prodaju se na 12 komada, srbija do marsa.
ja sam ovaj moj kupio za oko 3 dolara i ima 100 komada. nisam ni znao da se prodaju na manju kolicinu. traje mi godinama, no t-shirt rulez
Nisam bash siguran da su to isti ti papirici, malo je velika razlika u ceni
Ja jedan papiric iskoristim za sve objektive, a brishem ih 2-3x mesechno, jer nije ni potrebno, bitno je samo prednji element da bude chist, dok onaj koji je izlozen prashini (ako nemash UV), mora mnogo prljav da bude da bi se to na fotkama videlo.
Naucili smo nesto
Bitno je ne upotrebljavati ne proverene stvari ... znaci mikrofiber ili pirincani papir (obrnutim redosledom), ako je bas prljavo i ne moze huktanjem onda neka specijalizovana tecnost za tu namenu.
Kakvo bre huktanje, nema toga uopshte, ni kao opcija. Kao shto sam rekao, mikrofiberom nema shanse da ochistish objektiv, probaj pa cesh da vidish.
Ako prasina udje nekako ispod, ne vidim nacin da se to ocisti osim rasklapanja a to sami tesko da ce mo pokusavati. Negde sam procitao da oni novi Olimpusi imaju neki sistem ultrazvucnog skidanja prasine, ali to u kompaktne nece sigurno ugradjivati u skorije vreme.
Ako ti se prashina pojavi na senzoru kompakta, tu ti samo servis pomaze
A ovo za olympuse, dobro si chuo, ali pre par godina, danas to imaju skoro svi proizvodjachi
Dobro de, kupiću pirinčane papiriće.
Kako stoji stvar sa čišćenjem senzora? Vidim da pojedini korisnici imaju iskustva po tom pitanju i voleo bih da podele isto sa mnom, pošto imam neke sitne tragove po senzoru i rado bih ih se rešio. Pumpica izduva krupniju prašinu, koja stvarno grozno izgleda na fotkama, ali ova sitna se često i ne vidi, izuzev kad se baš pošteno privrne blenda i ne slika čista jednobojna površina, ali voleo bih da savladam tehniku čišćenja senzora zarad budućih potreba.
Josh nisam chistio senzor "mokrim", jer me ne interesuje da brljam zbog par tachkica na F22, ali pirinchani su bezazleni, jer ne ostavljaju nishta za sobom, a natopljeni su technoshcu koja se brzo sushi i ne ostavlja mrlje, pa mogu sve zivo da pokupe..
Ja ne znam kakvi se to irigatori muvaju po NS-u, ali nešto nisam impresioniran. Hama pumpica mi se čini višestruko jačom, ali vazduh nije svemoguć.
Moze ta Hama da pljune vaginalnom irigatoru pod prozor
Naravno da necesh da pumpash 20x dok drzish pumpu "u aparatu", vec kada 'vatash vazduh, izbacish pumpu napolje, ali je zato mlaz vazduha mnogo jachi. A u vazduhu ionako imash gomilu prashine, tako da bi bio shto efikasniji morash u shto manje prashnjavoj prostoriji da budesh. Ako chistish aparat u stanu u kome krechish, samo cesh josh vishe prashine da nabudzish