Šta je novo?

Chrome, Sync usluga i Google Account pitanja

the_makedon

Cenjen
Učlanjen(a)
13.10.2012
Poena
151
Zdravo svima.

Prije nekoliko dana sam poceo da koristim vise google-ovih usluga najvise zbog jednostavna sinhronizacija sa android telefon. Ali sada imam nekoliko pitanja. Kada google chrome vrsi sinhronizaciju na booksmarks, passwords i sl. dali ove informacije su koristene od google za "profiliranje" ili one su nedostapne za njih? Kod chrome ima opciju da kod sync usluga enkriptira sve stavke koje se sinhronizuju. Dali ove stavke su enkripitani i na google-ovih servera i sa samo to nedustupni za google ili enkripciju se koristi samo kod prenosa? Dali google chrome sa logirani korisnik omogucava da google prikupi vise informacija za korisnik nego firefox na primer?

Osim to u google dashboard vidio sam da na moj account ima prikaceno i google chat, calendars, picasa, youtube smetke koje nikada nisam otvorio. Dali postoji neka mogucnost da obrisem naloge za ove usluge?

Naravno,opste je poznato da google to radi, sto si moglo primetiti s ogromnim brojem prituzba od strane korisnika, pa cak i EU zbog pracenja.
Gmail je spojen s svim gugluvim uslugama, tako da ukoliko posedujes gmail, mozes koristiti i doc,ytb,g+ i ostalo.Uvek mozes ugasiti g+,ytb i ostalo.
Ne zaboravi,sve je dostupno guglu,samo je pitanje sta u stvari oni jos rade s tim podatcima,osim sto prate i "poboljsavaju pretragu"...

Ja sam svesan da na internet ne mozes biti anoniman. Samo instaliraj neka ekstenzija za kao disconect.me i videces da svaka strana ima neku varijantu na tracker-a. Ali sa sve informacije koje se cuvaju mnogo lesno neko ko dodje do passworda moze da ima kompletnu istoriju na web aktivnosti.

Vrh Dno