Šta je novo?

Ciscenje D particije

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Pozdrav.
Na D particiji imam oko 2.5 Gb compressed old files. Pokusao sam sa disk cleanup opcijom da obrisem to, medjutim uvek u toku brisanja komp mi se iskljuci, tako da bih morao nekoliko puta da brisem da bi obrisao. Sad sam iz 2 puta uspeo da obrisem oko 500 mb tih ne potrebnih fajlova.
Postoji li neki program freeware po mogucstvu da na brzaka obrisem te ne potrebne fajlove, i da oslobodim dragocenih 2.5 gb prostora. Probao sam Ccleaner, ali on brise ne potrebne fajlove na C particiji, a ne i na ostalim particijama.

Da li je sigurno brisati te fajlove, ne bih da mi i obrise neki fajl koji mi je potreban na D particiji.

Nadam se da postoji resenje za ovaj problem.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
zasto uopste koristis taj disk cleanup? koji su ti to fajlovi? ne treba po meni nikada kopmresovati ili dati windowsu da kompresuje fajlove koje ne koristis jer se tako usporava kada zelis te fajlove da pokrenes.

vidi ovako. Na D particiji imam jos oko 200 mb slobodno. Medjutim kada otvorim D particiju u Windows exploreru, i kada markiram sve foldere i odem na properties, vidim da bih trebao da imam oko 2.5 gb slobodno. Pretpostavljam da je tih 2.3 Gb neko djubre, koje treba ukloniti, a posto sam probao ccleaner i on to djubre uklanja samo sa C particije, nije mi preostalo nista drugo do disk cleanup.
Postoji li neki program koji cisti to djubre sa particija?

Skini program Tree Size Professional, pa pogledaj tacno sta ti zauzima mjesto, a onda mozes i da ih obrises. Najvjerovatnije ti se ti fajlovi nalaze u folderu System Volume Information (od System Restore-a). Pogledaj i ovu temu: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=111652

vidi ovako. Na D particiji imam jos oko 200 mb slobodno. Medjutim kada otvorim D particiju u Windows exploreru, i kada markiram sve foldere i odem na properties, vidim da bih trebao da imam oko 2.5 gb slobodno. Pretpostavljam da je tih 2.3 Gb neko djubre, koje treba ukloniti, a posto sam probao ccleaner i on to djubre uklanja samo sa C particije, nije mi preostalo nista drugo do disk cleanup.
Postoji li neki program koji cisti to djubre sa particija?

Sigurno su neki skriveni fajlovi. Namesti da ti windows prikazuje i hjih i videces koji su. Nemoj da ih brises ako ne znas sta je. Mozda su neki sistemski koje windows koristi kao virtualni ram. Javi pa ce mo ti pomoci

Pozdrav.
Na D particiji imam oko 2.5 Gb compressed old files. Pokusao sam sa disk cleanup opcijom da obrisem to, medjutim uvek u toku brisanja komp mi se iskljuci, tako da bih morao nekoliko puta da brisem da bi obrisao. Sad sam iz 2 puta uspeo da obrisem oko 500 mb tih ne potrebnih fajlova.
Postoji li neki program freeware po mogucstvu da na brzaka obrisem te ne potrebne fajlove, i da oslobodim dragocenih 2.5 gb prostora. Probao sam Ccleaner, ali on brise ne potrebne fajlove na C particiji, a ne i na ostalim particijama.

Da li je sigurno brisati te fajlove, ne bih da mi i obrise neki fajl koji mi je potreban na D particiji.

Nadam se da postoji resenje za ovaj problem.

Pozdrav.

Opcija Compress old files u Disk Cleanup NE znaci brisanje starih arhiva - nego znaci KOMPRESOVANJE starih file-ova (tj, onih file-ova koji su retko u upotrebi i odavno nisu modifikovani ). Znaci : ne brisu se nego kompresuju! Sve te file-ove mozes videti iz Explorera ako u Folder Options cekiras "Show encrypted or compressed NTFS files in color".
Ti nisi nista obrisao vec si samo spakovao neke file-ove i tako dobio prostor na drajvu.
U korenu svake particije imas hidden folder "System Volume Information" - proveri velicinu i isprazni te foldere - mozda dobijes jos malo prostora.

Ja nikako ne preporucujem ovu opciju za kompresovanje starih file-ova jer je pristup njima tada usporen ( doduse neznatno , ali kad tako kompresujes C: (ili makar 50% nje) - to mora da se oseti u radu).

Poslednja izmena:
Opcija Compress old files u Disk Cleanup NE znaci brisanje starih arhiva - nego znaci KOMPRESOVANJE starih file-ova (tj, onih file-ova koji su retko u upotrebi i odavno nisu modifikovani ). Znaci : ne brisu se nego kompresuju!

Jesi li ti siguran u ovo?

U Disk Cleanup for winXP pise: Files to delete: i onda mozes da cekiras i Compress old files. To mi bas i ne lici na ovo sto si rekao iznad.

Pa nije "delete old files" nego "Compress old files".

tih 2.5 gb zauzimao je system restore, tako da sam uz program treesize profesional resio sve.

Nazad
Vrh Dno