Šta je novo?

Cime povezati IPTV

Jericho

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
14.06.2011
Poena
1,695
Da pitam i ovde, mozda neko zna...

Uveo sam Telekomov IPTV (standardni paket), ali kablovi koji dolaze uz STB ne odgovaraju televizoru - 1 HDMI kabl i S-video na SCART kabl.
Posto TV (neki Kopernikus 26" LCD) ima S-Video, VGA, RCA i component video ulaze, u dilemi sam da li da uzmem standardni S-video/S-video kabl, koji svakako nece dati visoku rezoluciju (maks. 480p), jer je ulaz u TV 4-pinski; ili da pokusam da nadjem S-video/component adapter, posto je izlaz iz STB (Entone Kamai HD 410, bez dostupnih tehnickih podataka) 9-pinski S-video, jer 9 pinova teoretski mogu prenositi component video signal, iako nema garancije.

Za tv nemam podatke o rezoluciji, nema je ni na netu, ali navodno podrzava HD, sudeci po meniju na tv-u, a i daljinskom.

Da li je neko povezivao IPTV preko S-video kabla, i da li je kvalitet slike zadovoljavajuci, da se ne zamaram previse ovime, jer svakako nece biti ni jednostavno naci S-video/component adapter?

Kako god ga povezao,bolji signal od 480p neces imati,osim ako ne uplatis HD kanale.

Da li neko zna kako da prikljucim IPTV na TV sa cincevima.Iz telekoma sam dobila kabal koji ide iz modema u TV ali je ulaz SKART pa sam kupila adapter koji ima ulaz za skart i ukljucila sam taj kabal iz modema pa sam uzela kabal sa dva kraja sa cincevima i jedan kraj ukljucila na adapteru sve poredjala po boji a drugi kraj u TV i nazalost imam samo sneg..Ne znam da li su u pitanju cincevi sta je problem preko skarta na drugom tv hoce da radi normalno ali cim hocu u ovaj tv sa cincevima onda je sneg(kao kad nema antene)..da li neko zna nesto o tome?

Prebaci na daljinskom od TV-a na AV1 ili AV2 ulaz.
Pogledaj imas li na daljinskom dugme VIDEO ili slicno.

^to je resenje. Posto je dokazana ispravnost na drugom TV-u, nema dileme da je rec o tome.

Ако је у питању онај адаптер који са једна стране има SCART (у овом случају ваљда женски) а са друге чинчеве ... можда је погрешан смер или ако има преклопник, можда ниси подесила прави?

Kod:
http://open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=7&sid=360&id=721&cid=45091

Šta im ovo znači, da ja sa fullhd tvom koristim scart umesto hdmi, ako ne uplatim za hd kanale?
Jel ima neki hd kanal u osnovnoj ponudi?

Znači bolju sliku ću imati preko scarta?

nema to veze...zavisi koji TV,koja dijagonala...hdmi kabl dolazi do izrazaja tek kod HD izvora,i HD Tv-a....drugar je dobio od telekoma,IPTV bez HDMI,a ima covek LCD Tv 82cm...i spojio je na zalost preko cinceva....i slika nije toliko strasna...ali vec da je veca dijagonala tv-a...bilo bi sve gore....

Ja imam 32" fullhd.

Pa ako imas taj tv...povezi bre preko hdmi,ako ti stb ima hdmi...ako nema...moras na cinc,scart....ako nista preko hdmi bar Meni I Epg izgleda bistro....

pa ne znam probala sam adapter na drugom tv ukljucila sam kabal iz modem koji je skart u adapter pa adapter skart(posto adapter ima i jedan i drugi ulazi izlaz) u TV i radi normalno, ali kad sam htela da prikljucim preko cinceva nije htelo kao da ne postoji antena ne trazi mi nista nikakve opcije da probam da prebacujem a av ili sta vec nema nikakav signal..samo sneg..na ovom tv sto mi trebaju cincevi tu postoje samo cincevi nema za skart iako je star tri godine nema za skart ali zato za cinceve ima deset i vise..bas ne znam sta treba..

Mozda nisi ubola prave ulaze, ako ih vec ima toliko. Pogledaj blize na TV-u, sigurno pise pored samih ulaza koji je za sta. Ne trazi TV nikakvu potvrdu, samo ukljucis STB i odgovarajuci input (video, ili kako je vec nazvan) na TV-u. Ja sam svoj TV povezao tako, adapterom SCART na cinc.

Можеш ли да сликаш адаптер што детаљније, написао сам да је могуће да си промашила смер, да је адаптер једносмеран (али у погрешном смеру) или да ниси пребацила преклопник. Остаје и варијанта да од гомиле чинчева промашиш оне праве. ;)

1682274_400_Scart-to-scart-3-rca.jpg ovo je sa interneta slika samo na mom adapteru nema ovaj okrugli ulaz gde pise video..

to je S-Video...moze i bez toga...nego el imas mozda na Tv-u cinc ulaze koji su Zelene,Plave i Crvene boje...a ti stavljas kabl koji je Zute,Crvene i bele?

Dosta su slabi kontakti na tom zenskom delu, proveri da ti ne ispada SCART, meni se vise puta desilo.

Када повежеш, да ли мењаш оно in/out јер се ту одређује где иде веза за чинчеве? И опет питање, које чинчеве имаш на телевизору и где тачно прикључујеш? Да ли онда на даљинцу мењаш тај улаз тј пробаш све редом ако ниси сигурна? Мораш све редом, повежеш чинчеве на један улаз на телевизору (битан је сада само онај жути који преноси видео сигнал па зато тражи на телевизору видео ин, које год боје да је) па изабереш на даљинцу и онда мењаш in/out. Ако нема слике, онда следећи улаз па опет in/out. Можда би помогло да покажеш које чинчеве имаш на телевизору, сликај или дај линк од телевизора.

Htela sam da vam se svima zahvalim sto ste hteli da mi pomognete i da kazem da sam uspela da povezem, trebalo je da cinceve na TV prikljucim na IN i na adapteru IN (na OUT nije htelo ne znam sto) sve sam to povezala cinceve skart i onda sam trazila na daljinskom tv,av av1 sta god i tu sam nasla..ali prvo sam probala sve to na out i nije htelo ali kada sam videla da je ovo sve sto je trebalo da uradim pomislila sam tako lako a opet i komplikovano..u svakom slucaju hvala vam :)

На адаптеру је SCART део везан за IPTV па је то OUT док чинчеви иду у телевизор и то би била IN страна. Мада не мора да значи да ће логика произвођача да буде исправна па је најбоље да се пробају све комбинације.

Kako povezati 9-opinski izlaz sa STB uređaja na koaksijalni kabl i da li je to uopšte moguće?
Na STB-u postoje samo 9-opinski i HDMI izlazi a treba da razvedem na dva crt tv-a koji imaju scart i koaksijalne ulaze. Postoji li razdelnik za scart i scart kabl od 7 metara?

Na koaksijalni je nemoguce. Postoje razdelnici za scart, a zasto ne bi bilo kabla od 7 metara?

U međuvremenu sam naručio još jedan STB. Mislio sam da i kod scart-a postoji neko ograničenje dužine kabla zbog slabljenja signala, kao kod usb-a.

Kako povezati sad ovo? 1682274_400_Scart-to-scart-3-rca.jpg 10402697_406683079483387_4449890661724308087_n.jpg
Znaci ovo skroz desno mi je av2 i u njega ukljucim sve po bojama ono nece, promenim tamo in out na adapteru ono isto? Kako onda spojiti ?
Skroz levo je monitor out a to nije to.

trebalo bi na ove skroz desno... ovi uokvireni su component,to je kao hd,poseban kabl ide za njih... tebi treba composite,to su ovi desno zuti beli crveni,a sto nece,nemam pojma

Poslednja izmena:
Spojis na av2 i na daljinskom upravljacu promeni ulaz. To šareno je kompozirni analogni signal. Jedan je za sliku a druga dva su za levi i desni kanal audio. Na tv-u treba da imaš video in. Po slici vidim da imas svideo konektor. Možeš probati i sa njim.

Vrh Dno