Šta je novo?

Cisco AnyConnect company VPN sign Saved data:

bax2003

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2008
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
Mac Pro (Late 2019)
Laptop
DELL Latitude 5531, MacBook Pro 13" (Mid 2012)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Galaxy Watch5 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

Da li neko zna gde se skladište informacije sa slike: dakle "Saved data" ?
Kako obrisati ovaj history ili usnimiti nove podatke pri logovanju na kompanijski VPN ?

CisAnyConn.jpg

Nema ništa od podataka na lokacijama niti u podfolderima, svim xml, cfg i ostalim prefs/config fajlovima...

1. C:\Users\<username>\AppData\Local\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client\
2. C:\ProgramData\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client
3. Registry:
a) HKEY_CURRENT_USER\Software\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client
b) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client

Taj dijalog za logovanje je dio Windowsa, nije dio AnyConnecta. Ta adresa je sačuvana gdje su i ostali podaci vezani za tvoj korisnički nalog kao i ostale M365 naloge koji su ti povezani na Windows, najvjerovatnije negdje u registry-ju (potražim sad pa javim). Ukoliko se to pokušavaš spojiti sa svog ličnog računara na kompanijski VPN moja preporuka je da ili koristiš poseban računar za posao (bilo tvoj bilo firmin) ili da napraviš zasebnu virtuelnu mašinu za taj posao.

Koristim kompanijski laptop, radim od kuće 100%. Računar nije u domenu. Ovo pokušavam da promenim samo da bi sebi ubrzao log-in na kompanijski VPN.
Zapravo, ove vrednosti iz padajuceg menija su pogrešne, jedna od njih umesto "@" ima "2" i to sam ja pogrešio, ali ne znam ni kako su ušle u sign-in istoriju.

Pokreni regedit i potraži pogrešne unose sa Edit -> Find. Mada ti unosi ti ne bi trebalo da su sačuvani jer čuva samo email adrese sa kojima je bilo uspješno logovanje.

I to sam tražio, nema ničega, i kao što kažeš ne bi trebalo da ih čuva, ta 2 entry-a su pogrešna i super bi mi bilo da je bar jedan dobar drmnem ga sa liste i ne moram da kucam ime . prezime at tra la la..... dok uneses [email protected] prodje radno vreme :)

Meni ovaj login prozor deluje kao wrapper nekog pretrazivaca (Firefox,Edge/Chromium...). Da li dobijas neki context meni kada probas desni klik na ovu sliku u pozadini?

Meni ovaj login prozor deluje kao wrapper nekog pretrazivaca (Firefox,Edge/Chromium...). Da li dobijas neki context meni kada probas desni klik na ovu sliku u pozadini?
Da, definitivno liči, čak se i zove Web Helper, na žalost, ne reaguje na RBM.

Screenshot 2024-07-31 230315.png

Pogledaj u Microsoft Edgu da li se u njemu čuvaju podaci, meni se čini da taj dialog se pokreće kao stranica ali izgleda iz Edga

Pogledaj u Microsoft Edgu da li se u njemu čuvaju podaci, meni se čini da taj dialog se pokreće kao stranica ali izgleda iz Edga

Nema ništa u Edge-u, za svaki slučaj sam ga resetvoao ali to nije ništa promenilo u Cisco WebLogin-u. Nema ništa ni slično u defaultnom (Firefox) browser-u.

Screenshot 2024-07-31 234107.png

Pozdrav,

Da li neko zna gde se skladište informacije sa slike: dakle "Saved data" ?
Kako obrisati ovaj history ili usnimiti nove podatke pri logovanju na kompanijski VPN ?

Pogledajte prilog 452354

Nema ništa od podataka na lokacijama niti u podfolderima, svim xml, cfg i ostalim prefs/config fajlovima...

1. C:\Users\<username>\AppData\Local\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client\
2. C:\ProgramData\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client
3. Registry:
a) HKEY_CURRENT_USER\Software\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client
b) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client

Izgleda da se ti sačuvani unosi mogu obrisati klikom na X desno od "Saved data" u tom dijalogu.

Izgleda da se ti sačuvani unosi mogu obrisati klikom na X desno od "Saved data" u tom dijalogu.
Nažalost posle gašenje i paljenja Cisco agenta (reboot npr), te vrednosti se vraćaju, tj nisu obrisane.

No one, bar sa nekom idejom ?

Ovo ce u najgorem slucaju da ti oduzme 30ak sek. zivota:

Deleting individual form entries​

If you want to remove one of your previous form entries from Firefox's history:

1. Click on the form field and press the ↓ key to display all the saved entries. You may type the first few letters of the entry to limit the number of entries displayed.
  2. Use the ↓ key or the mouse pointer to highlight the entry you wish to delete.
  3. Press Delete. The entry will be removed.

Repeat the process for each entry that you'd like to delete.

@bax2003 da nisu dostupne u Credentials Manageru windowsa?

Hvala na odgovoru alfaunits, ali nisu tamo. Ima jedan entry u Cred Manageru koji ne znam šta je, medjutim ne poklapa se username, a koliko vidim po netu, to je ID za Windows Mail/Live itd.

Screenshot 2024-10-14 134016.jpg

Možeš da pokušaš da uhvatiš kojim fajlovima aplikacija pristupa iz: Resource Monitor -> Disk (+ filtriraš naziv procesa u Processes with disk activity).
Prvo pokreneš RM pa aplikaciju i vrebaš čemu pristupa pri pokretanju.

A da pišeš ITju svoje firme pa da pitaš njih :D just 2 cents..mislim, to im je deo posla :D

Nazad
Vrh Dno