Šta je novo?

Chime sjeci kuciste?

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
665
Ima pravo staro kuciste, i namjeru da kao preventivu ljetnjem ludilu koje izlazi iz kucista napravim otvor na bocnoj stranici u idarim osmicu koja bi omogucila cirkulaciju vazduha sa graficke karte, koja je pasivnog kulera i ne da se pipnuti prstom od vrucine. Ne znam cime da sjecem bocnu stranicu, s obzirom da su sve 3 spojene (lijeva, gornja, desna), pa to otezava posao. Cime je najzgodnije rezati ovu vrstu lima?

Najlakse ti je malom brusilicom, jer neces nista pokriviti, mada treba malo i biti vest u radu sa njom. A i ako je ne posedujes nije skupa za nabavku ( imas novu vec za 1000 din).

Prva asocijacija na komentar o spojenim stranicama mi je na DTK kućište,čvrsto i teško ko tuč.Ako je zaista ono u pitanju nećeš se baš usrećiti sečenjem stranica.Možda bi uputnije bilo pokušati da se na stanici bušilicom napravi dovoljan broj otvora adekvatnog promera.
Ipak ja tu ništa ne bih dirao, veća je šansa da upropastiš kućište nego što bi nešto realno dobio.
U takvom kućištu temperaturu pasivne grafičke kartice sam svojevremeno uspešno rešavao ugradnjom PCI blowera u slot ispod grafičke kartice koji je odvodio topao vazduh van kućišta.Efekat je bio sniženje temperature kartice oko 10 stepeni.

Poslednja izmena:
Pronadji ubodnu testeru koja ima testericu za metal.Seci na pribliznu meru pa ivice sredi finom turpijom.

flex bre !!
izvestices se vremenom ako ne prvo - ono drugo ispada savrseno !
:p

NIKAKO osmicu..!!!

..prave strasnu buku, ako smanjis obrtaje, efekat los. Ja moju osmicu provrtio u 12-icu na oko 1050 o/m .. milina za usi.. :banana: a 'ladi sve redom..

Ja sam na svom kucistu napravio bocni otvor busilicom. Znaci iscrtao sam sve i busio u krug, rupu po rupu. :smoke:

bogomi DACE imas zhivaca :D

I ja sam to radio, na plexiju dodushe, rupa na rupu:)

Ja sam ovo moje sa ubodnom odradio. Dosta je tanak lim na ovom noname kucistu :) al sam ipak uspeo lepo da uradim. Malo se teze vraca sad stranica posto se malo iskrivila al dobro je :D

Ja sam na svom kineskom kucistu pokusao da odsecem one rupice pozadi na koje se montira osmica; tacnije da odsecem celu "mrezu" rupica kako bih imao jednu veliku rupu (zbog poboljsanja protoka i smanjenja buke). Medjutim, lim je jako tanak, ja relativno nevest sa ubodnom, a mozda ni testerica nije bila odgovarajuca :D, u svakom slucaju taj lim je skakao sa ubodnom gore dole tako da sam na kraju dobio "otvor nepravilnog oblika i ostrih ivica" :D, te sam odustao od pravljenja otvora na bocnoj strani... Znaci ako ti je lim tanak, vidi da to nekako fixiras da ti ne "seta" zajedno sa ubodnom :)

..ma jednostavno je !

Iscrtas dve kruznice, tj. krug u krugu.. prvi, iliti spoljnji od 120 mm, drugi, unutrasnji od 114 mm (vrlo bitno !)
Unutrasnju kruznicu obelezis na razmake od po 5 mm. Uzmes burgiju od 3mm i busis u krug po vec obelezenim crticama.. promenis burgiju i uzmes od 10 mm, pa prosirujes vec ubusene rupe sas 3 mm..
Proizilazi :d da se rupe busene 10-kom usled vibracija i nepravilnog rukovanja busilicom preklapaju i centralni deo skoro sam ispada.. Ivice dobijene rupe obradis turpijom i šmirglom.. Idibegaj, izbusio ja 'vako na desetine komada..

@monstrum

..izmedju dve stranice (prednja-zanja) ubaci drvene "klocne" ili nekoliko letvica da popuni prazninu i da slobodno mozes nogom da stanes na lim i busis.. samo opusteno.. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno