, mozda sam ja takve srece ali i te druge memoriju su ili opet CL6 ili nemaju 2gb module ili u nekim prodavnicama prodavci nemaju pojma sta prodaju...A i razlike u ceni znaju da budu po 500din.Imam osecaj kao da sam sa kupovinom zakasnio jedno tri, cetiri meseca.

Ja sam letos bez problema nasao 2x2GB 1066 CL5 (radi na 800 cl4), pa mi nesto sumnjivo da sad ne moze da se nadje standardna cl5 :-/
Ali opet nisam proveravao...

Dobro, nasao sam i stavio dva modula od po 2GB (cl5).Windows XP je 32bitni tako da znam da ne prijavljuje svih 4GB.Na My Computer >Properties prijavljuje 3GB.Da li on to zaokruzuje na nizu cifru?Trebalo bi da prepoznaje nesto malo vise od toga 3.3, 3.5 ili gresim.CPU-z ocitava svih 4GB sa vrednostima 5-5-5-18 u dual rezimu, 400mhz.Sve se slaze sa deklarisanim vrednostima osim Banc Cycle Time (tRC) koji je deklarisan na 23 a radi na 24.Nista nisam dirao, samo zamenio memoriju.Da li da nesto podesavam ili moze da radi i ovako?

Poslednja izmena:
Dobro, nasao sam i stavio dva modula od po 2GB (cl5).Windows XP je 32bitni tako da znam da ne prijavljuje svih 4GB.Na My Computer >Properties prijavljuje 3GB.Da li on to zaokruzuje na nizu cifru?Trebalo bi da prepoznaje nesto malo vise od toga 3.3, 3.5 ili gresim.CPU-z ocitava svih 4GB sa vrednostima 5-5-5-18 u dual rezimu, 400mhz.Sve se slaze sa deklarisanim vrednostima osim Banc Cycle Time (tRC) koji je deklarisan na 23 a radi na 24.Nista nisam dirao, samo zamenio memoriju.Da li da nesto podesavam ili moze da radi i ovako?

Trebalo bi 3.25Gb u XP 32-bit da prijavljuje, mada nema da se brigas.

Nazad
Vrh Dno