Šta je novo?

Ciscenje CDa ?

gfg

Čuven
Učlanjen(a)
10.09.2002
Poena
604
Interesuje me nesto. (Sorry ako je bila rasprava na ovu temu)
Imam LG snimac vec skoro 6 meseci. Vredi li poceti sa ciscenjem? Ne primecujem da trokira i mislim da ce raditi jos dosta dugo, ali cisto zbog prevencije (bolje spreciti nego.. kupiti novi). Da li pomaze ciscenje glave uz pomoc onog CD-a sa cetkicom? I koja je cena tog CD-a?

Thanx..

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=
Sa Commodore 64 u Drugi Krug..
http://www.geocities.com/c64igre/
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==

Nista ne diraj dok ne pocne da trokira!!Sto se tice onog cd sa cetkicom peskoci ga!Bolje vata i alkohol!!

Imaj u vidu da su rezačni mnoooogo kvalitetnije odrađeni od sadašnjih 25€ CD-ROM drajvova tako da ne bi trebao da trokira tako brzo, mada ako se uzmu u obzir koje su sada cene rezača nikad se ne zna...

zaboravi cd cistace

...a alkohol bi trebao da bude metil (CH3OH), za to sto etil obicno ostavlja mlecne mrlje, pa to onda treba dodatno da se cisti.
Mada, pitanje da li bi trebalo uopste da se cisti socivo alkoholom zato sto ono u principu ne dolazi u kontakt sa masnocama (osim ako mu bas ne zapadne nesto sa zupcanika (sto ja bas nisam video). A i za masnoce je najbolji (najcistiji-pro analysi) benzin, eventualno xylol (koji je kancerogen) ili neki slican brzo isparljivi rastvarac.

Ima ljudi koji smatraju da ako neki obican hifi cd uredjaj moze da radi godinama bez ciscenja, zasto ne bi i ide uredjaj cije je socivo mnogo manje izlozeno rukama (i prasini?)
Da je moje, uzdao bih se u to da su rezaci ipak robustnije izradjeni od pisaca, i ne bih ga dirao nikako. Ne verujem da ce da pocne da riknjava pre 1-2 godina (a pitanje je dal` ce i tada), osim ako ne volis da jedes burek na diskovima koje rezes. Skoro da se ne zezam; drugar moj poravljao citac u koji je neki "klinac" stavio cd, na kome mu je pao dzem od sipaka. Pa kad se zavrteo...

Ja bih pre cistio kuciste i ventilatore, i pazio da na cd-ovima ima sto manje prasine..."(bolje spreciti nego.. kupiti novi)"

Nazad
Vrh Dno