Šta je novo?

Cime izmeriti response time?

Sasha

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
619
Dakle pitanje je ka sto topic kaze :
cime izmeriti response time?
U pitanju je Philips 105S4FG.
Na sajtu navode vreme <30ms.
Monitor je proban u par gameova
i 3Dmarku2000(nazalost) i niko od
pristunih nije primetio nikakve anomalije
sa slikom u igrama/testovima.
(q3 je radio od 100-150fps, i u demo mode
a i u igranju)

Ne ide mi u glavu da se monitor sa tom
specifikacijom tako dobro ponasa u igrama
pa bih voleo nekako da proverim da li je philips
nadmasio sebe i zaboravio da popravi specifikaciju
ili smo mi svi nazovi testeri za bacanje? :)

Pozdrav,
Sasha
ps ako nekog slucajno zanima kosta 310€.

Brzo skrolovanje velikih internet stranica gotovo uvek pokazuje anomalije...

otvori neki tekst u worku pa skroluj. videces kako kod boljih monitora dolazi do manjeg zamucenja slike.

ok je to za skrolovanje teksta, ali tu ce svaki da pravi brljotine. cudna stvar kod odziva je - ako ti smeta ne valja, ako ne smeta super! kod manjih monitora uglavnom manje smeta, ja sam gledao neke deklarisane na 40ms koji na kojima je moglo fino da se igra...

Ja imam LG 1710B i LCD 15" na notebooku (predpostavljam da je ekran Sony s obzirom da je notebook sony, ali to niko ne garantuje).

Elem, na LG sam probao samo CMR2 i jednostavno nema zamerki, a na Sony-ju sam svojevremno igrao CS i sve je funkcionisalo vise nego odlicno!

Ralika u skrolovanju teksta je evidentna LG, koji je 16ms, ima vrlo malo zamucenja i ako se ne zagledas ni ne primetis razliku u odnosu na CRT. Na Sony-ju za koji nisam uspeo da nadjem podataka od odzivu, ali s ozbzirom na godinu proizvdnje tesko da je manje od 25-30ms skrolovanje u internet xploreru ti stvori vrtoglavicu dok se ne naviknes :) Salim se, naravno, ali je zamucenje primetno, a kao sto vidis tj. cujes CS radi perfektno....
Bas me je smorila cela ta prica sa odzivom, osvetljenjem i kontrastom...
Zamerke na LG posle oko mesec dana: slika bi mogla da bude malo svetlija, ali verujem da je to zbog vece povrsine (od 15") i ybog stekovanja lampi, jer one i jesu najosetljiviji deo ako se ne varam. Druga stvar je sto ukoliko iskljucis monitor na dugme, a on bude ukljucen u struju integrisani transformator za struju zuji kao dileja....ustavri prvih 2 nedelje sam sumnjao na krilate insekte, ali onda sam se odvikao od iskljucivanja (iskljucujem ga zbog neprijatnih iskustava sa strujom u ovoj kuci)....

A, da, da ne bude offtopic :) jedini nacin da utvrdis odziv monitra jeste "odokativna metoda" :(

ej bas tako. Meni Acer AL712 zuji kad nije iskljuceno power dugme

Miroslav je napisao(la):
ej bas tako. Meni Acer AL712 zuji kad nije iskljuceno power dugme

hm, a da mi zamenimo dugmice? Ja tebi dam moje, ti meni tvoje, mozda je u tome fora :mrgreen:

Ustvari NECU. Tvoje dugme je ruzno :p

cheers

Vrh Dno