Šta je novo?

Cime da vratim Outlook Express

Kluzo

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
320
Korisniku sam reinstalirao komp, no zaboravio mi je reci da pored gmaila ima i neki stari nalog u Outlook Expresu, tako da sam ja sacuvao sve podatke, ali ne i fajlove za mail. Inace sam uradio quick format c particije, i instaliarao sistem.
Treba da odem za par dana da pokusam da spasim tr fajlovepa me interesuje cime mi je najbrze i najsigurnije pokusati da spasim ove podatke, koristio sam par puta ,,get data back", no interesuje me ima li sta drugo zgodno i brzo takodje sto mogu probati.

То је било на с: партицији коју си форматирао и онда ту инсталирао све од почетка? Шанса да то вратиш је као шанса Јапанца против Нолета ... мислим да је најбоље да одустанеш. ;)

Nabavi GetDataBack (najbolje je da skineš i srežeš/nabaciš na USB Hirens Boot 15.1 revision 2 na nekom drugom kompu da ne kompromituješ stare podatke dalje) i pustiš ga da radi ne bi li pokušao da izvadi dotične dajlove. Trajaće dugo i šansa je mala, ali bolju od ovoga nemaš.

Nabavi GetDataBack (najbolje je da skineš i srežeš/nabaciš na USB Hirens Boot 15.1 revision 2 na nekom drugom kompu da ne kompromituješ stare podatke dalje) i pustiš ga da radi ne bi li pokušao da izvadi dotične dajlove. Trajaće dugo i šansa je mala, ali bolju od ovoga nemaš.

Ovo plus R-Tools. Ali što se više mašina koristi šanse da se to povrati su manje... Znači ili Hirens, ili neki WinPE ili na drugu mašinu taj hard da nakačiš...

no chance....0.1%...prepisano sve novim sistemom...

Можда неки већи проценат од тога али углавном неће да буде успешно. Чак и ако су подаци били на неком делу који није поклопљен новом инсталацијом, outlook ипак није гомила слика па да се нешто извуче, вероватно је потребно све да би било употребљиво. Зато ја код неке реинсталације пребацим целу С: партицију на страну да бих избегао да нешто заборавим. После идем редом и враћам потребно а остало бришем. Чак мислим да још увек имам фолдере од 2-3 реинсталације, мрзело ме да их обришем а имам довољно места да ми не смета.

Izvuko sam nesto sa GetDataB. ali se ispostavilo da su iz 2009 najsveziji mailovi, ...em ti maler, to je verovatno iz neke prethodne reinstalacije. No pokusacu ponovo.

imam jos jedan folder od oko 770mb koji sam nasao, ima .dbx fajlove no kad ioh prebacim na lokaciju outlook e. pojavljuju se pod local folders i kad udjem u inbox ili send items ne vidim nista.

Sacuvaj te dbx-ove... postoji program koji moze da ih otvori i izvuce mailove (.eml fajlove).. Pravio sam to nekad, samo da ga nadjem.
edit:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/5671006/dbxex.exe

Skini exe, napravi neki folder, npr. c:\mail i tamo kopiraj dbxex.exe i taj file koji si spasao (.dbx).
Pokreni cmd prompt, i kucaj:
Kod:
cd c:\mail
dbxex  ime_fajla.dbx  prefix

Ako je sve u radu, program ce raspakovati sve mailove u eml formatu koje kasnije moze da uvuce u neki drugi program. Svaki mail ce biti pod imenom prefix_subject-line.eml

Mozes da kao prefix uneses bilo sta drugo.. npr inbox.

Poslednja izmena:
Da li je napravio neki file ili nije nista? Oce da puca ako u subject liniji od nekog maila ima kuke i kvake. Ispravicu to, samo me zanima da li je uspeo da izvuce bar nekoliko mailova.

Nije nista napravio, samo prikazuje gresku.

Ok... Proveriću sutra.

Znaci imam spasene dbx fajlove, ali su necitki, treba mi program za citanje tih mailova OE-Mail Recovery sam probao, on vidi mailove, ali ne nece demo verzija da izvrsi recovery, vec trazi da se plati, no interesuje me ima li sta besplatno da mi radi posao.

Prvo je GetDataBack odradio posao, a posle OE-Mail Recovery, dobio sam oko 26000 .EML fajlova, ali je bio veliki broj duplikata, kada sam sve istrebio ostalo je oko 5000 mailova pocev od 2007 pa dosad.
Sada korisnik ciji su to mailovi koristi Windows Live Mail, e sad je moja dilema kako sve to ubaciti, koji mi je najbolji redosled poteza. s obzirom da je velika kolicina mailova u pitanju.

Vrh Dno