Šta je novo?

Chipset cooler na Asus A8N SLI DL

Braca

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
620
Chopset cooler se vrti 8400-8800 rpm.
Da li postoji mogućnost da se uspori softverski ili iz BIOS-a?
Prijavljuje 31-33 stepena kad cooler radi, a 34 stepena kad se poptpuno isključi tako da sama temperatura nije problem ali buka jeste.
Na ploči može da se podesi mnogo toga, prosto mi je neverovatno da su prevideli ovu opciju.

Max, nije te nerviralo zujanje?

Rešenja tipa promene coolera su mi svakako poznata pa ih ne morate navoditi.

sa biosom 1003 i 1004-001 cooler throttluje sve vreme i osetno je tisi nego ranije... Masina mi je sad bas tiha...

sa biosom 1003 i 1004-001 cooler throttluje sve vreme i osetno je tisi nego ranije... Masina mi je sad bas tiha...

Promenio sam bios (1003) možda je tiše ali ne bih rekao.
Probaću 1004...
S kojim BIOS-om se stišao?

Mislim da mi je mašina ekstremno tiha, jedini ventilator koji radi u kućištu je 120mm na napajanju (CM450W) :cigar: ali nisam siguran da će raditi i pošto mi oprave grejanje :mad:
Baš sam mislio da se pohvalim sa najboljim vazdušnim hlađenjem a i četiri jakne nije mnogo teško nositi :)

Stisao se sa 1003, a uradio sam i update PCProbe-a. Nego, reci mi na koliko je teras i sta imas od PCI kartica?

Taj chipset HSF me toliko nervira, da je to nesto neverovatno! Ne samo da zuji, nego i "drlja", u nedostatku boljeg izraza. Razmisljam o tome da kupim neki veci heatsink i stavim ga umesto ovog cuda, a sudeci po onome sto sam video na Anand forumima, mnogi su se odlucili na isti korak. Ako je neko ovo vec uradio, racite koji ste tacno hladnjak koristili i da li ste imali nekih nepredvidjenih problema. Sorry za mali OT, ali morao sam ovo da izbacim iz sebe :) - jako sam razocaran ASUS-ovom odlukom da stavi ovakav ventilator.

Poslednja izmena:
Ja nisam uopste razocaran tim hladnjakom, sta je vama. Samo me nervira sto ne mogu da idem na 300 MHz 1T (2T moze), naravno sinhrono. I ako neko ima ideju kako na jednostavan nacin dodeliti drugi IRQ PCI kartici (bez reinstalacije windowsa), neka kaze. Ne moze ISDN modem da radi u isto vreme kad i Audigy jer Audigy-jev FireWire uvek zauzme IRQ17 kao i ISDN modem, gde god ih stavio! :( Ako to resim, nema ni potrebe da prodajem plocu...

E MaX, a da menjas Audigy za neki koji nema firewire na sebi (mozda onda bude radilo kako valja); predpostavljam da ploca ima isti, pa ti netreba i taj na muzickoj?!?

Stisao se sa 1003, a uradio sam i update PCProbe-a. Nego, reci mi na koliko je teras i sta imas od PCI kartica?

Ako se sećaš, pominjao sam ti da čekam adapter za napajanje. Zahvaljujući ažurnosti naše pošte moj prijatelj će dobiti otštetu od 100$ a ja trošak za novo napajanje. Do sad sam koristio pozajmljeno napajanje pa i nisam mnogo "vežbao". Noćas ću da montiram CM 450W, najbolje što sam našao, i Hyper 6 pa ću da javim dokle stignem.
Nemam PCI kartice, sve sam rasprodao, a za problem sa Audigy-jem sam video na nekim forumima pa ću malo sačekati sa kupovinom ;) .
Nego, stalno mi blokira u BIOS-u kada uđem u SLI opcije (imam jednu grafičku), takođe u podešavanjima za PEG link. Problem nije prestao kad sam promenio BIOS. Verovatno postoji neka opcija na drugom mestu koja dozvoljava pristup ovome ali je nisam našao. Čisto me interesovalo šta sve nude...
Ni meni ne bi smetao cooler na chipsetu kad bi stajao pored Radeona 850, jesi li siguran da ti je mašina tiha?
Čekam odgovor od Direct Link servisa da li smem da menjam chipset cooler. Ako ne, stavljam potenciometar.
Kad sam probao da isključim taj ventilator, temperatura koju je prijavljivao Probe je bila 34 stepena a sam hladnjak na dodir je bio vreo. Mnogo više od tih 34 kolko je očitano. Taj deo je jedini krš na ploči, ostalo je perfektno.

Proday je napisao(la):
E MaX, a da menjas Audigy za neki koji nema firewire na sebi (mozda onda bude radilo kako valja); predpostavljam da ploca ima isti, pa ti netreba i taj na muzickoj?!?

Odlicna ideja, samo prelazak na MSI ti je fazon da postignem sinhronih 300 MHz i vise... A garantujem da bi instalacija windowsa od nule pomogla, al me do jaja mrzi...

Hm, Braco... X850 je tishi i od X800, pogotovo od X700 - ima ogroman hladnjak, zapravo, sistem je kopija ICEQ Artic Cooling-a i jako je tih, osim kada masina butuje. Uostalom, dodji i poslusaj...

Meni nesto deluje da je ta ploca neispravna, ona koju sam ja probao, verovatno identicna ovoj sto ima max, ne pati ni od kakvih zakucavanja u BIOS-u.

Meni nesto deluje da je ta ploca neispravna, ona koju sam ja probao, verovatno identicna ovoj sto ima max, ne pati ni od kakvih zakucavanja u BIOS-u.

Izvini nisam bio precizan. Sve opcije u BIOS-u rade ako loadujem setap difolts. Kad bilo kakav overclock uradim iz windowsa, zakucava u opcijama koje sam naveo. Zato sam pitao da li postoji neka opcija koja "remeti" ova podešavanja.
I meni se činila neispravnom pa sam kontaktirao servis jedne veeelike domaće firme da ne bih previše smarao vas. Danas ću malo detaljnije da se pozabavim istom pa ću da vidim šta mi je činiti.

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
Odlicna ideja, samo prelazak na MSI ti je fazon da postignem sinhronih 300 MHz i vise... A garantujem da bi instalacija windowsa od nule pomogla, al me do jaja mrzi...
Max jesi li ti siguran da bi postigao 300 i na MSI-u?
Budimo realni! 300 postizu birani primerci koje je Anand dobio direktno od Corsaira! Na sistem "dobijes sta te zapadne" tesko da mozes dobiti 300!
Ono sto sam ja primetio jeste da 4400C25 ne voli CAS3! Na CAS3 je memara pucala u Primeu odmah i na proverenih 278 MHz (naravno sinhrono), na koliko radi stabilno pri CAS 2.5!
Prema tome, Maxo, ja znam taj osecaj "'ocu jos, 'ocu 300", ali probaj dobro da razmislis koliko je to zaista dostizno u realnom svetu gde ti Cors ne salje probrane module?

Braca je napisao(la):
Izvini nisam bio precizan. Sve opcije u BIOS-u rade ako loadujem setap difolts. Kad bilo kakav overclock uradim iz windowsa, zakucava u opcijama koje sam naveo. Zato sam pitao da li postoji neka opcija koja "remeti" ova podešavanja.
I meni se činila neispravnom pa sam kontaktirao servis jedne veeelike domaće firme da ne bih previše smarao vas. Danas ću malo detaljnije da se pozabavim istom pa ću da vidim šta mi je činiti.

E jesi vuna, pa ko jos o/c iz Windowsa ? :)

Ma opusteno Nedjo... meni je dosta da ide na 300 kako tako, a drzao bih je na 280 x 9 ili 265 x 10 recimo...

E jesi vuna, pa ko jos o/c iz Windowsa ?

Vidim da te mzelo da čitaš ceo thread (a kako i ne bi).
Mašina mi nije bila kompletirana pa sam samo "probavo".

Ali i kakve to veze ima. Gde je logika da spuca bios ako prethodno promeniš neki parametar koji veze nema sa opcijom kojoj pristupaš?
Inače radi sve ok...
Neko u Asusu je primenio tvoju logiku, "no-no o/c iz windowsa" da te ne bi neko prozvao na forumu :)

Pa ko o/c iz Windowsa taj ocigledno nema mud@/znanja da to radi gde treba iz BIOS-a.
Tako da ti ako palis "ultra AI super inteligent proactive o/c for WinXP" svakako ne treba da ulazis u BIOS :)

Pa ko o/c iz Windowsa taj ocigledno nema mud@/znanja da to radi gde treba iz BIOS-a.
Tako da ti ako palis "ultra AI super inteligent proactive o/c for WinXP" svakako ne treba da ulazis u BIOS
Dobro, u pravu si.
Odgovor kakav sam očekivao, ko mi je kriv kad moram da uključim svako ****** koje mi stigne uz hardver.

Pa ta chuda su na ploci uglavnom napravljena da bi ih disejblovao. :D Mislim, dva gigabitna lan-a, dva sata raida, muzika bez dizanja masine, voice post messages.. da ne govorim o legacy glupostima tipa paralelni i serijski...

byMaX je napisao(la):
voice post messages..

Ma voice je konza :D Secam se da sam na nekom Albatronu imao opciju da ukljucim taj voice, a posebnim jumperom se birao jezik. Bio kineski i japanski, izmedju ostalih...Ono, atmosfera prilikom paljenja kompa kao da je svratio Brus Li na kafu :)

To je postojalo jos i kod nekih AOpen VIA KT-133A ploca, tzv. Dr. Voice.

Da li je neko od vas sa A8N-SLI pokusao da napravi IDE driver disk za Win64? Mislim na MakeDisk utility iz \Drivers\Chipset\Win_64\Driver_Disk na ASUS CD-u. Iz nekog razloga mi stalno prijavljuje "Unable to write floppy disk". Probao sam sa vise disketa koje su inace ispravne, a sa kojima MakeDisk za 32bitni Win nema problema. Da li se nekako mogu extract-ovati fajlovi i rucno napraviti disketa? Nigde na internetu nisam mogao da nadjem driver disk za download.

Nazad
Vrh Dno