Šta je novo?

Chieftec, Macase ili Enermax

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Zanimaju me neke stvari

1) Da li ima Chieftec da se kupi bez napajanje, znaci samo lim ?
2) Da li je ovaj Macase sto se prodaje kod nas nesto valja ?
3) Gde imaju Enermax napajanja da se kupe (Tehnicom ih nije imao pre 15dana) ?
4) Koje uzeti midi/big ??

3) u BP-u u novom sadu
4)Chieftec Black Dragon rula, ima ga ccale u firmoj i stvarno izgleda perverzno, one nozice na kojima stoji, pa vratanca kod 5.25 otvora, ma teska perverzija, nesto zestoko dobro, ma najbolje full ATX kuciste.:):)

Lepo sam 100 puta napisao, Ener napajanje. Kuciste koga zanima kuciste, pogotvo ako ga ne zatvaras.

Misko je napisao(la):
Lepo sam 100 puta napisao, Ener napajanje. Kuciste koga zanima kuciste, pogotvo ako ga ne zatvaras.

Pa i to je nekada pitanje izbora,... i ja sam od onih sto ne zatvaraju kuciste, a kako sam nabavio ovo Chieftec sa 'vratima' (ali bukvalno vratima) stvarno nemam potrebe da ga drzim otvoreno. Otvaranje i zatvaranje traje 5 sekundi.

Misko je napisao(la):

Pa mene zanima posto moram da ga drzim zatvorenim, jer najverovatnije necu biti kuci, pa ce komp morati da bude zatvoren.

Chieftec napajanje od 340W (dilerska oko 95DM) nikako ne moze biti los izbor. Ako tvrdite da je Enermax bolji, ok. Samo Peca nikad nije napisao koje Chieftec napajanje nije htelo da mu digne Asus-a. Da li je to bio Chieftec 250W, 300W ili 340W. Tesko mi je da poverujem da 340W Chieftec nije u stanju da digne bilo koju plocu koja danas postoji. Ako neko ima drugacija iskustva, bilo bi fino da ih podeli sa nama.

Bio je Chieftec 340W, a ploce su bile Asus A7V266E i MSI nForce 420D. Od nekih 50 ploca koje je Peca probao sa tim napajanjem.
Mada najbolje da on to potvrdi, da ne bi bilo "gluvih telefona" :)

Pozdrav!

p.s. ja kapiram da nije do snage, vec ..... ko zna. Recimo poslednja serija Macase 300W nece pali nekoliko Intel orginal ploca.
I "Enhanced" napajanja su kao dobra (po stranim site-ovima i ljudima koji ga prodaju :), a cesto se moze naci info da nisu kompatibilna sa Epox plocama. Probali ljudi i neki model od 400+W i nece Epox da krene.

Imao sam ja u praksi dosta takvih varijanti, a najbolje mi se pokazao DTK 300W koje je palio svaku plocu od nekih 40 koje sam probao na njemu.

milanbb je napisao(la):
Pa i to je nekada pitanje izbora,... i ja sam od onih sto ne zatvaraju kuciste, a kako sam nabavio ovo Chieftec sa 'vratima' (ali bukvalno vratima) stvarno nemam potrebe da ga drzim otvoreno. Otvaranje i zatvaranje traje 5 sekundi.

Da ta fora sa vratima je opaka, video sam to na Big Tower, stvarno kuciste izgldea opako.

Sasa je napisao(la):
Bio je Chieftec 340W, a ploce su bile Asus A7V266E i MSI nForce 420D. Od nekih 50 ploca koje je Peca probao sa tim napajanjem.

Meni pomenu i nekog SIS-a, il se to ja opet istripovah, desava se to meni :d.

valek je napisao(la):
Chieftec napajanje od 340W (dilerska oko 95DM) nikako ne moze biti los izbor. Ako tvrdite da je Enermax bolji, ok. Samo Peca nikad nije napisao koje Chieftec napajanje nije htelo da mu digne Asus-a. Da li je to bio Chieftec 250W, 300W ili 340W. Tesko mi je da poverujem da 340W Chieftec nije u stanju da digne bilo koju plocu koja danas postoji. Ako neko ima drugacija iskustva, bilo bi fino da ih podeli sa nama.

Da bas ga je zezalo to od 340W, uzmes Enera i ne rzmisljas, ako je vec bal nek bude maskenbal :).

Misko je napisao(la):
Da bas ga je zezalo to od 340W, uzmes Enera i ne rzmisljas, ako je vec bal nek bude maskenbal :).

Doduse, moguce je da je do primerka bilo ploce bilo napajanja, jer sam i takve slucaje sretao.
Moje bivse Macase napajanje nije htelo da pali jedan Epox 8KHA, a drugi je fercerao bez greske.

Pozdrav!

A jel zna neko telefon te firme u NS-u koja prodaje Enermax?

hvala

Sasa je napisao(la):

Sutra cu da skinem moje CHIEFTEC 300w napajanje i nosim ga kod svih prijatelja da ga isprobam na svakoj ploci pa cu javiti rezultate .

Kralj ARTUR je napisao(la):
Sasa je napisao(la):
Sutra cu da skinem moje CHIEFTEC 300w napajanje i nosim ga kod svih prijatelja da ga isprobam na svakoj ploci pa cu javiti rezultate .

To care da vidimo dal radi il ne radi.

Ima li neko u Beogradu da prodaje Enermax napajanja?

A kad je Leadman pao ovde po rejtingu? Mene je odusevio kada sam greskom napravio kratak spoj sa naponskim kablovima, sve je prezivelo. Samo sam ga isklj i uklj ponovo preko prekidaca na samom napajanju i sve je opet radilo. Isto tako je preziveo i jedan naponski udar koji je ubio par sijalica kod mene..

To je zastita od kratkog spoja, mislim, bukvalno se tako zove i ima ga svako napajanje :)

A generalno Leadman.. baaaaah.

Ima ga poznanik, 300W, kad ga optereti umesto 5V daje 4.66 sto je smesno. Isto tako 12 V padne na nesto iznad 11V.

Krsh, pogotovo za ozbiljno opterecene masine, gde rade samo HQ napajanja. Za kucne koje ne vuku vuse od 100 W nije los.

Pozdrav!

p.s. nije da po tome cenim kvalitet napajanja, ali pogledaj leadman-ov site. Vise reklamiraju budjavi Asound nego Leadman.
p.p.s. izvinjavam se domacem distributeru doticnih "brand-ova" :)

Nisam sigo jos da ispitam kompetebilnost CHIEFTEC napajanja sa svim plocama ...

Zauzet sam HP LAPTOPOVIMA pogledajte u OGLASIMA !!!!!!!!!!!1

Vlada je napisao(la):
Ima li neko u Beogradu da prodaje Enermax napajanja?

Ima ih Sinteh al, ne razum ni ja neke stvari ljudi uvezu nesto da bi to prodali, i onda kada ih zoves i ti hoces to da kupis, naglasis da ces DOBRO da platis oni te iznapusavaju :mad: . A nema ih u drugim firmama :mad: . Znaci ima ih jedino u Novom Sadu. E da imaju i neka od 86$ od 430W i to neka ubaci firma ko Ener. tako ako neko hoce to mogu da mu nabavim. Il uzmi Macase 300W on ti je 85DM il uzmi DTK, sve ostalo a pogotovo JNC je za izbegavanje. Naravno nije los Chief, AOpen i a ni Leadman al nisu kao ovi nabrojani. Poz.

Veceras rezultati mog testa sa CHIEFTEC napajanjem !!!
probano na 32 ploce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Za sve koje zanima Chieftech ...

Pogledajte review ovog entry-level serverskog kućišta.

ja

moja preporuka: DTK 300 W...odlicno napajanje...nikada mi nije pravilo probleme (AMD ili INTEL platforma)...

REZULTATI !!!!!!!!!!

-SHUTLLE via694x radi
-SHUTLLE via694t radi
-SHUTLLE kt133 radi
-SHUTTLE kt133a radi
-SHUTTLE i815b radi
-SHUTTLE via693a radi
-SHUTTLE sis730 radi
-ABIT kt133 radi
-ABIT i440bx radi
-CHAINTECH via694x radi
-CHAINTECH via694t radi
-CHAINTECH i810 radi
-MSI via694t radi
-MSI turbo2 kt133a radi
-MSI turbo LE kt133a radi
-MSI i810 radi
-MSI i815B radi
-ECS sis735 radi
-ASUS a7v133m kt133a radi
-ASUS a7v133c kt133a radi
-ASUS sis630 radi
-ASUS sis730 radi
-ASUS via694t radi
-ASUS i440bx radi
-GIGABYTE kt266a radi
-GIGABYTE kt133 radi
-GIGABYTE i440bx radi
-GIGABYTE i815e radi
-GIGABYTE via694x radi
-ZIDA TOMATO i810 radi
-ZIDA TOMATO i815e radi
-QDI via694x radi
-QDI via694t radi
-QDI kt133a radi
-QDI i815b radi
-QDI ple133 radi
-SOLTEK via693a radi
-SOLTEK i440bx radi
-ACORP i440bx radi
-SOYO i440bx radi
-PINE i810 radi
-DTK i440lx radi

Napajanje CHIEFTEC 300W kao sto vidite nije bilo nikakvih problema u radu sa INTeL i AMD konfiguracijama .

Toliko o tome da je Chief skart, izgleda da je Peci uleteo losiji primerak. Pozdrav.

Jos da negde nadjemo Cheifteca ili Enermax ...

Misko je napisao(la):
Toliko o tome da je Chief skart, izgleda da je Peci uleteo losiji primerak. Pozdrav.
Potvrda toga je da kod mene evo vec dva meseca radi upravo ta kombinacija koja kod Pece nije htela da proradi, znaci Chieftec 340W i ASUS A7V266-E...

Re: REZULTATI !!!!!!!!!!

Kralj ARTUR je napisao(la):
Napajanje CHIEFTEC 300W kao sto vidite nije bilo nikakvih problema u radu sa INTeL i AMD konfiguracijama .
Jos samo da nam objasnis kako si testirao.

Nazad
Vrh Dno