Šta je novo?

Chrome - da li ste probali ?

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
FPS naslov "Chrome" je svojevremeno bio vec spominjan ovde.
Posto je skoro izasla Full verzija, da li je neko probao i kako vam se dopala ?

Ceka mi na hardu samo treba da se nareze i instalira ali nikako da nadjem vremena.

Sale_Fanatic je napisao(la):
Ceka mi na hardu samo treba da se nareze i instalira ali nikako da nadjem vremena.

Fino.
Javi kad je probas a probaj je sto pre :D jer je ono sto sam video na slikama, izuzetno obecavalo.

Stiglo je kod drajvera, cim isprobam - obavestavam !

Probao ja juche...izvodjenje, grafika uradjeni vrlo dobro, samo je problem chudan AI, na medium nivou (ispod toga ima easy i very easy), neprijatelji mnogo lako ubijaju...healt packova ima mnogo (svako od neprijatelja ima po jedan), ali za vreme akcije, treba non stop pritiskati "use" dugme za healtpack :)

driver je napisao(la):
Probao ja juche...izvodjenje, grafika uradjeni vrlo dobro, samo je problem chudan AI, na medium nivou (ispod toga ima easy i very easy), neprijatelji mnogo lako ubijaju...healt packova ima mnogo (svako od neprijatelja ima po jedan), ali za vreme akcije, treba non stop pritiskati "use" dugme za healtpack :)

Driver-u da li ti sama pucacina u igri lici na UT2003 ili se razlikuje tj. mozda podseca na neku drugu ?

Ako neko od vas "sretnika" moze da je proba u Multiplay-eru na internetu, pa da prijavi hoce ili nece da radi (nadam se da nije kao UT2003).

P.S.
Driver-u mail je stigao (hvala) i trenutno je na analizi. Samo da ti kazem da imam "Bilo jednom u Americi" na 3 CD (~ 3h 25') ... :D a kod tebe je vidim samo na 2 :(
Kako to da ni ti nemas America's Army :?:, evo ja sam na kraju morao modemom da je sam skidam (v1.9 od 605MB).

OptiPlex je napisao(la):
Stiglo je kod drajvera, cim isprobam - obavestavam !

Ti si koliko vidim, poceo profesionalno da se bavis recenzijama igara :D
Samo napred :!:

Probaj ako mozes Multiplay-er (ako ga ima) na internetu ...

ja sam imao america's army full,i izbrisao to :)

maxer je napisao(la):
...

Driver-u da li ti sama pucacina u igri lici na UT2003 ili se razlikuje tj. mozda podseca na neku drugu ?

Ako neko od vas "sretnika" moze da je proba u Multiplay-eru na internetu, pa da prijavi hoce ili nece da radi (nadam se da nije kao UT2003).

P.S.
Driver-u mail je stigao (hvala) i trenutno je na analizi. Samo da ti kazem da imam "Bilo jednom u Americi" na 3 CD (~ 3h 25') ... :D a kod tebe je vidim samo na 2 :(
Kako to da ni ti nemas America's Army :?:, evo ja sam na kraju morao modemom da je sam skidam (v1.9 od 605MB).

Pa pazi ka kretanje i lichi...nije kao Q3 onako slobodni pokreti, vishe je malo ogranicheno, odnosno realnije je, likovi su sporiji kao shto bi i trebalo...ne znam, meni se svidja, preshao sam 2 nivoa za sada, iako nemam vremena ni da prdnem :)

shto se tiche americas army, boli me :) nisam to josh video, iako dosta ljudi hvali, kao realno, ipak je to radila americhka vojska :)

Once upon a time in america nisam ni gledao, zashto bi mi trebala verzija sa 3CDa ? :) ova sa 2CDa ima vrlo dobru sliku...a i ne znam ko je josh stavljao sat i 8 minuta na 1 CD ? :) divx na 1:45 daje vrlo dobru sliku, pogledaj mog Matrixa od 2:10, uradjeno u 3.11 lowmotion :)

driver je napisao(la):
...nije kao Q3 onako slobodni pokreti, vishe je malo ogranicheno, odnosno realnije je, likovi su sporiji kao shto bi i trebalo...ne znam, meni se svidja, preshao sam 2 nivoa za sada, iako nemam vremena ni da prdnem :)

Ako je takva stvar, vredi uzeti ... jos samo da cujem review Opti-ja :)

driver je napisao(la):
shto se tiche americas army, boli me :) nisam to josh video, iako dosta ljudi hvali, kao realno, ipak je to radila americhka vojska :)

Ovo "realno" mene i privlaci, zato sam i krenuo na download.
Ne volim brate ono djipanje u Q3 a napalio sam se opasno na "realisticne cake" tipa "nema krstica, moras preko puske da nisanis" iz Vietcong-a pa sve to jos u Multiplay na net-u. :rolleyes:

Sad si i mene nalozio ;)
ali imam neke predrasude, kako bra americhka vojska moze da napravi igru :)
ko je uopshte igru pravio ? sluchajni programeri se skupili od marinaca ? :D:D:D

driver je napisao(la):
Sad si i mene nalozio ;)
ali imam neke predrasude, kako bra americhka vojska moze da napravi igru :)
ko je uopshte igru pravio ? sluchajni programeri se skupili od marinaca ? :D:D:D

Ma vojska je dala pare a cini mi se da igra ima veze sa nekom profi varijantom ali koja se koristi za obuku vojnika tj. za virtualni trening. Kad avijacija to ima godinama, zasto ne bi kopnena vojska isti princip koristila za uvezbavanje.
Nije ni vazno ko je napravio ako je to dobro odradjeno a koriscen je UT2003 engine. Zato me je toliko i zainteresovala.

Pogledaj PM, imam bre America's army :0)

driver je napisao(la):
Pogledaj PM, imam bre America's army :0)

U pravu si, moja greska.
A u vezi mog prethodnog post-a, gde spomenuh UT2003 engine ... igra "America's Army" od v1.6 sadrzi Unreal engine ali koji to ne znam. Pre ce biti da je stari UT a mozda i nije ?

Inace postoji update za "Chrome" koji ispravlja gomilu bagova iz originalne verzije igre. Tezak je 7.7MB i ima ga na ftp://3dgamers.in-span.net/pub/3dgamers3/games/chrome/chromepatch.ukenglish.1.1.1.0.exe

maxer je napisao(la):
...
Ti si koliko vidim, poceo profesionalno da se bavis recenzijama igara :D
Samo napred :!:

Probaj ako mozes Multiplay-er (ako ga ima) na internetu ...

Ma kakvi. To sam bio nekada. ;) Sada samo postujem utiske.
Sto se multipleja tiche - ja sam single play okrenut igrac, a osim toga imam socijalnu konekciju :(

maxer je napisao(la):
...
Ako je takva stvar, vredi uzeti ... jos samo da cujem review Opti-ja ...

Drajver se naravno nije udostojio da ustane pre 3h popodne ;P pa cu igru dobiti tek veceras. Javicu utiske.

P.S. a sto ne bi rizikovao da uzmes neku igru na slepo :p

Isprobato !!! Predjeta prva misija !
IZVANREDNO, ali futuristicko, tako da oni koji su ljubitelji igara tipa Cs i 2. svetski rat :banana: mogu da je zaobidju. Oruzja se ne ponasaju bas najrealnije u smislu trzanja, ali to su oruzja iz buducnosti, zar ne ;)
Kretanje je donekle cudno, ali vrlo podseca na Q3, samo je usporeno (lik je nagnut unapred sa puskom).

Odlicna pucacina za ljubitelje fpsa. A i sire.

Grafika sjajna, na nivou UT2003, pa i bolja (mnogo vise detalja na terenu, recimo).
Zvuk ODLICAN, kako muzicke podloge u pozadini tako i koraci, odjeci, pucnjava i slicno.

Sve u svemu jedna topla preporuka.

Za tezinu o kojoj je driver govorio cemo tek videti, nisam presao bas toliko

Pozdrav

Drugi nivo sam igrao sa na very easy, i tek je sad realno...opet moram da pazim i da se prema radaru shunjam do protivnika, mnogo ih je teshko videti u onoj shumetini, skoro su iste boje...puno puta mi se desi da neko puca na mene, okrecem se oko sebe, ne mogu da vidim odakle :) to me malo smorilo, a onda sam krenuo sa dvogledom da ih trazim, poshto ih on lokuje :) inache, zeznuo sam se neshto u drugoj misiji, tako da sam se sit nashetao po shumi :) na kraju nisam ni preshao, opet moram da se shetam, pa sam se smorio :) sad cu malo da igram 18 wheels of steel ;)

Pa posto sam ja uvek za dobar SF naslov, ovo cu morati da probam.

e maxer, instalirao sam danas america's army...instalacioni fajl je oko 200mb, a raspakuje se na preko 400 kad se instalira...nisam uspeo da provalim, ali izgleda da ne moze da se igra singleplayer, odnosno, a kada sam nakachen na net, nece da pronadje stranice koje trazi....fora je da u startu ima samo trening koji je offline, i kad prodjem prvi sharpshooter trening, dalje mi se nishta ne otvara...pita me za user i da mi neki password, pa kliknem connect (poshto drugo nishta nema), i on otvori IE ali tu stranu ne moze da nadje...a ostale course-eve nece da otvori....inache, uradjen je mnogo jako...pucanje bolje nego u CSu :)

driver je napisao(la):
...instalacioni fajl je oko 200mb, a raspakuje se na preko 400 kad se instalira...nisam uspeo da provalim, ali izgleda da ne moze da se igra singleplayer...fora je da u startu ima samo trening koji je offline

Uf, pa ti imas verziju 1.0 ctp;
Evo ti izvod iz tadasnjih vesti "16.07.2002. Trenutno je dostupan samo jedan deo igre - pucacina simulacija vojne taktike & akcije ... Ukoliko vam se skida 220 MB samo izvolite ..."

Ja sam danas zavrsio skidanje trenutno aktuelne verzije 1.9, koja ima 605 MB a kad je raspakujes 1.3 GB.

Ne zaboravi da je od te verzije koju imas do ove najnovije, igra pretrpela totalnu promenu (dobila je UT engine i fakticki je skroz drugacija).
Ako vec imas dobar link, skini je i nema da te boli glava ftp://ftp.sunet.se/pub/pc/games/gamershell/demo/armyops190.exe
Kao sto sam vec spomenuo, pre isteka Oktobra, pojavice se opet drasticno unapredjena verzija 2.0 (normalno i patch za 1.9->2.0).
Ako hoces mozemo i da se menjamo :mrgreen: ja tebi AA 1.9 a ti meni Chrome.

Jos je nisam probao, samo sam uradio instalaciju. Sutra popodne cu imati vremena pa javicu ako ima sta da se javi ...

E uzasan si drajveru! Jos uvek nisam nabavio ni one dve trke, ni Republic, a ni ovaj Chrome... Aj makar reci kome dilujesh te igre, da odem do njih da kupim, jer je ovo vec postalo uzasno!

byMaX je napisao(la):
E uzasan si drajveru! Jos uvek nisam nabavio ni one dve trke, ni Republic, a ni ovaj Chrome... Aj makar reci kome dilujesh te igre, da odem do njih da kupim, jer je ovo vec postalo uzasno!

Pa *ebote, mazi je to sve vec uzeo, cimaj njega :)

maxer je napisao(la):
...

Ako hoces mozemo i da se menjamo :mrgreen: ja tebi AA 1.9 a ti meni Chrome.

Ma lakshe mi je da mi poshaljesh disk nego da se smaram sat vremena dok se skine ovo ;D
Aj dogovoricemo se preko PMa...

Ma ko mene laze ovde...? Ajde sada, javno, guru... Sta je mazi uzeo od tebe? Ne zanima samo mene, i mene cimaju da cimam mazija/tebe!? Ajd, pricaj :)?

driver je napisao(la):
...Ma lakshe mi je da mi poshaljesh disk nego da se smaram sat vremena dok se skine ovo ;D
Aj dogovoricemo se preko PMa...

Dogovoreno, pogledaj PM.

Inace sto se igre AA v1.9 tice ... ja sam ipak pre za Vietcong :mrgreen:
Najvise me razocaralo to sto postoji nisanska "tackica" tj. krstic. A u Vietcongu to se lepo iskljuci sa "Vietcong modom" i onda je to prava stvar.
Drugo razocarenje je nisanjenje. Jes da je uradjeno otprilike kao sto vojnik i vidi nisan na M-16 ali su na taj nacin programeri izuzetno ogranicili vidno polje igracu, sto u stvarnom zivotu nije slucaj jer prvo imas dva oka a drugo ne zaklanja ti nisan bas toliko vidno polje kao sto su oni ovde odradili.
Licno mi se ta akcija prinosenja puske uz obraz i nisanjenja mnogo vise svidja u VC (uz ukljucen pomenuti mod), nego ovde u AA. Sama animacija te radnje u VC je nekako mnogo uverljivija nego ovde.
Naravno u VC nema nisanjenja i kroz zadnji nisan ali su zato postigli taj efekat veceg vidnog polja sto doprinosi realnijem osecaju.
Bas se prose#avam zar ne :beat:
Takodje mi se nije dopao ni osecaj kretanja koji je dat u AA, opet za razliku od VC gde mi se bas dopada (opet realisticnije).
VC mi je osetno napredniji od AA, nadam se da ce i AA jednog lepog dana, preuzeti te cake iz VC-a.
Inace koliko vidim na Internetu servera za AA ima ko mrava ... popularna igra, ocito.

Nazad
Vrh Dno