Šta je novo?

Chudan Problem sa Hard Diskom

digitalis888

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2006
Poena
319
Ceo stari HD sam formatirao sa drugog novog HD-a na kome je instalirana Vista i hteo na starom HD da instaliram XP.
HD ima 80GB napravio sam particiju od 20GB za XP i stavio da mi se instalira XP.
Prilikom automatskog restarta i ponovnog podizanja dok su se kopirali fajlovi sa CD-a prijavio mi je greshku pa sam ruchno resetovo i ponovo pokrenuo instalaciju XP-a sa CD-a ispochetka.
Formatirao sam ponovo particiju od 20GB iskopirao je fajlove automatski se restartovao sve kako treba.
Medjutim prilikom sledetjeg podizanja dok se josh uvek detektuju komponente posle procesora memorije optike kad dodje do HD-a detektuje ga i sve se blokira i tako stoji non stop.
Netje da udje ni u BIOS sve stoji blokirano a kad otkachim taj HD sve radi normalno.

Moje pitanje je da li je stari HD prso ili josh uvek postoji neki nachin da mu se pomogne ?

Prso je i mislim da ti se ne isplati dalje ulaganje u njega. Ipak mozes da ga prekontrolises sa mhdd-om i sa powermax-om pa vidi sta ce ti prijaviti.

Prso je i mislim da ti se ne isplati dalje ulaganje u njega. Ipak mozes da ga prekontrolises sa mhdd-om i sa powermax-om pa vidi sta ce ti prijaviti.

Ti kao da nisi chitao moj post uopshte ...
Fora je u tome da chim ga prikachim blokira mi podizanje sistema netje ni u BIOS da udje tako da ne mogu da ga kontrolishem nikakvim programima ...

Ti kao da nisi chitao moj post uopshte ...
Fora je u tome da chim ga prikachim blokira mi podizanje sistema netje ni u BIOS da udje tako da ne mogu da ga kontrolishem nikakvim programima ...

Procitao sam tvoj prvi post odmah i evo sada sam ga ponovo procitao tri puta od pocetka do kraja i nisam uspeo nigde da nadjem ovo sto si napisao u drugom postu. Prvi post ti je totalno konfuzan i ja sam se maksimalno potrudio da shvatim sta si hteo da kazes ali ocigledno nisam uspeo ... mozda nekom drugom podje za rukom. Poz.

Medjutim prilikom sledetjeg podizanja dok se josh uvek detektuju komponente posle procesora memorije optike kad dodje do HD-a detektuje ga i sve se blokira i tako stoji non stop.

ako nisi skapirao nije trebalo nishta ni da kazesh iskreno

Pricha je u osnovi jednostavna ali ja sam je malo proshirio .. sad tju u kratkim crtama sve da ispricham ..

1. Formatirao sam stari HD zeletji da na njemu instaliram XP i tako imam multi boot mashinu Vista & XP
2. Napravio particiju od 20 GB za XP i pokrenuo instalaciju
3. Priikom kopiranja fajlova sa CD-a pojavila se greshka i ja sam resetovao komp
4. Prilikom podizanja komp se blokira ne moze chak ni da udje u BIOS sve dok se stari HD skroz fizichki ne otkachi

to je to :(

Poslednja izmena:
Model diska ?
Oznaka ?

pukao je ,
verovatno mehanika/glave....

obicno nema pomoci.....

Samog kad ga prikačiš isto se dešava?

U kolikoj se meri riknuli HD manifestuje na otkazivanje boot-ovanja, tj. zakucavanje bios-a?

Poslednja izmena:
Mozda nije disk nego samo elektronika.Ako se ja dobro secam moze i sa WD 40 da se stavi na njega elektronika.Ali neka neko jos malo pametniji kaze.Ja imam jednu takvu elektroniku mogu da ti pozajmim na probu :D.

Ali sacekaj da jos neko kaze dali je ovaj postupak moguc,koliko se ja secam jeste.

Meni se skoro nesto slicno desavalo na maxtoru 120 gb, medjutim kada sam zamenio optiku (umesto MSI cdrw stavio Lg cdrw), uradio je instalaciju do kraja i sada radi ok.

Naravno i MSI i LG su bili dzamperisani na slave a Maxtor na master.

Naglasavam da WD sata disk sasvim dobro i sada radi sa pomenutim MSI cdrw.

Mozda nije disk nego samo elektronika.Ako se ja dobro secam moze i sa WD 40 da se stavi na njega elektronika.Ali neka neko jos malo pametniji kaze.Ja imam jednu takvu elektroniku mogu da ti pozajmim na probu :D.

Ali sacekaj da jos neko kaze dali je ovaj postupak moguc,koliko se ja secam jeste.

Sta god da je nije dobro....

A to sa WD 40 je mala verovatnoca da ce odgovarati.....
nije tako jednostavna zamaena !!!

Sa HD je sve okej !!

Dao sam ga jednom prijatelju da ga pogleda, on ga je samo prikachio na komp formatirao i vratio mi ga i sve je bilo uredu radi isto kao i pre :)

Nazad
Vrh Dno