Šta je novo?

ciji je veci [split iz Oficijelni AM2 tred-a]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

stormwatch153

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.12.2005
Poena
380
Nedjo je napisao(la):
A kad se samo setim onih mracnih prorocanstava da AMD nece imati kome da prodaje procesore kad izadje Conroe...

HEH...Problem je u tome sto su za to navijali Intelovci :D...ja jos i dan danas ne mogu da shvatim kako su mogli da lupetaju o momentalnoj propasti AMD-a kad izadje Conroe...mozes misliti...pa ni Intel nije propao sa svojom supercrap Netburst tehnologijom pored AMD-ovih (brzih) procesora koji su pola decenije brisali patos sa wilametima, northwoodima, prescotima i ostalim sumama, poljanama i bregovima i dolinama. Moze meni Core 2 duo da radi koliko hoce brze kada sam ja jednom davno raskrstio sa Intel resenjima, uostalom ja radim ozbiljan posao tako da mi izracunavanje superPI faktora i igranje F.E.A.R-a u 640x480 ne predstavlja apsolutno nikakav merodavan test.

Poslednja izmena:
stormwatch153 je napisao(la):
HEH...Problem je u tome sto su za to navijali Intelovci :D...ja jos i dan danas ne mogu da shvatim kako su mogli da lupetaju o momentalnoj propasti AMD-a kad izadje Conroe...mozes misliti...pa ni Intel nije propao sa svojom supercrap Netburst tehnologijom pored AMD-ovih (brzih) procesora koji su pola decenije brisali patos sa wilametima, northwoodima, prescotima i ostalim sumama, poljanama i bregovima i dolinama. Moze meni Core 2 duo da radi koliko hoce brze kada sam ja jednom davno raskrstio sa Intel resenjima, uostalom ja radim ozbiljan posao tako da mi izracunavanje superPI faktora i igranje F.E.A.R-a u 640x480 ne predstavlja apsolutno nikakav merodavan test.
hmmm mislim da je northwood brisao patos sa atlonima xp a ovo zadnje necu ni da komentarisem da radis ozbiljan posao ne bi imao amd-a i to jos semprona ;) a te dve stavke koje si naveo su upravo one koje su k8 arhitekturu i prodavale ;) da ne idem mnogo u off bice i core celerona pa ce amd dobiti zdravu konkurenciju i u low segmentu zanimljivo je da kada je amd imao najbrzi cpu (naravno u high end segmentu) da ste svi skakali od srece (iako ni 1% ljudi sa ovih prostora nije imalo/ima takve procesore) i pljuvali ljude koji imaju intel a sada kada intel ima najbrzi cpu opet ga pljujete i to sa sempronom u masini mislim stvarno...evo da ne bude da samo branim intel svaka cast amd-u na (doduse nuznom) kresanju cena samo i dalje cemo to kupovati mi,gamer-i,rusi i ostala "boranija" tesko da ce neka firma (pa cak i kod nas) koja nabavlja 100+,1000+ masina da narucuje semprone i nforce ploce zato je intel i danas toliko veci od amd-a jednostavno je veci brand da ponovim amd stvarno ima dobre procesore pogotovo u price/performance segmentu ali jednostavno intel je veca kompanija koja fura naprednije tehnologije (ok ok integrisan mem. kontroler je stvarno bio amd-ov boom na trzistu svaka cast za to)i ima mnogo vise lufta za greske dok amd mora opasno da vodi racuna sta radi i kako radi jer bi ih samo jedna greska pa skoro zbrisala sa trzista i sta se sad desava nista dobili ste ono za sta ste intel pljuvali sve vreme - novu platformu (am2) u procenat istih performansi kao predhodna koja je stvarno lepo (jos jednom svaka cast amd-u na potezu) cenovno plasirana u odnosu na s939 i to je to ja se samo ne bih mnogo zavaravao o mogucnosti "bockanja" quad core procesora u am2 podnozje jer bi onda asus,dfi i ostali morali da zatvaraju fabrike jer koji bi ludak kupovao nove ploce za quad core kada moze da ga "bocne" u am2 no videcemo za kraj meni kao krajnjem korisniku itekako odgovara veciti zacarani krug intel brzi/amd brzi pa opet u krug samo neka nastave a cene idu dole :wave:

ivke76 je napisao(la):
... ali jednostavno intel je veca kompanija koja fura naprednije tehnologije (ok ok integrisan mem. kontroler je stvarno bio amd-ov boom na trzistu svaka cast za to)i ima mnogo vise lufta za greske

Prica da intel ima "naprednije tehnologije"(u cemu,proizvodnji?) je samo obican mit.Istina je da imaju veci proizvodni kapacitet,ali AMD sigurno ne kaska kad su u pitanju tehnologije proizvodnog procesa i sistema kvaliteta i menadzmenta proizvodnje(da ne govorimo o napretku u SOI-treca generacija kad je 65nm proces u pitanju).Nema tu mnogo vise sta da se kaze.
AMD sporije prelazi na manji proizvodni proces ,ali zato maksimalno iskoriscavaju stari i kad fab 36 bude vecinom "konvertovana" u 65nm proizvodnju H2 2007-me,to ce biti zreo proces sa tim istim softverom kojeg cela industrija hvali(APM).

Poslednja izmena:
ivke76 je napisao(la):
hmmm mislim da je northwood brisao patos sa atlonima xp a ovo zadnje necu ni da komentarisem da radis ozbiljan posao ne bi imao amd-a i to jos semprona ;)

Po ovom sto si napisao vidim da se bas i ne razumes u razlike izmedju AMD procesora...ili mi se samo cini...ajde pogledaj testove Full Single core AMD-a i Semprona i sta ces primetiti???!?!?! Nikakvu razliku dok ne dodjes do Opterona...a to moj druze kosta...kosta.

Da...radim ozbiljan posao godinama i to sa Sempronom, nesto sto sa Celeronom ne bih mogao da radim da sam u Intel taboru. Ono sto mi je bitno u celoj prici oko masina je odnos cena/uradjen posao, to je nesto sto ti ne mozes shvatiti jer verovatno imas jedan racunar i ne znas sta je kada treba da puknes velike pare na vise stvari. To samo govori u prilog AMD-u...i sa jeftinim low end procesorom odradjujes ozbiljan posao. A meni se to bas svidja, i to me apsolutno NE cini manjim profesionalcem od onoga koji ima XCORE 2 DUO ili 8way Opteron :banana:

ivke76 je napisao(la):
a te dve stavke koje si naveo su upravo one koje su k8 arhitekturu i prodavale ;) da ne idem mnogo u off bice i core celerona pa ce amd dobiti zdravu konkurenciju i u low segmentu zanimljivo je da kada je amd imao najbrzi cpu (naravno u high end segmentu) da ste svi skakali od srece (iako ni 1% ljudi sa ovih prostora nije imalo/ima takve procesore)

Ja sigurno nisam skakao od srece jer brzinu posmatram iz subjektivnog ugla posto mi se ne daje ni 135 eur za procesor a kamoli celog soma eura da bi imao nesto sto u sustini radi malo brze. Jednostavno, volim kada mali slatkis zaprzi corbu velikom gorkom dinosaurusu :eyebrows:

ivke76 je napisao(la):
i pljuvali ljude koji imaju intel a sada kada intel ima najbrzi cpu opet ga pljujete i to sa sempronom u masini mislim stvarno

Eh vidis, paradox je divna stvar ali ti ga ne razumes, sto je jos paradoxalnije.

Poslednja izmena:
Po ovom sto si napisao vidim da se bas i ne razumes u razlike izmedju AMD procesora...ili mi se samo cini...ajde pogledaj testove Full Single core AMD-a i Semprona i sta ces primetiti???!?!?! Nikakvu razliku dok ne dodjes do Opterona...a to moj druze kosta...kosta.
ne bih bas rekao da nema nikakve razlike sem ako ne pises knjige a onda ti je i taj sempron overkill kucati mozes i na p1
Da...radim ozbiljan posao godinama i to sa Sempronom, nesto sto sa Celeronom ne bih mogao da radim da sam u Intel taboru. Ono sto mi je bitno u celoj prici oko masina je odnos cena/uradjen posao, to je nesto sto ti ne mozes shvatiti jer verovatno imas jedan racunar i ne znas sta je kada treba da puknes velike pare na vise stvari. To samo govori u prilog AMD-u...i sa jeftinim low end procesorom odradjujes ozbiljan posao. A meni se to bas svidja, i to me apsolutno NE cini manjim profesionalcem od onoga koji ima XCORE 2 DUO ili 8way Opteron :banana:
prosvetli me majke ti koji to ozbiljan posao moze da odradi sempron a celeron ne moze?itekako te cini manje profesionalnim jer je upgrade konfiguracije/a logican progres uspesnih profesionalaca recimo 2 opterona ce raditi brdo stvari brze od 4-5 semprona da tvoja logika stoji onda bi me u desku/imtelu itd...docekivali sluzbenici koji sede za at masinama sa monohromatskim monitorima jer su im te masine itekako dovoljne da ti iskucaju racun/pogledaju u katalog ;) ima i nesto sto se zove impresionirati/navuci potencionalnu musteriju/kupca znam par ljudi koji se bave graf. dizajnom i koji su pokupovali macove i apple cinema display-e znas zbog cega?kad dodje prosecan/nabedjeni biznismen iz srbije kome trebaju takve usluge sta mislis gde ce sklopiti posao?kod tebe gde ti po podu stoje x predpostavljam aurora/frontier kucista i crt cudovista ili kod ovih gde kad udjes padnes na b***u samo od vizuelnog utiska?
Ja sigurno nisam skakao od srece jer brzinu posmatram iz subjektivnog ugla posto mi se ne daje ni 135 eur za procesor a kamoli celog soma eura da bi imao nesto sto u sustini radi malo brze. Jednostavno, volim kada mali slatkis zaprzi corbu velikom gorkom dinosaurusu :eyebrows:
pa vidis neko ko je profesionalan i zaradjuje dobro on recimo daje i vise od soma evra za nesto sto ce mu doneti isto ko i tebi visestruku zaradu samo ce to imati "malko" brze od tebe ;)
Eh vidis, paradox je divna stvar ali ti ga ne razumes, sto je jos paradoxalnije.
eh vidis i meni je paradox divna stvar kao sto mi je totalni paradox da neko prica da je profesionalan i pici sempron i jos pri tom pljuje trenutno najbrzi proc na trzistu i to na onaj stari ofucani "ja sam nesto platio sitno pa sad zgrcem milione i ziveo amd zato sto je jadan mali ugnjetavani a mnogo bolji i vi svi koji kupujete intel ste budale i pucate pare bezveze" nacin jer prosecan/nabedjeni biznismen u srbiji ce veruj mi pricam iz iskustva sigurno pre preporuciti kolegi/poznanicima ovog baju sa mac-om nego li tebe sa sumom semprona i to verovao ili ne zbog toga sto njemu logicno jeli skupo i lepo izgleda profesionalnije i tacka mozes ti znati x puta bolje da radis posao od ovoga sa mac-om ali dok ti nekom to objasnis ovaj otplatio sve mac-ove i letuje na maldivima ;) a ti?
izvinjavam se na off-u ali verujte ljudi ja sam se u podosta firmi gde sam do sada radio ubijao da nagovorim ljude da kupe semp+integrisanu nforce plocu za kancelarijske masine i znate sta se desavalo?pa prvo je islo pitanje sta je to?to nije p4?ma bre uzecu intela i kraj nisam ja tome kriv inace svim ljudima koje znam i koji imaju prosecan/manji budzet za komp iskljucivo preporucujem amd za te pare stvarno nema bolje

ivke76 je napisao(la):
ne bih bas rekao da nema nikakve razlike sem ako ne pises knjige a onda ti je i taj sempron overkill kucati mozes i na p1

Nemas pojma...ili se pravis lud...hmmm...bice da je mix. :D

ivke76 je napisao(la):
ima i nesto sto se zove impresionirati/navuci potencionalnu musteriju/kupca znam par ljudi koji se bave graf. dizajnom i koji su pokupovali macove i apple cinema display-e znas zbog cega?kad dodje prosecan/nabedjeni biznismen iz srbije kome trebaju takve usluge sta mislis gde ce sklopiti posao?

Moje klijente ne impresioniraju fancy kucista i predrkani monitori nego gotovi rezultati moga rada...a to je nesto sto ni 8000 uparenih UltraSparcova ne moze nadomestiti.

ivke76 je napisao(la):
pa vidis neko ko je profesionalan i zaradjuje dobro on recimo daje i vise od soma evra za nesto sto ce mu doneti isto ko i tebi visestruku zaradu samo ce to imati "malko" brze od tebe ;)

Samo neka on daje i 10 somova.

ivke76 je napisao(la):
eh vidis i meni je paradox divna stvar kao sto mi je totalni paradox da neko prica da je profesionalan i pici sempron i jos pri tom pljuje trenutno najbrzi proc na trzistu

Trenutno najbrzi proc na trzistu? Da li si svestan kakvu si glupost napisao???!
Dzaba pitam. :banana:

ivke76 je napisao(la):
i vi svi koji kupujete intel ste budale i pucate pare bezveze" nacin jer prosecan/nabedjeni biznismen u srbiji ce veruj mi pricam iz iskustva sigurno pre preporuciti kolegi/poznanicima ovog baju sa mac-om nego li tebe sa sumom semprona

U mom poslu nije presudno da li radim sa sempronom.

ivke76 je napisao(la):
izvinjavam se na off-u ali verujte ljudi ja sam se u podosta firmi gde sam do sada radio ubijao da nagovorim ljude da kupe semp+integrisanu nforce plocu za kancelarijske masine i znate sta se desavalo?pa prvo je islo pitanje sta je to?to nije p4?ma bre uzecu intela i kraj nisam ja tome kriv inace svim ljudima koje znam i koji imaju prosecan/manji budzet za komp iskljucivo preporucujem amd za te pare stvarno nema bolje

Ja preporucujem svim ostalima da ne shvataju ozbiljno to sto si ti napisao jer stvarno nema logike davati 3-4 puta vise novca za nesto sto malo brze odradjuje posao. Hmmm, reci mi zasto si promenio podosta firmi??? Nisi uspeo da ispraznis lagere Semprona?

Poslednja izmena:
Nemas pojma...ili se pravis lud...hmmm...bice da je mix. :D

Moje klijente ne impresioniraju fancy kucista i predrkani monitori nego gotovi rezultati moga rada...a to je nesto sto ni 8000 uparenih UltraSparcova ne moze nadomestiti.

Samo neka on daje i 10 somova.

Dzaba pitam. :banana:

Ja preporucujem svim ostalima da ne shvataju ozbiljno to sto si ti napisao jer stvarno nema logike davati 3-4 puta vise novca za nesto sto malo brze odradjuje posao. Hmmm, reci mi zasto si promenio podosta firmi??? Nisi uspeo da ispraznis lagere Semprona?
ma sve je ok samo ti zaradjuj milione na sempronu i budi srecan pa tamo negde 2050-te kupi opteron :D nemam stvarno vremena da se prepucavam sa tobom ionako smo uveliko offtopic :cigar: evo ja ti zelim da zaradis milione $ i odselis se u neke lepse krajeve :wave:
p.s.nece biti da je 3-4 puta vise novca a firme menjam jer mi je takva priroda posla

jedno trik pitanje, razlika u brzini rendera na isto MHz za suprotstavljene:

sempron vs a64 = ?
celeron vs pentium (odgovarajuci naravno) = ?

Ji 4Tze je napisao(la):
jedno trik pitanje, razlika u brzini rendera na isto MHz za suprotstavljene:

sempron vs a64 = ?
celeron vs pentium (odgovarajuci naravno) = ?
pa ima je sigurno u korist "punokrvnih" procesora ne bavim se renderom pa nemam pojma ali ima je sigurno.u slucaju intela je verovatno malo veca razlika izmedju cel i p nego izmedju semp i a64 ali postoji razlika 1000%

ajde pliz reci koji je to posao

a koji je najbrzi procesor na trzistu?

prosvetli nas

pa sto onda uopste spominjes tvoj posao u vezi sa procesorima

ako se ti zadovoljavas sa otpatkom, neko se ne zadovoljava

ja preporucujem ostalima da kupe ono sto misle da ce im raditi posao, ako je to procesor od 1k eura neka

ja bih pre dao ~200 eura na e6300 nego ~50 eura na neki sempron

ivke76 je napisao(la):
pa ima je sigurno u korist "punokrvnih" procesora ne bavim se renderom pa nemam pojma ali ima je sigurno.u slucaju intela je verovatno malo veca razlika izmedju cel i p nego izmedju semp i a64 ali postoji razlika 1000%

Pa posto se ne bavis renderom onda nemoj pricati gluposti molim te. Sa tim sto se semproni bolje klokuju od "full" A64 procesora vec ti se namece ishod rezultata :D

ivke76 je napisao(la):
ma sve je ok samo ti zaradjuj milione na sempronu i budi srecan pa tamo negde 2050-te kupi opteron

:guitar: Posto vreme brzo prolazi mislim da mi nece biti problem sacekati 2050.

illidan je napisao(la):
ajde pliz reci koji je to posao

Rekao sam vec sto puta, posao na racunarima se sastojiu MPEG2 renderovanju.

illidan je napisao(la):
a koji je najbrzi procesor na trzistu?

prosvetli nas

Prosvetli ti mene, covek je rekavsi da je to najbrzi procesor na trzistu zbrisao sve ostale ne x86 procesore.

illidan je napisao(la):
ako se ti zadovoljavas sa otpatkom, neko se ne zadovoljava

ja preporucujem ostalima da kupe ono sto misle da ce im raditi posao, ako je to procesor od 1k eura neka

ja bih pre dao ~200 eura na e6300 nego ~50 eura na neki sempron

Ok...ajde mi kod nas nadji e6300 u maloprodaji za ~200 eur...posto dajes ovakve izjave moras ih poktrepiti cinjenicama inace ovo sve sto si napisao ne stoji. :bottle:

Poslednja izmena:
Pa posto se ne bavis renderom onda nemoj pricati gluposti molim te. Sa tim sto se semproni bolje klokuju od "full" A64 procesora vec ti se namece ishod rezultata :D
pa onda su po tvojoj "pro" logici ludaci i bacaci para svi koji imaju i a64/opteron procesore ne samo intel tabor jer se "allmighty" sempron bolje klokuje bolje renderuje itd...
p.s.ovom izjavom se ogradjujem od ljudi koji su iz finansijskih razloga primorani da kupe semprona posto kupovinom istog stvarno dobijaju puno za tu kintu ali barem ne pricaju okolo da su pro i to zahvaljujuci sempiju
Prosvetli ti mene, covek je rekavsi da je to najbrzi procesor na trzistu zbrisao sve ostale ne x86 procesore.
hmmm opet se pravis pametan naravno da sam mislio na x86/desktop procesore
Ok...ajde mi kod nas nadji e6300 u maloprodaji za ~200 eur...posto dajes ovakve izjave moras ih poktrepiti cinjenicama inace ovo sve sto si napisao ne stoji. :bottle:
eh pa razlog zasto ne mozes jos uvek kod nas naci taj procesor po toj ceni potrazi medju nasim "pro" uvoznicima/dilerima koji na zalost imaju tu tvoju logiku poslovanja al hebiga bice valjda bolje nadam se uskoro
Jednostavno, volim kada mali slatkis zaprzi corbu velikom gorkom dinosaurusu :eyebrows:
vidis ja sam to lozenje na slabije/ugnjetavane/"pravedne" itd prerastao odavno i lozicu se uvek na najvece/najjace igrace pa makar (po tebi) to bili i "gorki dinosaurusi" i kao sto rekoh zelim ti svo bogatstvo ovoga sveta i da uzivas u svom ubedjenju da si "pro" i "pametan" a svi ostali koji kupuju skuplje procesore amateri i glupaci/ludaci :wave: over and out

popcorn.gif

i nisi odgovorio koji je najbrzi procesor na trzistu?

eno u hrvatskoj (nije daleko)

(vidim da si mnogo pametan pa trazis dlake u jajetu)

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
i nisi odgovorio koji je najbrzi procesor na trzistu?

eno u hrvatskoj (nije daleko)

(vidim da si mnogo pametan pa trazis dlake u jajetu)

Sto se tice najbrzeg procesora na trzistu to vi superpametni Intelovci treba meni da odgovorite posto sam ja obican zatucani Amd-ovac sa otpatkom savremene tehnologije.

Posto imas u Hrvatskoj procesore po toj ceni, idi lepo, kupi i budi sretan.

Po nacinu komunikacije vidim kome taboru pripadas.

ivke76 je napisao(la):
p.s.ovom izjavom se ogradjujem od ljudi koji su iz finansijskih razloga primorani da kupe semprona posto kupovinom istog stvarno dobijaju puno za tu kintu ali barem ne pricaju okolo da su pro i to zahvaljujuci sempiju

Znaci bas toliko ti smeta migthy Sempron...hmmm...

ivke76 je napisao(la):
hmmm opet se pravis pametan naravno da sam mislio na x86/desktop procesore

Nece biti...rekao si na "trzistu"...da si rekao na trzistu x86 procesora onda bi to bilo ok...ja znam da ljudi sa bencha vole precizne izjave :D :D :D

ivke76 je napisao(la):
eh pa razlog zasto ne mozes jos uvek kod nas naci taj procesor po toj ceni potrazi medju nasim "pro" uvoznicima/dilerima koji na zalost imaju tu tvoju logiku poslovanja al hebiga bice valjda bolje nadam se uskoro

Heh....C2D svugde u svetu poskupljuje, (a u firmama gde imaju normalne cene ne mozes nabaviti mesecima) a kod tebe traznja izgleda povlaci smanjenje cena...ajaj

ivke76 je napisao(la):
vidis ja sam to lozenje na slabije/ugnjet

Poslednja izmena od urednika:
Sto se tice najbrzeg procesora na trzistu to vi superpametni Intelovci treba meni da odgovorite posto sam ja obican zatucani Amd-ovac sa otpatkom savremene tehnologije.
nisam ja superpametan, nego si ti pametan
i opet nisi rekao koji je to procesor trenutno najbrzi

hoces da kazes da Sempron nije otpadak?

Posto imas u Hrvatskoj procesore po toj ceni, idi lepo, kupi i budi sretan.

kupicu ovde jer ce ga uskoro biti i kod nas

Po nacinu komunikacije vidim kome taboru pripadas.

a kakav je to moj nacin komunikacije i kom taboru :trust:

illidan je napisao(la):
nisam ja superpametan, nego si ti pametan
i opet nisi rekao koji je to procesor trenutno najbrzi

hoces da kazes da Sempron nije otpadak?

Otkud ti znas da sam ja pametan??!?! :p, da sam "pametan" sigurno bih
rekao da je C2D vladar sveta i okoline, ali ja nisam tako pametan.

Sempron nije otpadak.

illidan je napisao(la):
kupicu ovde jer ce ga uskoro biti i kod nas

Hmm...evo ima ga...vec od ~670 Eur kako je neko preneo iz nekog cenovnika neke nase firme...doduse E6600 ali uzmi, mozda je to bas ES....kako je neki tip na XS provalio da svi treba da pokupujemo ES 6600 C2D procesore po 975$...to je kao rasprodaja :D :D :D, jos je i napalio neke likove da uzmu kredit jer on moze da nabavi ES procesore....e to moram sacuvati za buduce narastaje. :cigar:

illidan je napisao(la):
a kakav je to moj nacin komunikacije i kom taboru :trust:

Klasican za tvoj tabor. ;)

Otkud ti znas da sam ja pametan??!?!
isto kao sto ti znas da sam ja superpametan

Sempron nije otpadak.
nego sta je?

Hmm...evo ima ga...vec od ~670 Eur kako je neko preneo iz nekog cenovnika neke nase firme...doduse E6600 ali uzmi, mozda je to bas ES....kako je neki tip na XS provalio da svi treba da pokupujemo ES 6600 C2D procesore po 975$...to je kao rasprodaja :D :D :D, jos je i napalio neke likove da uzmu kredit jer on moze da nabavi ES procesore....e to moram sacuvati za buduce narastaje. :cigar:

ja pricam za e6300 i za cenu oko 200 eura (tacnije 210)

Klasican za tvoj tabor. ;)

a sta je to klasicno za "moj tabor" i da se toliko razlikuje od "tvog tabora" ? :)

... i koji je najbrzi procesor?

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
isto kao sto ti znas da sam ja superpametan

Pa posto imas Intela to se podrazumeva. :banana: :p :D

illidan je napisao(la):

Mocan procesor za svoju cenu.
Ovo je dobar fazon koji vi ovde furate...pricate mi kako profija prepoznajete
po tome koji procesor ima...pa ajde onda da poredimo "otpadak" sa full CPU-ima....:eyebrows:

illidan je napisao(la):
ja pricam za e6300 i za cenu oko 200 eura (tacnije 210)

A ja ti pricam za ES 6600, pa nije ti to bolje? Svima da kazes da imas ES,i taj E6300 je otpadak sta ce ti to. :cigar:

illidan je napisao(la):
a sta je to klasicno za "moj tabor" i da se toliko razlikuje od "tvog tabora" ? :)

Pa svi ste "superpametni"...hehehehe

illidan je napisao(la):
... i koji je najbrzi procesor?

STA!!!! Nije vise C2D?!!!?!??!?? Nemoj me ...... :party:

Najbrzi procesori se ne nalaze u desk top konfiguracijama.
AMd u istoj klasi dosta zaostaje trenutno za Intelom koji je odustao od netburst arhitekture.
E6600 mogu kod nas vec sad da kupim.Znachi stigli su.Asbis kompanija npr.
AMD je u istoj klasi prednjachio dok nije izashao c2d.
Koliko od vas je probalo i intel i amd u istoj klasi na istom operativnom sistemu; samo zamenom ploche i cpu-a pa onda dalo ocenu procesora u istom cenovnom rangu?
Ono shto me smara da chitam je lupetanje klinaca koji prichaju napamet a misljenje formiraju na osnovu tudjih tekstova a ne na osnovu praktike.Nadam se da ne spadate u takve.Jer ako ima takvih onda nikada nece nauchiti nishta u zivotu i bice vechite budale.
Ono shto je simpatichno koliko neki energije unose u neshto zashta nisu placeni a to je EPP.Kao kad se krelci tuku i svadjaju ko je bolji : partizan ili zvezda...jbsh.intel i amd...kao da je to bitno.....bolje je ribe da jurite ako vec niste ozenjeni:D

Poslednja izmena:
Svima da kazes da imas ES
nemam ja sta svima da pricam, ako mislis da sam ja taj koji se hvali pogresno si me ocenio.

a sto se tice tvog mocnog procesora u pravu si.

AMD ima najbolje procesore.

nemojte ljudi kupovati intel procesore jer ne valjaju.

ja se povlacim, jer kako kazu pametniji popusta

pozdrav

Da se ukljucim i ja.
Pripadnik sam AMD tabora, zasto? Pa ***. pa vec pet godina nudi najbolji odnos cena, performanse.
Pogledaj te malo retail trziste i videcete da AMD parira Intelu, u ostalim delovima trzista bolje prolazi Intel.
Trenutno za 86e nemas bolji procesor od AM2. Nisam rekao da conroe ne valja, ali dosta je skup. Za nekog ko ima pare naravno da nije, ali za nas obicne smrtnike...
Pa ljudi koji se bave videom ne kupuju Mac da bi zadivili musterije, vec zbog posla.
Realno gledano sa conroe-om se intel vratio u zivot posle mnogooo godina stondiranja.

Citiram korisnika: stormwatch153
Ja sigurno nisam skakao od srece jer brzinu posmatram iz subjektivnog ugla posto mi se ne daje ni 135 eur za procesor a kamoli celog soma eura da bi imao nesto sto u sustini radi malo brze.
:D :D :d :d :laugh: :lupko:

DARK SIDE je napisao(la):
:D :D :d :d :laugh: :lupko:

Znao sam da ce se neko navuci na ovo....ali da se navuce covek koji je lupio jednu od najvecih gluposti koju sam ja ikada procitao na forumima to nisam mogao ni da zamislim. Elem....secas li se tvoje izjave kako Dual Core nije bas nesto specijalno i da si ti vece ubrzanje dobio sa HT-om :D :D :lupko: Ajde pre nego sto krenes da se sprdas sa necim sto ne razumes ubuduce pobrisi postove koji te kompromituju :D

Poslednja izmena:
Znao sam da ce se neko navuci na ovo....ali da se navuce covek koji je lupio jednu od najvecih gluposti koju sam ja ikada procitao na forumima to nisam mogao ni da zamislim. Elem....secas li se tvoje izjave kako Dual Core nije bas nesto specijalno i da si ti vece ubrzanje dobio sa HT-om :D :D :lupko: Ajde pre nego sto krenes da se sprdas sa necim sto ne razumes ubuduce pobrisi postove koji te kompromituju :D
Alo bre dechko..zashto lazes?Ili si drogiran ili glup...neshto ti fali.Ili chitash povrshno postove.prochitaj malo detaljnije ceo thread u kompletnom kontestu pa onda lupetaj....a po postovima rekao bih da si prilichno povrshan..
HT tehnologija je tehnologija koju je intel ubacio u svoje pentium procesore odavno_Ona je odlichna za rad sa vishe operacija a njen princip je deljenje npr.2 operacije po priroitetu 50:50 u smislu naizmenichnog izvrshavanja obe istovremeno_O tome sam vec pisao,pa da si pazio na chasovima onda nebi lupao ovde....Zato sam i napisao da je za vlasnike AMD dual core CPU 2 jezgra vece osvezenje nego za vlasnike intel CPU-a.Jer intelashi su vec imalu neku vrstu rasterecenja u pogledu vrsenja vishe operacija istovremeno zbog HT-a.Normalno da su 2 jezgra kod intela bolja opcija od HT-a ali nije takav osecaj kao npr.kada sa Venice procesora skoce na amd 3800+ dual core procesora.Jer se Venice bukvalno gushio kod divx kompresije.Nije bilo moguce nishta drugo raditi dok AMD ne zavrshi celu kompresiju.Na intel Pentium procesoru sam radio vishe stvari u momentu kada je procesor radio kompresiju a sve zbog HT-a.U tom kontestu sam kucao o utisku rada na novim arhitekturama.
Dual core je sasvim druga pricha i o tome sam vec pisao kada ti nisi ni video dual core(ja sam ga imao)...mrzi me da pishem vishe jer nemam koristi od toga...
Chitaj malo a ne lupaj...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno