Šta je novo?

Civilization IV: Colonization

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
2K Games je najavila da će franšiza Sid Meier Civilization dobiti još jedan nastavak ove jeseni. Nova igra će biti nazvana Civilization IV: Colonization. Ovaj naslov će biti dostupan isključivo za PC igrače. Igra će igračima omogućiti da igraju kao jedna od četiri evropske države u pokušaju da kolonizuje novi svet. Igrač će imati zadatak da vodi svoje ljude u osvajanja koja uključuju trgovinu, pregovaranje i borbu sa urođenicima. Tačan datum pojavljivanja igre nije poznat. Iz kompanije 2K najavljuju da su primili veliki broj zahteva igrača koji su tražili novu Civilization igru i da 2K smatra da je sada pravi momenat da se igra ovakvog tipa i pojavi.
http://www.i4u.com/article17993.html

jedva chekam :) toliko sam chekao reinkarnaciju colonizationa!!

mmmm... zhiveo chika Sid :D

Nažalost, mislim da će toliko da zakomplikuju igru da ću da se smorim :(

Colonization je prva prava igra koju sam igrao. Mislim i omiljena do dana današnjeg.

Nadam se da će biti moguće
...to create something great for both new players and long time fans of the game.
, jer se filozofija igranja za sve ove godine drastično promenila.

U svakom slučaju, jedva čekam :)

Update: http://www.gamespot.com/news/6192303.html
Na jesen.

Poslednja izmena:
bas sam pre neki dan pricao sa drugom koji dan danas drzi originalni col na disku :) Jedva cekam. Samo mi postaje polako muka od pirates engina, al aj :D

Mmm da, rade na novoj Civilisation igri za PC, kao i na prvoj za konzole, zbog toga su ostavili Beyond the Sword ekspanziju u tako tragično bataljenom stanju. Bhruic je napravio par pačeva koji rešavaju dosta problema, ali je i on na kraju digao ruke od daljeg sređivanja igre.

Četvorka je inače odlična, najbolja igra koju sam igrao. Prva ekspanzija Warlords je dobra i fino upotpunjuje igru, ali ne donosi mnogo toga novog. Naredna ekspanzija Beyond the Sword je donela neke jako zgodne stvari, ali kao što je rekao PJ, zakomplikovaše ga do bola, nemoguće je ne pogubiti se u svemu tome.

Ono što mi se u BtS svidelo je više civilizacija i lidera, povećano zagađenje u modernom dobu, korporacije, random events, flanking damage, kolonije i još ponešto. Ono što mi se nije dopalo je način na koji su izmenili špijunažu (možeš mnogo bolje da prođeš ulažući u špijunažu nego u nauku, istorijski nerealno i smara), izmenjena na gore borba u vazduhu, nepotrebna tušta i tma novih zgrada, wondera i jedinica, golden age počinje sa samo jednim great personom i mogućnost izmene civic-a u golden age-u obezvređuje Spiritual lidere, forsiranje gradova na rekama, itd. itd. BtS me je solidno smorio, ali ipak glavni razlog zašto više ne igram Civilizaciju leži u tome što guta stravično mnogo vremena.

Jao nova kolonizacija, ipak ima boga.....

Meni Beyond the sword uopšte nije komplikovan,ima sve što sam ranije jedva čekao da vidim,čak mislim da možda fale još 1-2 detalja.... Baš me zanima kako će colonization expanzija da izgleda :)

Ma sto se mene starog colonize veterana tice nek ne izmisljaju rupu na saksiji, colonization je sam po sebi genijalan i netrebaju mu neke drasticne izmene..
e da i nek muzika bude u stilu originala..

Huh, muzike se ne sećam, jer sada ne mogu da nateram zvuk da radi (igrao sam je prošlog meseca :)), a baš je odavno bilo...

Colonizacija je imala dosta problema sa AI, često su se jedinice zaglupljivale na Go komandu. Gotovo nikada nisu išle najkraćim putem. Dešavalo se i da kretanje istim terenom na različitim delovima mape oduzima različit broj poteza.

Samo da grafika i šminka ne pojedu doživljaj igranja, što se mnogim igrama desilo.

Jel neko od vas kojim slucajem zna gde u BG-u ima da se kupe nastavci za Civilization IV: Warlords i Beyond the Sword? Gledao sam pre izvesnog vremena, ali tada se jos nisu pojavili kod nas.

Evo i shotova od 10. juna :)

Prilozi

• one--screenshot.jpg
    one--screenshot.jpg
    380 KB · Pregleda: 174
  • three--screenshot.jpg
    three--screenshot.jpg
    437.4 KB · Pregleda: 168
To su SS sa gore pomenutih linkova.
Dobra je fora što za posećena indijanska sela ispod piše za šta su experti.

Malo smara ovaj odnos dimenzija trupa i građevina,......ma samo da izađe, sve im opraštam...skoro sve :d

Morbius totalno si u pravu za trosenje vremena. Bez 4-5 sati dnevno kao da nisi ni igrao. I ja sam se zbog toga "skinuo" sa Civilizacije. Mada svaka nova verzija ponovo izaziva zavisnost. :type:

Poslednja izmena:
Nije se još pojavila.

Četvorka je inače odlična, najbolja igra koju sam igrao. Prva ekspanzija Warlords je dobra i fino upotpunjuje igru, ali ne donosi mnogo toga novog. Naredna ekspanzija Beyond the Sword je donela neke jako zgodne stvari, ali kao što je rekao PJ, zakomplikovaše ga do bola, nemoguće je ne pogubiti se u svemu tome.
Pa sad, meni je smetalo to sto je akcenat u CivIV bacen na ranija doba, a moderno je previse uprosceno. Posle BtS-a igra deluje zaokruzeno, taman kako je CivIII trebalo da izgleda, sa izuzetkom korporacija koje su mi stvarno bile zbunjujuce, i par jedinica koje su trebale biti malo drugacije.

Nije los Colonization, cistokrvni remake u civ4 engine. Nisam puno igrao, ali nekako mi nema taj sharm kao original, dunno why...

omatorio si |))

tako sam se ja razocarao kad sam uzeo neki ufo da igram sad skoro...

Pa sad, meni je smetalo to sto je akcenat u CivIV bacen na ranija doba, a moderno je previse uprosceno. Posle BtS-a igra deluje zaokruzeno, taman kako je CivIII trebalo da izgleda, sa izuzetkom korporacija koje su mi stvarno bile zbunjujuce, i par jedinica koje su trebale biti malo drugacije.

Šta ja znam, meni je BtS baš prenatrpan, malo su preterali sa nekim stvarima. Što je još gore igra je puna bagova i zaglupljivanja AI-a, srećom poslednji patch 3.17 popravlja mnogo stvari i konačno dovodi BtS u igrivo stanje. Moja standardna taktika turtlovanja kroz srednji vek i onda brzi tank-bomber rush više ne pali, AI je postao lukaviji i ratoborniji, a war wearines je dosta smanjen.

ja sam recimo odushevljen... totalno me vratilo u to neko vreme :) samo da se podsetim i pohvatam cake

jedino je, koliko sam primetio, malo bezveze sto nema mapa amerike kao u originalu

Nazad
Vrh Dno