Šta je novo?

Chieftec Dragon DG-01B-D-U & 2 Chieftec Cooler-a

Sad pogledah:
R4-C2R-20AC-GP - 700+ din.
R4-P2B-12AK-GP - ~400 din.

Makar tako pise po cenovnicima. U toj situaciji uzmi ovaj jeftiniji i nema da te boli glava :type:

Jedino sto nadjoh od 4-pinskih 12cm je ovaj CM:
CoolerMaster R4-P2B-12AK-GP
Case Fan, 12cm, 900-1200rpm, 13.8dB, 4-Pin, w/PWM, Ball bearing

http://www1.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=R4-P2B-12AK-GP&other_title=+R4-P2B-12AK-GP+PWM%20fan%20120mm

Mislim da bi to bilo to :).

Pa taj sam i mislio, samo kosta ~800din, gde si ti nasao za 400 :trust:. Da se nisi malo zeznuo (pomesao oznake) ?
To je ovaj PWM 4-pinski, a onaj R4-C2R-20AC-GP je standardni i to 3-pinski.

Poslednja izmena:
Sta da proverim :) ?

http://www.pcberza.rs/komponente/hladjenje/402-0-0-0/q=pwm+12cm

Znaci ima ovaj CoolerMaster O4-P2B-12AK-GP Case Fan, 12cm, 1200rpm, w/PWM, Ball Bearing, Black za 400 din.
Al ne znam bas za njega, previse je ipak jeftin ?!?
I ne deluje mi kvalitetno, cak ga ni nema na CM sajtu, toliko o njemu ;).

Poslednja izmena:
Mozda je ono "O" kao OEM, a "R" kao Retail. Ako budes bio u prilici uporedi ih fizicki, moze da se desi da je isti vent u pitanju ;)

Poslednja izmena:
Vish to mi nije palo na pamet :).
Ali hebem mu mater pa nije to ploca/graficka pa da ima razlike izmedju OEM i Retail verzije.
Sta to OEM pakovanje nema, sto Retail ima :) ?
Retail kuler spakovan u plastiku, a OEM kesu iz prodavnice za leba :D, ne kapiram ?!?

Sta znam... Mozda dobijes neki adapter 4pin->molex ili tako nesto. I niklovane srafove :D. A za OEM se zna - kesa za 'lebac :d

Pa zato ti i kazem, sumnjam da se to odnosi na oem/retail verziju ;).
No ako budem u mogucnosti :D, zagledacu oba :).

Sta je bolje kupiti, Noctua NF-S12-800 ili NF-S12-1200.
800 i 1200 su im max brzine obrtaja, dok im je sa LNA dapterom brzina 500 i 600 rpm, respektivno. Cena ista :).

Najverovatnije cu koristiti LNA utisichivach :), pa je onda verovatno svejedno.

Poslednja izmena:
Sta je bolje kupiti, Noctua NF-S12-800 ili NF-S12-1200.
800 i 1200 su im max brzine obrtaja, dok im je sa LNA dapterom brzina 500 i 600 rpm, respektivno. Cena ista :).

Najverovatnije cu koristiti LNA utisichivach :), pa je onda verovatno svejedno.

Zavisi za čega ti treba. Imam jednu na 800 i sa moje tačke gledišta dobra je za pirkanje preko HDD-a (za čega mi trenutno služi), za hladjenje RAM-a, čipseta ili eventualno grafike sa pasivnim hladjenjem. Dobro je to što kad je jednom priključiš, više ne znaš za nju, toliko je tiha.

Meni ce sluziti kao jedini ventilator napred :), hladi usput hard disk i ide direktno na graficku.
Od kad sam izbacio Chief 12cm (znaci trenutno sam napred bez ventilatora), T graficke je porasla 4C, a hard diska 7C.
A Chief se vrteo na 1400 rpm-a, al kapiram da ce mu ova Noctua na 800 rpm-a biti rame uz rame sto se tice air flow-a, ali mnogo tisha, a zbog toga i kupujem Noctua-u ;).

Nazad imam jednu Noctua 9cm, na ULNA adapteru (1000 rpm-a).

Jel drzis na 800 rpm-a, il si stavio LNA adapter pa ide na 500 rpm-a ?
Ako je na 800 isto necujna, onda da ne stavljam adapter ?!?

Poslednja izmena:
Ne mora da znači da će noctua-e biti tiše...ja imam 2x12 CM-ove + u napajnju 12-ica OCZ i ne čuju se nikako...naj jače se čuje grafika...Sve zavisi kako namestiš ventove...ako su preblizu kućištu prave huk od strujanja vazduha pa neko misli da su ventovi...po nekad nije najskuplje i najbolje... ;)

Ne mora da znači da će noctua-e biti tiše...ja imam 2x12 CM-ove + u napajnju 12-ica OCZ i ne čuju se nikako...naj jače se čuje grafika...Sve zavisi kako namestiš ventove...ako su preblizu kućištu prave huk od strujanja vazduha pa neko misli da su ventovi...po nekad nije najskuplje i najbolje... ;)

Oh yes it is :p.
Noctua ima najbolji odnos air flow / buka, te stoga je najbolja, zato je i najskuplja.
Ma samo da sam se resio 9cm chiefteca, ovaj od 12cm i nije bio neki veliki problem, al ko velim, stavicu jos jednu Noctua i da budem miran.

Jeste mada ako se koristi bilo kakav kontroler...mislim da je onda nebitno u svakom slučaju je air flow smanjen s toga ne znam koliko se isplati...a 1-2 stepena gore dole neće spržiti komp :D...U svakom slučaju sve je bolje od 9.ke :)...ako imaš viška keša za potrošni materijal samo napred...Nema veze to je neko moje razmišljanje...da ne uvredim nikog.

9cm Chief sam zamenio za Noctua 9cm ;), mislim da me nisi skapirao :).

Ali fora je kod Noctue sipas(stavis) i ne mislis, ne cimas se oko Speedfana, dal da stavim na ovoliko/onoliko, e sad ona stvarchica oko kontrole svih kulera u kucistu je odlicna stvar, samo je tesko to naci, a i to uostalom radi (U)LNA adapter kod Noctua-e.
12cm neki solidan CM kosta 900din ;) (R4-P2B), a Noctua 12cm kosta 1300din.
Tako da ce biti Noctua, koliko vec sutra :).

Mada ja na Chief kucistu nemam nikakve delove za odmicanje :D (kakva rech) od kucista, morace biti prilepljeni uz.

Poslednja izmena:
Ah moja greška za 9-ku :)...fan kont imaš po ceni noctue u Gigatronu...ja sam svoje 12-ice platio oko 600 din...mmmmmm opet nikakve razlike u buci jedino je možda bolji air flow zbog više ventova kod mene...
Odmicači i nepostoje :D samo modovanje cccc :)
Pozzz i da te lepo služe noct aždajice :)

Pa ako fan kontroler kosta po ceni Noctue, onda je jeftinije da uzmem 1 Noctua-u 12cm, nego fan kontorler + CM 12cm, prosta racunica :).

Vrh Dno