Šta je novo?

Chieftec vs. CoolerMaster vs. Enermax

srbistanac

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2013
Poena
169
Opcija se svodi na na ENERMAX ili CM B500.

CM B500 moze da isporuci vishe snage na +12v grani, dok ENERMAX isporucuje nesto manje.

Sto se tice kvaliteta koji nude za ovaj novac, kupovina je odlicna, ne mozesh pogrijeshiti.

ENERMAX je vrhunski izbor to je sigurno, samo ne znam koja ti je konfiguracija u cijelosti? Procesor, ploca , grafiku znam itd....

Poslednja izmena:
NAXN nije Enermax nego CWT.

Po toj logici i Cooler Master B nije CM nego CWT

Uzmi ti ipak CM B500, to bi tio odlican potez, za taj novac, nema greske.

I meni se nekako cini da cu uzeti ili ovaj CM ili Enermax

Nego razmisljam, sta se od tih napajanja moze lakse prodati. Nekako mi se cini da kod nas (tu mislim na "obican svet", a ne na bench zajednicu) Chieftec ima bolju reputaciju od ova dva napajanja i da ce se brze prodati. ?

I meni se nekako cini da cu uzeti ili ovaj CM ili Enermax

Nego razmisljam, sta se od tih napajanja moze lakse prodati. Nekako mi se cini da kod nas (tu mislim na "obican svet", a ne na bench zajednicu) Chieftec ima bolju reputaciju od ova dva napajanja i da ce se brze prodati. ?

Ma to ti je relativna stvar, CM ili Enermax bez razmisljanja. Uzmi CM B500, za prodaju se ne brini, otici ce to.

:D

slusaj sta ti kazu iskusniji od tebe

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=7603

"Looks like CWT DSA."

I ne, Enermax nije No1 za napajanja, vec deli 2\3. mesto

edit2: glupo je razmisljati sad o tome sta ce bolje da se prodaje. Razmisljaj da kupis najbolje za pare kojima raspolazes, od toga zavisi kako ce racunar da ti radi. Za 5 evra ne lomi glavu koja je potencijalna razlika u ceni u buducnosti

Poslednja izmena:
:D

slusaj sta ti kazu iskusniji od tebe

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=7603

"Looks like CWT DSA."

Ma nema on pojma :D

Kad sam video da pise CWT DSA, odmah sam se zaleteo da ga kupim, ali posle sam naišao na nekoliko informacija da je u pitanju CWT PGA sto i nije bas nesto. Ne kažem da je lošije od ova dva, ali nije ni mnogo bolje.

edit2: glupo je razmisljati sad o tome sta ce bolje da se prodaje. Razmisljaj da kupis najbolje za pare kojima raspolazes, od toga zavisi kako ce racunar da ti radi. Za 5 evra ne lomi glavu koja je potencijalna razlika u ceni u buducnosti

Ta "budućnost" je zapravo već za nekih 20tak dana, pa je glupo da kupim nešto za šta se zna da ništa ne valja i da to treba zaobilaziti u širokom luku. Mada vidim da ovde izmedju ova tri napajanja i nema nekih posebnih razlika u kvalitetu.

Svaka nova informacija ne može da škodi. :) Pitam ne samo zbog sebe, nego i zbog toga što veliki broj osoba traži od mene savet za kupovinu pa red je da im preporučim nešto kvalitetno :)

Sta mislite o Sirtec-u kao proizvodjaču, da li je bolji od CWT ili ne?

Svaka nova informacija ne može da škodi. :) Pitam ne samo zbog sebe, nego i zbog toga što veliki broj osoba traži od mene savet za kupovinu pa red je da im preporučim nešto kvalitetno :)

Sta mislite o Sirtec-u kao proizvodjaču, da li je bolji od CWT ili ne?

Citao sam dosta, Sirtec ti je na loshem glasu, nekada je Thermaltake uzima od Sirteca napajanja, dok nisu shvatili da je to losha ideja.

Nisi razumeo, CM nikada i nije bio CM i to je opšte poznato, Ener je do relativno skoro sam pravio sva napajanja sa svojom nalepnicom, tako da se podrazumevalo da kupuješ Ener ako to piše na njemu. To sam napisao zbog:

ENERMAX je vrhunski izbor to je sigurno
jer ne važi uvek.

CM i Chieftec su uvek bili kupus.

Poslednja izmena:
Inače, zar nije Enermax isključivo sam pravio svoja napajanja?

Nisi razumeo, CM nikada i nije bio CM i to je opšte poznato, Ener je do relativno skoro sam pravio sva napajanja sa svojom nalepnicom, tako da se podrazumevalo da kupuješ Ener ako to piše na njemu.

CM i Chieftec su uvek bili kupus.

Ma razumeo sam ja tebe odlicno. Niko ne spori da je naxn serija u stvari CWT, ja sam gledao "big picture" . Dobijao sam savete, bolje uzmi CM jer je ovaj Ener zapravo CWT. Ali, i dobar deo CM-a je CWT.
Kljucna stvar je u tome koja platforma CWT-a je u pitanju. Kod ovog enera je PGA :/ , da je DSA bilo bi mnogo bolje.

Slobodno preporuci nesto. Ne ustrucavaj se :) Ciji predlog bude usvojen dobija :beer:

Je l' ima neko iskustva sa Enhanced Electronics proizvodjacem PSU-a ?

Poslednja izmena:
Enhance je OK, ne na nivou Seasonica, skupljih Enermaxa i Super Flowera, ali generalno je dobar.
Super Flower je dobar do odličan.

Nije samo bitna platforma, već i upotrebljene komponente, da li su kondenzatori najjeftiniji kineski, tajvanski ili možda japanski itd.

Kakvo je CHIEFTEC APS-550SB napajanje? Hocu da kupim i5-4440 sa MSI B85-G43 plocom i u buducnosti R9270x grafa.

Trebalo bi da odradi posao, za ne?

taj kompletic bi gurao i neki lc power koji daje preko 30v na 12v granama bez problema.gledaj cenu,13,5 ili 14cm fan i garanciju,kad kupis iscekiraj tisinu,dal' se greje i dal' su naponi okej,obavezno naruci sa neta pa i da nece lepo da radi mozes odmah da ga vratis i da gledas sledece.

za taj komplet bih ja gledao da kupim onaj 400w lc power gold,ta napajanja sabijaju za tu cenu,a tebi nista ne treba preko tih 60a,i da su slagali za 10a nista ti ionako ne trebaju.

Vrh Dno