Šta je novo?

Chieftec ili Enermax

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam dilemu koje od ova dva napajanja da zadrzim za sebe
Enermax EG365AX-VE (G) dual fan 360w ili
Chieftec HPC-420-302 df isto dual fan
oba su polovna, a trebace da guraju neki dual core sa standardnim stvarima (1hdd, grafika, optika..)

Enermax, lično imam više poverenja u kvalitet, samo zbog toga.
Inače, gledajući snagu, planiranu konfiguraciju i uslovno rečeno, kvalitet napajanja, mislim da će ti oba odrađivati posao, naravno, ako ne misliš da divljaš sa OC i ukoliko ne ubaciš nekog monstruma od grafike.

Nisam Vam ja neki lozac da overklokujem, trenuto imam 2.4 Intela, ali planiram prelazak na dual core i 7300gt graficku i neku 965 plocu, i ja sam mislio da je enermax bolji ali rekoh Fata je Fata, al je dvaput dvaput (a propo 420w naspram 360w) no ipak da pitam ljude koji su imali ta napajanja sta ce da mi kazu. Pored planiranog mozda ubacim 2 harda, ali preko toga necu ici.

I ja bih se pre opredelio za Enermax EG365AX-VE (G) dual fan 360w .
Edit: Oko ovoga su zasad izgleda mišljenja nepodeljena.
U duhu one deskriptivne "dileme" - bolje jedno ali vredno.

Poslednja izmena:
Mislim da je oko 75-80 e, neka me neko ispravi ako grešim.

Poprilicna cena ali verovatno vredi para. Moze doci u obzir kada budem kupovao nov pc, za ovaj bogami necu dati toliko bice nesto jeftinije.

Hvala

P.S. Sta mislite o ovom napajanju za moju konfiguraciju.
ATX Power Supply, ATX-450, P4

Poslednja izmena:
Ma ja uzeo Codegen dual 480W i nije lose. To mi je za ovu masinu dovoljno. Kad resim da uzimam novi komp bice nesto kvalitetnije sigurno.

Posto sam se dosta raspitivao o napajanjima i citao testova koji su uradjeni, nisam bas odusevljen onim sto je pisano za Chieftec-ova napajanja, a za Enermax sam cuo sve najbolje, pa onda moj predlog zadrzi njega.

Poslednja izmena:
Ja imam oba napajanja... ener mi je stari, pa ima samo 20 pinova...
chief je noviji i sasvim korektno radi...
u realnom radu, ni jedan se jos nije lose pokazao... ener je preziveo bas svakakve situacije (ekstremne nestanke struje uz razne sokove povratka) i radi ko mutav, pritom je i dosta tisi...
ja licno ipak ne bih kacio toliku potrosnju na slabije i starije napajanje...

Sta reci za to za sta tebi treba dovoljno ti je i neko no name od 300w
Nemam pojma koji je tvoj problem.
Ja sam do skoro imao navedeni Chieftec i radio mi je bez problema 3 god.
Zadnja konfiguracija E4300 na 2.7MHZ oc, 8800 gts, 2gb rama, 2 hdd itd
Bez ikakvih problema.:smoke:

Ti bas mislis da se gmlale za ovih godinu ipo dana, koliko je stara tema, vec nije odlucio koje ce napajanje da uzme? :D

Mozda Decky poznaje Laleta licno i zna da je jako neodlucan lik LOL :d

Nazad
Vrh Dno