Šta je novo?

Chudna stvar nakon updateovanja drivera za modem

delacroix

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
320
Skin'o sam sa Windows Update novi drajver za moj modem (agere 56k) pre neki dan, i sada modem vishe ne pravi zvukove kad se konektuje, chuje se ono kad shkljocne, ali se ne chuje ni signal telefona ni krchanje. Konektuje se na net bez problema i radi savrsheno. Samo me interesuje zbog chega bi ovo moglo da se desi. Speaker volume u modem properties je podeshen na max, a drajver je potpisao Microsoft. Stari drajver necjEM da vratim, jer testovi bandwidtha pokazuju ubrzanje od u proseku 5 kbit/s (mada to mozhe biti i do provajdera al' ne verujem).
Crko speaker ili neshto drugo? :D

PS Sorry ako je ovo trebalo da ide u aplikativni softver ili internet :)

Ja sam imao slican problem sa Intel 536 modemom. Nakom instalacije drajvera sa WU, cuo mi se zvuk konektovanja modema i na zvucnicima i sa samog modema. Do tada se normalno cuo samo sa modema. Da stvar bude jos iritantnija, zvuk sa zvucnika je kasnio oko pola sekunde, tako da je posle prvog konektovanja pao Rollback driver :eyebrows:

Pa ja ovo ne bih okarakterisao kao problem, nije iritirajuce a modem sasvim normalno radi. Samo me zanima shta bi mogao biti uzrok :)

Ne uzbudjuj se, slican trip sam imao sa mojim HSF modemom - prvo nije bilo zvuka, a onda posle reinstalacije windowsa i stavljanja potpuno istih drajvera, bilo ga je...
Znam da iritira ali sta znam, pokusaj reinstalaciju drajvera?

Proveri podesavanja za dial-up konekciju:

Za Win2K:
Start -> Settings -> Network & Dial-up; Onda desni klik na ime konekcije pa izaberi Properties. U prozoru koji se otvori klikni na dugme "Configure..." Otvorice ti se prozor "Modem Configuration" u kome na dnu imas check-box "Enable modem speaker". To treba da ti bude chekirano.

Pozdrav

Kako koji driver sam updateovao tako se menjao sistem: u jednoj verziji se čuje mali zvučnik modema a u drugoj signal dolazi iz zvučnika računara a modem se ne čuje. Jesi li probao da odvrneš zvuk za PC Speaker ili Wave ?

To da se ne cuje kada okrece jos kako tako,ali krcanje mora svakako da se cuje ako je speaker uopste enableovan. Moze da se desi da je crko zvucnik na modemu.

Nazad
Vrh Dno