Šta je novo?

chudni tjoshkovi?

SSJ_5

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2006
Poena
319
Imam omanji kvar na TV-u. Naime, gornji i donji desni ugao TV-a mi menjaju boju (u zavisnosti od onoga shto je na ekranu, npr ako je plava pozadina uglovi su crveni.). Shta moze biti u pitanju?

...Naime, gornji i donji desni ugao TV-a mi menjaju boju (u zavisnosti od onoga shto je na ekranu, npr ako je plava pozadina uglovi su crveni.)...

Moze biti da ti se ekran namagnetisao. Hoce da se desi ako su neki jaci zvucnici pored, a moze da bude i od prirodnog Zemljinog magnetnog polja. Svaki TV (a bogami i CRT monitor) ima sistem za razmagnetisavanje, koji se ukljucuje pri paljenju TV-a/monitora na glavni prekidac (monitori imaju i degauss). Taj sistem ne radi ako se TV "pali/gasi" na daljinac. Znaci savet - ugasi TV na prekidac.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Namagnetisan ekran?

EDIT: Pretekao me kiza.

Jos nesto, skloni zvucnike i ostale izvore em polja od tv-a, iskljuci ga iz struje na sat, pa ukljuci i vidi sta se desava.,..

Poslednja izmena:
meni je lik koji popravlja tv i sl. rekao da moram da ga iskljucim iz struje na 24h. a ako ni to ne pomogne onda treba da ga odnesem na popravku, naime sada imaju neke magnete koji se postave kao znojnica oko monitora/tv-a i onda drugim "hepekom" :D "odvlace" boje koje ne pripadaju tu.? To izgleda kao neki voodoo ritual :D
Ja sam svoj prvo zeznuo sa zvucnicima, ali prvi put mi je uspelo da ih se resim sa gasenjem na 24h. A onda sam cesto premestao tv po stanu i ponovo se pojavilo, ovaj put duz cele leve i desne strane. sad ne pomaze ni gasenje pa cu morati da ga vozim u servis :S:
nadam se da sam pomogao
pozdrav

Izvadi utikač iz mreže, par puta za svaki slucaj upali i ugasi na dugme, čisto da potrošiš zaostatak struje u trafou, ostavi tako na 10-15 minuta i sve ce biti OK ako je samo do toga.

...i onda drugim "hepekom" :D "odvlace" boje koje ne pripadaju tu.? To izgleda kao neki voodoo ritual :D

:laugh: nemoj da se smejes :D to stvarno jeste tako :) (gde samo nadje opise :D)

A jeste, ako ne pomognu ni gasenje na on/off prekidac, ni "odmaranje" od 24h (ili vikend), onda je jedino resenje da se nosi u neki servis koji se bavi time.

@Dr.Tiristor: a eto, vidis, sad je SSJ_5 siguran, cim je u tako kratkom roku dobio dva istovetna odgovora, sa dve potpuno razlicite strane :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Dobro bre, nemoj da si na kraj srca, ako si nekad to radio, primetio si da iako je kabal izvucen iz utikaca prilikom ponovnog startovanja na glavno dugme kontrolna lampica zasija na sekund-dva, verovatno zaostatak iz kondenzatora a ne trafoa, ali to nije toliko vazno, u svakom slucaju meni se to cesto desava i tako resim problem, ako ne pritisnem jos par puta ovaj glavni prekidac potrebno je sat-dva, a sa tim minut-dva, sta se tacno desava u TV-u niti znam niti me interesuje, a problem nestane...

Pa nisam na kraj srca, ali to je kao kada bih ja rekao, grejao mi se procesor, pa sam skinuo kuler i namazao toat-mascu, i oborio za 10-ak stepeni... ;)

Izvin'te bitna razlika:ja sam se pogresno izrazio, a ti si slag'o :eyebrows:

Dobro dosta prepucavanja. Reshio sam problem tako shto sam kombinovao sve shto ste mi rekli. Hvala svima na pomoci.

Nazad
Vrh Dno