Šta je novo?

China: iPhone sux ass

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
http://www.dailytech.com/An+Epic+Fa...ks+by+Chinas+Largest+ETailer/article17026.htm

Za dve nedelje prodaje iPhone-a u Kini prodato je samo 5 komada iPhone-a.
Znaju Kinezi sta (ne) valja ;) Ma sta kovac rekao, ostaje da je cifra od 5 smesna za toliku zemlju bez obzira na sve.

Nemam brojke tacne za Japan ali su i one lose u odnosu na SAD i prosecan utisak Japanca je bio "Lose, nema ni 1/10 opcija kojih ocekujem od telefona" ;) (bez sale, mada njihovi telefoni su svetlosne godine ispred)

Ma nije bas da sam i ja odusevljen iPhonom, lepo izgleda, zanimljiv je ali skup...
A kinezima nista sto je skupo ne zadovoljava ni 5% onoga sto im treba. Bitno je da oni naprave jeftine imitacije svega sto vide (od automobila do telefona). Evo sad kad su izgleda kupili Volvo, ne znam ko bi kupio taj automobil vise (kad krene unutra jeftina plastika da krcka cim predjes preko najmanje rupe)... Trebalo bi da naprave neki zakon da ih kaznjavaju za svaku imitaciju koju naprave (apsolutno ih ne podrzavam, mrzim i ne kupujem njihove proizvode nikad).

svidja mi se fora |))

inace prekjuce sam video neku grupicu japanaca u hotelu gde sam bio i gledao sam njihove telefone... ko tele u sarena vrata ali bukvalno |))

"China Unicom, the phone's carrier only managed to sell 5,000 handsets"

"The epic failure of the phone in terms of sales is epitomized by the sales figures just released by Taobao.com, the nation's leading e-tailer and only firm besides China Unicom authorized to sell iPhones inside China. According to IDG News Service, since the phone launched on the site on November 22, only two 8 GB models were sold, three 16 GB, and no 32 GB models."

Ukupno 5.005 regularno u Kini ;)

Naravno, kad se Kinezi zadovoljavaju neverovatno lošim kopijama, koje crkvavaju ko ćurići na kiši :D

Pa kad nema WiFi.. Svi koji zele iPhone vec imaju pravi iPhone.
Drugo.. preskup je za njihov dzep.

Pa kad nema WiFi.. Svi koji zele iPhone vec imaju pravi iPhone.
Mislis da znaju sta je iPhone dok nije dosao?:)

Drugo.. preskup je za njihov dzep.
Mislis da znaju da je skuplji nego van? :D
Kina ima mnooogo vishe ljudi nego Srbija ili Nemacka kojima ta cifra od 1024$ nije nista, pa opet u Tajkovcu ima vishe iPhone-ova :D

Svejedno - cifra 5 je dovoljan dokaz da je propast ;) Nista sto kazes nece promeniti tu razmeru ;) 5 : 1.500.000.005 ;)

Poslednja izmena:
axaxaxa na milijardu i nekoliko miliona stanovnika...

axaxaxa :eyebrows:

sta ce im iphone kad imaju htc,se,nokia-u,samsung... oni bre to ne kupuju zbog anti-americkog odnosa :) osecam da im jin tao udara porez na americke proizvode,pogotovo na gay-phone :p

.. od kojih skoro tih milijardu ima platu 100$ (možda?)

Oko 1000 puta vishe njih ima vecu platu nego u Srbiji.
Inace ima 100 puta vishe srednje klase nego u Srbiji - i to gledajuci zapadne standarde.

Poslednja izmena:
http://www.businessinsider.com/apple-adds-just-5000-new-iphone-customers-in-china-2009-11

Ukratko.. za njih kosta preko $1000, nema wifi, vec postoji 2-3 miliona regularnih (otkljucanih) iphone-a kupljenih na crnom trzistu. Postoje i klonovi na gray trzistu. Nedostatak wifi u modelu za kinsko trziste sprecava potencijalne kupca da koriste te mogucnosti kada negde odputuju u mestima gde postoji wifi.
Tih 5005 kupaca verovatno nisu bili dovoljno informisani sta u stvari kupuju.
Ovo je pokazalo Apple-u da njihov biznis model (uzeti procenat od provajdera i procenat od prodaje aplikacija i muzike) ne moze da funkcionise u Kini. Mislim da ce morati da menjaju strategiju ukoliko zele da se oslobode gomile sakatih iphone-a... i to veoma brzo dok se nisu pojavili klonovi.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Na ugovornu obavezu od 2 godine u SoftBank-u (japanski mobilni provajder) daju iPhone besplatno. Nije ni cudo da ide toliko dobro. Nemam nista protiv iPhone-a ali mislim da kad ga vec dele free to ne moze da se racuna u prodaju :).

Na ugovornu obavezu od 2 godine u SoftBank-u (japanski mobilni provajder) daju iPhone besplatno. Nije ni cudo da ide toliko dobro. Nemam nista protiv iPhone-a ali mislim da kad ga vec dele free to ne moze da se racuna u prodaju :).

Gde je ta ugovorna obaveza verovatno 40-50$ mesečno, tako da na kraju i ispadne cena telefona danas?

Pa Apple ga jeste "prodao" njima. Sad da li će oni da ga poklanjaju dalje ili da se gađaju njima, to je njihova stvar.

poenta je da imaju podatke i iz 2007. i 2008. kada je iPhone bio 0% a Sharp preko 50% zastupljen.

isto istrazivanje pokazuje drasticne promene u 2009. godini (pogotovo u odnosu na 2007.) ;)

To je samo Smartphone trziste, koje je u Japanu smesno malo. Tako da broj prodatih iPhone-ova nije nesto.
A i ne znaci da su i dalje nezadovoljni ;) To je cela ideja :D

koji izvor ?

Appleinsider ili Impress R&D koji je uradio i objavio izvestaj... ?

osim toga i ostali sajtovi prenose istu vest... www.mobilecrunch.com (kucaj u Google...)

EDIT: sad bas listam arstechnica.com - iPhone blowing up worldwide, big in Japan after all...

..."Objektivan izvor. ,)" ;)
Shaddow Apple hater :D

To je samo Smartphone trziste, koje je u Japanu smesno malo. Tako da broj prodatih iPhone-ova nije nesto.
A i ne znaci da su i dalje nezadovoljni ;) To je cela ideja :D

aj sad pojasni malo to "To je samo Smartphone trziste" ?? Da li si hteo da kazes da je u Japanu glavno i najvece trziste: "UBER-SmartPhone" trziste? ... a ovo, obicno, SmartPhone - cista buranija ? :D

u svakom slucaju: za 2 godine su potisnuli do tada neprikosnoveni Sharp ;)

Kako vas vise ne mrzi? Bilo kakav rovac vezan za uspeh/neuspeh iPhone-a rasplamsa vecitu "iPhone vs. ostatak sveta" diskusiju. I kako je uopste moguce utvrditi koji je telefon najbolji?

niko ne utvrdjuje koji je fon najbolji...

a to "iPhone vs. ostatak sveta" nije vezano za ovaj forum, vidis da je ceo net prepravljen sa ovakvim vestima...

sto se mene licno tice, bitno je da onaj krsh od PocketPCja aka WindosCE aka WindowsMobile polako odlazi u oblivion (da pomognem google translate-u :D).
Ostaje jos samo da vidimo Microsoft-ov Windows Phone i da, najverovatnije, gledamo jos jedan njihov fail (tipa: Zune).

SmartPhone trziste u Japanu ima nesto tipa 1-2 miliona korisnika.

Non-smartphones.
Pa nisi valjda toliki hajper da mislis da je to maltene celo trziste pa da ima 60m iPhone-ova? :D

Nazad
Vrh Dno