Šta je novo?

Civilization 4

Koja ce biti igra godine?

• Civilization 4

Glasovi: 15 62.5%
  • CnC Generals-Zero Hour

Glasovi: 1 4.2%
  • Rome Total war

Glasovi: 4 16.7%
  • Act of War - Direct Action

Glasovi: 3 12.5%
  • Dawn of War 40 000

Glasovi: 1 4.2%

• Ukupno glasača
    24
  • Anketa je zatvorena .

dr trax

Slavan
Učlanjen(a)
04.07.2005
Poena
301
Sta mislite da li ce Civi 4 moci da dostigne toliko pojena da bi mogao da pobjedi CnC Generals-Zero Hour,Rome Total War,Act of War - Direct Action,Dawn of War 40 000...

Poslednja izmena:
Civ4 i ne spada u isti zanr sa ostalim igrama.A izmedju ostalog izlazi vise od godinu dana posle navedenih,tako da je besmisleno pricati o igri godine.
Po kvalitetu ce verovatno moci samo Rome tw da joj parira.

Igra godine moze biti ili Gods And Heroes: Rome Rising ili ES4: Oblivion ili Spellforce 2 Blend Of Perfection, zavisno od datuma izlaska.
Dawn of war, Total War, Crsh$Crash Generali - svi su izasli prosle godine, jedina ovogodisnja igra je Act of war, ali se nije nimalo proslavio...
Mozda ce po stepenu medijske zastupljenosti moci da se uporedi sa npr Age of Empires 3. Mada je po mom misljenju najbolja strategija koja je izasla u ovoj godini bez premca Cossacks 2: Napoleonic Wars, i jedino sa trona moze da je skine Warhammer 40k: Winter Assault, zeljno iscekivani expansion za Dawn of war

Batice...

...meni se Act Of War mnooooooooogo dopao i kome god da sam dao igru odusevio se igrom... a to da kod nas nije zastupljena, ne cudi me... I mnogo je bolja u multiplay-u nego u single player-u...

I ja jos nisam igrao strategiju sa toliko "realnosti" i detalja kao sto je Act Of War...

Ali Civ, Total War ii nisu samo strategije vec i dobrim delom upravljacke simulacije...
...cisto da ne brkamo zanrove...

AOW je cist zanrovski biser igrivosti...

AOW? Age of wonders? E jeste, to je igra godine :D

Kad ce da izadje civ4? Koja ce graficka trebati?

Ma bre Act Of War... daj ne zezaj... :p

@geek: mislis li da ce trebati graficka?!? :D Za Civ nikada nije trebala graficka, vec mozak :D

filipenko je napisao(la):
Igra godine moze biti ili Gods And Heroes: Rome Rising ili ES4: Oblivion ili Spellforce 2 Blend Of Perfection, zavisno od datuma izlaska.
Bice mnogo kandidata za igru godine.veliki broj hitova izlazi u 3 i 4 kvartalu ove godine.
Tu su i Gothic3,AOE3,F.E.A.R...

@Geek_master
4Q 2005.

Poslednja izmena:
A Godfather?!?

GCA (Gamers Choice Awards):

PC Game of the Year:

1. Brothers in Arms: Road to Hill 30
2. Star Wars: Republic Commando
3. Lord of the Rings: Battle for Middle Earth
4. Second Sight
5. Project Snowblind

Meni se AOW dopao ali nekoliko detalja je upropastilo utisak do kraja. Mislim pogledaj gusenice od tenkova kada se krecu, one STOJE :zgran: , ja sam se frapirao kada sam video ovo. Generali su imali animaciju gusenica, a da nekazem o Ground Control II i Dawn Of War tamo se gusenice krecu ko u stvarnosti. Ili pogledajte kako elisa kod Apache Long Bow stoji ekscentricno u odnosu na osu rotora - radarske kupole.

Mislim ovo drugo mogu da oprostim ali gusenice - to je neoprostivo posto volim da zumiram na tenkove dok se krecu i gaze sve pred sobom.

Ja cu vala kupiti original Dawn Of War kao i Winter Assault koji nadaolazi.

WH40k rulez!

Poslednja izmena:
Geek_master je napisao(la):
Kad ce da izadje civ4? Koja ce graficka trebati?

CamBieL je napisao(la):
@geek: mislis li da ce trebati graficka?!? Za Civ nikada nije trebala graficka, vec mozak

4. kvartal ove godine, tj. na zimu, a trebace graficka kao u igri Pirates! jer se u tom endzinu radi sto u prevodu znaci pixel shaderi, ako se dobro secam

AOW RULEZ!
sad zvucim ko zemunac :D

ma sve vam je to sh*t...Igra godine ce kao i uvek biti "Duke Nukem For(n)ever :)

A da li ko zna koje civilizacije se nalaze na cetvrtom dijelu.Ja jedino znam sada da ima Indije. :S:

Civ je oduvek RULES mada ce rome total war biti :bottle: !

Pozdrav svima.

Za one koji igraju civ, ali nisu posecivali civfanatics:

SERBIAN MOD 1.02

DOWNLOAD:
http://alas.matf.bg.ac.yu/~mr04128/Srbija 1.02.rar

Serbian empire:
button_zastava.jpg

-Leaders:

1. Stefan Dusan
button_dusan.jpg

-Organized
-Spiritual
-favorite civic: Hereditary rule, other features like Cyrus.
1. Karadjordje Petrovic
button_karadjordje.jpg

-Militaristic
-Philosophical
-favorite civic: Nationhood, other features like Napoleon.

-Starting techs:
Agriculture, Mysticism.

-Unique Unit:
Hajduk(instead of Musketman)
button_hajduk.jpg

-cost:80
-movement:1
-strength:9
-1 first strike
-starts with Guerilla I

hajduk2.JPG

-Diplo music:

early: Balkanika - Hilandar
middle: Mars na Drinu
late: 357-Sprem'te se sprem'te

Who wants guitar version of "Mars na drinu" for late period instead of "Sprem'te se sprem'te" click HERE after downloading whole 1.02 version.

http://alas.matf.bg.ac.yu/~mr04128/Srbija 1.02.rar

P.S.

Jel zna neko neki sajt gde mogu da uploadujem ovaj fajl za DZ? Ako me provale ovi sa faxa, naje80 sam. :)

Poslednja izmena:
LOL

@Velja civ:

1. Karadjordje Petrovic

-Militaristic
-Philosophical
-favorite civic: Nationhood, other features like Napoleon.

-Starting techs:
nabadanje na kolac, 500 godina pod turcima

to ste trebli :)

extra,
mislim da cu jos jednom instalirati civ zbog ovoga.

Stvarno extra....
Srbija=Svet...
mmm... vredno igranja

generals je izaso u septembru 2003 godine......

[/quote]generals je izaso u septembru 2003 godine......[/quote]
odavno smo zakljucili da ovaj topic nema smila.
mada ga je velja malo vratio na pravi put,,,

Jeli ljudi sta da radim kada mi na gradu gori vatra i neki culjaculjak :S: pored zvezdicE?

Pa gradi neki heppines (temple, catedral, ili sl), ili smanji takse i povecaj luxury (tj. kulturu). Inace, Civ 4 ne treba nominirati za igru godine, vec za promasaj godine po mom mislenju...

Nazad
Vrh Dno