Šta je novo?

Cime perete monitor?

A

ACR

Guest
Jako, jako cesto brisem monitor (******, ne podnosim mrlje...) a to sam do sada radio alkoholom. Posto se bojim da vremenom tako ne ostetim ekran, imate li neko bolje resenje?

I ja sam brisao mf krpom, ali sam
na nekom sajmu knjiga kupio neke
"vlazne maramice" (na sajmu svasta kupis :)) firme Fellowes
"Screen Cleaning Wipes" i mogu ih preporuciti, jedino ne znam
kod koje firme sam kupio, znam daje iz Beograda i da je zastuupnik
Fellowes-a www.fellowes.com

Ognjen je napisao(la):
I ja sam brisao mf krpom, ali sam
na nekom sajmu knjiga kupio neke
"vlazne maramice" (na sajmu svasta kupis :)) firme Fellowes
"Screen Cleaning Wipes" i mogu ih preporuciti, jedino ne znam
kod koje firme sam kupio, znam daje iz Beograda i da je zastuupnik
Fellowes-a www.fellowes.com

Te maramice su dranje koze. Preskupe su za cesto briskanje. Ja imam dobro iskustvo sa sprejom za pranje o monitora i kucista, na kraju sam sve plasticano prao sa istim. Sprej se zove Screen 99 (ima ga po boljim TV servisima ili u Conradu). Naprskas penu i kad pena pocne da se sliva, skupljas "stroku" krpom ili toalet papirom. Efikasno protiv duvanaskog katrana.

Sprej za pranje prozora (neki strani) radi posao...

Ma pljunes na monitor i onda uzmes neku krpu (pozeljno cistu) i to je to

Slazem se sa Anubisom :D
Iz dugogodisnjeg iskustva tvrdim da je to najefikasnije i najlakse resenje!

Nikad ne prskati sprej direktno na monitor! Na krpu pa prebrisati.
Elisa (domaca firma) ima dobro antistaticko sredstvo za ciscenje staklenih povrsina.

morbius je napisao(la):
Nikad ne prskati sprej direktno na monitor! Na krpu pa prebrisati.
Elisa (domaca firma) ima dobro antistaticko sredstvo za ciscenje staklenih povrsina.

Cuo sam za te Elise, odnosno citao sam u PC-u ja mislim, kazu da je dobra stvar...
A sto se mene tice - Pitacu kevu cime mi brise monitor pa cu ti javim :beat:

Prosle godine je vec bila ovakva tema. Ja isključivo koristim Merglas - sredstvo za pranje stakala i ekrana. Izvanredno. Ostala sredstva - Pompa, onda jedno italijansko sredstvo za pranje stakala i prozora se nisu pokazala dobro kao Merglas. Ja koristim gazu mada je moguće koristiti bilo kakvu krpu. Nikad nisam imao nikakvih problema a viđao sam kod drugova monitore koji su prani svim i svačim i na mnogim je skinuta zaštitna emulzija.

Laza je napisao(la):
Prosle godine je vec bila ovakva tema. Ja isključivo koristim Merglas - sredstvo za pranje stakala i ekrana. Izvanredno. Ostala sredstva - Pompa, onda jedno italijansko sredstvo za pranje stakala i prozora se nisu pokazala dobro kao Merglas. Ja koristim gazu mada je moguće koristiti bilo kakvu krpu. Nikad nisam imao nikakvih problema a viđao sam kod drugova monitore koji su prani svim i svačim i na mnogim je skinuta zaštitna emulzija.

Gde ima da se kupi taj Merglas ...

Nazad
Vrh Dno