...
U pravu si, ali sam imao na umu da taj post mogu da procitaju i oni (pocetnici) koji "samo" hoce da (npr. u wordu) "normalo" pisu cirilicu, pa posto obicno ljudi upucuju vise paznje na ono sto im je relativno jasnije ("instaliras cirilicnu tastaturu") a manje na ono sto im nije ("Keystroke-ovi za cirilicno pismo nisu predefinisani"), mislio sam da mozda nije na odmet dopuniti jddiqd-ov post (koji je sasvim ok).
Jer, setih se da sam svom zetu, koji je inace vrstan lekar i predavac a pocetnik (koji brzo uci kada mu se nesto adekvatno objasni) u koriscenju racunara/windowsa, trebao bas da objasnim da mu ne trebaju tri hardvera od tastatatura za englesko, latinicno i cirilcno pismo, da bi koristio unikod, vec samo da instalira regional podrsku, i pod winom da misem izabere koje pismo zeli da koristi, a da ce na tastaturi da se donekle promeni raspored nekih znakova. Pa zato i napisah odgovor da se totalni pocetnici ne zbunjuju, a i zato jer mi pade na pamet da u danasnje vreme/kod nas nekog moze vrlo da zanima hardver pa da dodje na benchmark forum i tu se obavestava kako da ucini i jednostavnije radnje.
So, ne bese mi tesko da to (i ovo) napisem, jer takodje neke jednostavne stvari za nekoga meni deluju vrlo komplikovano ako mi neko ne objasni smisao koriscenja - pa ono ucinih jer bih voleo da se pravi strucnjaci prema npr. meni (i slicnima) ponasaju onako kako se ja ponasam prema nekome ko ima vrlo malo iskustva i u jednostavno koriscenju racunara.
&pozdrav!
E sad sto se w2k tice, nemam je ni ja, pa mi nije bas jasno kako to ona nema serbian cyrilic podrske (neverovatno mi zvuci, kad npr. win98 ima). Mora da postoji nacin da se ona instalira, inace bi otpalo mnogo smisla da se koristi npr. ms office pod njima. Koliko je meni poznato mnogi ljudi bez problema koriste cirilicu (unicode) i na w2k, pa mi zaista nije jasno kako to serbian cyrilic ne moze da se instalira pod njom.
Jel` to neka totalno lokalizovana/ili samo us verzija w2k