Ne vidim zasto je to sto sto Athlon pravi u Drezdenu adut u prodaji ?
Cene nece zbog toga biti nize - nije to kao Stojadin kod nas, pa da stite 'domacu industriju' odbijanjem poreza ili sta vec, a AMD se i ne dozivljava generalno kao neka domaca firma ovde. Infineon da, Siemens-Fujitsu da, Elsa da, ali AMD ne bas. Osim toga, izmedju zemalja EU roba slobodno klizi, pa i nema neke razlike u preferenciji izmedju nekih npr Intelovih postrojenja u Irskoj i AMDovih u Nemackoj -> nema ovde te regionalizacije ili preferencije "ajde da ga uzmemo zato sto je nas".
U casopisima u zadnje vreme, tacno je, dominiraju reklame za XP platforme, ali tu stoji par primedbi:
1. mi smo pricali o broju primeraka racunara koji su u upotrebi, dakle, prodati, a ne o broju postojecih reklama
2. postoje casopisi koji su okrenuti favoriziranju jednog ili drugog shtaba, pa sta ti upadne; ovi koji ljube intela ili ovi koji ljube amd; svega par casopisa je objektivno i neopredeljeno (cemu se i ja trudim 

)
3. vec sam naveo, nisu svi ljudi koji kupuju racunare poznavaoci - za mnoge su frekvencije, megabajti, etc spanska sela; njima da sa zarom pominjes razlike izmedju amda i intela je isto kao da tebi i meni neki lekar sugerise ovaj ili onaj antibiotik (i to na hebrejskom)
4. ne kupuju svi ljudi racunare prema oglasima u casopisima i to strucnim. Ovde svaka radnja koja drzi tehnicku robu u kojoj kupujes video kasete, dvd filmove i sl, ima obicno svoj sprat sa hifi tehnikom i racunarima. Hocu da kazem da se bukvalno saplices o racunare i u malom mestu i ne treba ti da ides tamo negde u glavni grad, uzimas strucne casopise i sl da bi video sta se nudi; a tu su i reklame sa te-ve-a i ostalo; to je nasa zalosna situacija da moras da ides na casopise, jer se tu grupisu oglasi domacih firmi - tek u zadnjih godinu-dve su im i sajtovi proradili
5. mnogi ljudi koji se ne razumeju nesto preterano (citaj: koriste komp kao najobicniju alatku) obicno uzimaju isto ono sto imaju na poslu, a na poslu imaju uglavnom neki brand. Kod brandova se popularizaciji AMD-a najvise exponira HP (Athlon 1Ghz, 256MB, 40GB, 16/40, 16/10/40, MX 64+TV ... za 1600 dm) i FujitsuSiemens - ume i Compaq da se nadje, iako se nesto u zadnje vreme utisao. Kod mobilnog AMD-a uglavnom se radi o Sony Vaio serijalu. To je uglavnom prosecna svapska amd brand ponuda.
6. nemam pojma zato mi ovde uopste o tome dalje pricamo, kad broj racunara ni u Nemackoj, Britaniji, Japanu ili Americi ne treba da utice na vasu odluku sta cete sebi uzeti; svi su oni danas brzi i stabilni onoliko koliko vi zelite (para da potrosite), pa svako sebi jedan lepi "favorizovani" procesorcic - zavrsice vam posao i jedan i drugi. U zdravlju i veselju ih koristili