Šta je novo?

ciscenje lap topa

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozz svima
usled nedavnih problema sa lap topom (nenomralno dizanje temperature iako je isti na aluminijumskom postolju sa 3 coolera) odlucio sam da ga ocistim
tako da sam uspeo da ga rastavim do kraja, trajalo je par sati a rezultat je:

484635_3864805211992_1150055529_n.jpg

zanima me sta da kupim za ciscenje komponenti (neki sprejevi paste cuda itd?)

prilikom skidanja sam imao i jedan peh pa mi se deo dzeka odlomio (vidi se na slici)

351wkr6.jpg

ima li sansa da negde kupim tu glupu plastiku ili da problem resim lemljenjem?

Ja sam moj laptop pre par meseci isto tako rastavio i samo izduvao prasinu. Nisam tad imao pastu za procesor inace bih i nju zamenio. Ciscenje laptopa je vrlo pipav posao nama koji se ne bave time profesionalno ali je uz odgovarajucu dokumentaciju izvodljiv posao. Strpljenje i paznja se podrazumeva.

Ne znam sta bih ti savetovao za polomljen deo.

Objasnio si sa rasturanjem do poslednjeg detalja, ali po meni nepotrebno.

Najbitnije je da ocistis prasinu oko sistema ventilacije. Dakle, sam ventilator i svuda gde ide vazduh (to vec skontas sam, po otvorima na kucistu).

Pored toga, zameni pastu obavezno i osiguraj da sve lepo legne na svoje mesto (cpu, kuler, heatpipe, chipset, vga).

Prasina na ostaim mestima ne utice toliko na temperaturu, ali je u svakom slucaju lepo ukloniti je.

Zelim ti srecu sa sklapanjem ;)

@Slobodni zahvaljujem :)
kod MSIa je neophodno rasturanje do najsitnijih detalja da bi se doslo do rashlodnog sistema za grafiku... sve u svemu i nije neki posao treba samo dosta vremena, zivaca i srece, jos ako se ima neki prirucnik/tutorial stvar je zavrsena :)
ja sam imao i imam VELIKI peh sa konektorima :( kvalitet izrade je toliko los da pri vadjenju pucaju :( uspeo sam da nadjem ovaj za mikrofon ali mi je pukao konektor od LAN kabla....
20120710_131923.jpg

ako neko ima predstavu gde da nadjem ceo kabal, ili koenktor ili bilo sta neka vice
inace beta test

20120710_125417.jpg

sve je funkcionisalo.. kad nadjem gore pomenuti kablic mogu da krenem u sklapanje :) inace komp se ne cuje, kao da ne radi... ne verovatno koja razlika :)
ako neko ima neku ideju i info za gore pomenuti kabal neka vice :)

Tesko da ces naci bas takav konektor, probaj u nekom servisu. Konektori uglavnom pored loseg kvaliteta pucaju zbog visoke temperature usled pregrevanja, i pucaju cim se pipnu... Meni se desilo par puta, ali uzmem sa pola kapi lepka vratim taj deo sto je otpao, vazno je da kontakti ostanu citavi...

Sto ne postavis lepsu sliku tog skrsenog konektora(na zici i ploci)
pa ce se nesto vec naci ;)

ako planiras da ga zadrzis, a ne koristis lan (imas wifi jelte), onda ga sklopi...

ako ti vec treba lan, onda....:smash: mozda bolje da kupis wifi ruter ako ga nemas

ciscenje zavrseno :) ovo kucam sa MSIa... sve sam uspeo da sredim samo me mikrofon nesto zeza :/ udarac registruje ali glas jok, moguce da su naopako okrenuti minus i plus al me mrzi da opet rasturam komp zbog toga
iance danas sam imao jos jednu komplikaciju pukla mi je zica za wi fi antenu pa sam morao monitor da rasklapam da lepim antenu
20120710_220626.jpg

za sad sve funkcionise ostale su neke finese, npr da se zalepe gume na postolje, onda da se usrafe neki srafovi posto imam visak, da se zalepi plastika na sarci... al to je manje vise ne bitno, bitno da sve radi... samo me taj mikrofon kopka moracu da vidim sta je, jel ima neko neku ideju?

inace sad primetih da je i jedan od 2 USBa koji se nalaze na istoj plocici poceo da steka, npr hoce da puni mob ali nece da prikaze njegov sadrzaj na racunaru dok drugi koji je odma tu do, radi bez greske...

inace sad primetih da je i jedan od 2 USBa koji se nalaze na istoj plocici poceo da steka, npr hoce da puni mob ali nece da prikaze njegov sadrzaj na racunaru dok drugi koji je odma tu do, radi bez greske...

Druže nema ljutiš, ali bolje da ti nisi rasklapao , ili da si dao nekom servisu.

@vlado koliko sam puta to sebi rekao do sad :D :D
bio mi je komp u servisu i N*I*S*T*A nisu uradili malten ne je vracen u gorem stanju nego sto je otisao :D

To verujem, mnogi od njih su slabo plaćeni i nisu motivisani.

Ili nemaju pojma sta rade ROFL.

Vrh Dno