Šta je novo?

Cih virus

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Gde da nadjem kllcih ili neski drugi kojim moze da se obrise chernobyl [cih] virus.Izgleda da je koleginici sjebo bios.

borab je napisao(la):
Gde da nadjem kllcih ili neski drugi kojim moze da se obrise chernobyl [cih] virus.Izgleda da je koleginici sjebo bios.

E aj mi posalji (naravno u bezopasnom obliku) cih na mail

Re: Re: Cih virus

KAko da ti ga posaljem kad je u biosu?DA spasem current bios?

borab je napisao(la):

Ovde

Pozdrav :)

zakasnio sam...:>

Re: Re: Re: Cih virus

borab je napisao(la):
KAko da ti ga posaljem kad je u biosu?DA spasem current bios?

???????? da li se masina moze startovati ? - Ako da onda nije u BIOS-u...
Druga stvar, CIH nije u BIOS-u, on samo prepishe par bajtova u Boot blocku, sto je dovoljno da se makina ne moze startovati.

Cuj par bajtova u boot bloku, izbrise ceo megabajt sa prve particije, ukljucujuci i particionu tabelu i sve ostalo... Zato NIKADA ne treba drzati samo jednu particiju na hardu, nego ga podeeliti na bar dve, prvu za OS i aplikacije, drugu za korisnicke podatke.

Ako hoces da joj spases podatke, nadji Tiramisu ili EasyRecovery (ovaj drugi imas na fosi.da.ru ), vise puta su mi pomogli oko oporavka podataka posle cih-a.

Eh taj CIH...
To je bio "moj" prvi virus..josh onako neiskusan,pochetnik pa bash na CIH da naeltim.Ali evo sta sam ja uradio i doskocio mu.

Meni je CIH napravio takvo sr*nje da to nije normalno. Usao u boot sektror i svaki put kad se sistem bootuje on predje na HDD (kao primary).Imao sam tada i Norton i AVP i nadju ga oba i "kao" ochiste,ali dzabe,dok ja nisam provalio da je ostao rezidentan. Dosta (i previshe) .exe fajlova mi je zarazio d anisam bukvalno mogao nishat da radim.Evo reshenja...stavish u BIOSu da ti podizhe sistem sa recimo flopija ( A: ) pa tek onda HDD i kad ga sledeci put bootuje on ce preci na flopi (sistem ce vec provaliti da nemoze sa obicnog flopija da digne sistem pa ce da podigne sa HDDa) i samim time ti je CIH na flopiju (bila jedna ROZE disketa - veoma simpatichna). Posle samo uradi skeniranje sa nekim AV on ce ga pronaci i ocistiti i problem reshen.

Ortaku Kill CIH nije pomogao,morao je svejedno da formatira (nije mene pitao za pomoc..). Moj ti je savet da svejedno prebacis na neke diskove sve vazne stvari koje imash pa da se bacish na CIH pa ako uspe bez posledica bice OK,ako ne...

EEEEE a Flash BIOS protection opcija? Preventiva pre svega...
A moj prvi virus ako mi verujete je bio BadTrans i to pre mesec dana, Empty Temporary Internet Files je bilo dovoljno da ga se otarasim.... Magister-a sam skinuo sa neke mashine skoro a SirCAM-a bijem samo tako.... Mada to je sve prosto CIH je ozbiljan.... Nisam imao chast da ga sretnem na nekoj mashini...

Ja sam ga obrisao sa tim programom Kill Cih

I ja sam imao cih, to mi je bio jedini do sada virus na comp-u, ali mi je bio izbrisao BIOS. Svi noviji antivirus programi ce ga unistiti.
Ona "verzija" koju sam ja imao se aktivira 26. u mesecu i lepo
izbrise BIOS. Do tada, inficira sve *.exe fajlove, meni nije nista izbrisao na disku.
Inace, ako je izbrisao BIOS, jedino da nadjes nekog ko ima eprom programator, mada moze da se, ako imas istu takvu plocu ili mozes da je nadjes, zameni BIOS, upali comp, opet vrati prazan BIOS i izvrsi flash - tako su meni sredili problem u servisu.

Vrh Dno