Šta je novo?

Chieftec Dragon Big Tower Mod

pestkiller

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Bavim se ovim modom već duže vremena. Kako mi već obaveze dopuštaju i kada se setim šta je to u uglu sobe. :D
Završni metalni radovi, izrada HDD držača, bi se trebali privesti kraju ovih dana. Bar se nadam.
Ono što sam do sada odradio okačiću.

Kućište na početku radova, kada je izvađena oprema, pretpostavljam da ga većina poznaje.

IMG_0033_resize.JPG
IMG_0040_resize.JPG
IMG_0041_resize.JPG
IMG_0028_resize.JPG
IMG_0032_resize.JPG

Još malo fotki unutrašnjosti. Kao što se može videti jedan od problema ovoga kućišta je veličina ventilatora od 80 mm i jedan iznad napajanja od 92 mm. Bez obzira što su Noktue buka je neminovna.

IMG_0029_resize.JPG
IMG_0031_resize.JPG
IMG_0030_resize.JPG

Cilj je napraviti novi držače za dva ventilatora od 120 mm, koji će ubacivati vazduh u kućište. Iza toga napraviti novi kavez za HDD zako da vazduh prelazi preko diskova.
Pozadi ću ubaciti dva komada od 92 mm. Na gornjem delu kućišta isekao sa otvor za jedan ventilator od 140 mm, da izbacuje topao vazduh koji se nakuplja u tom gornjem delu.
Zbog toga sam morao iseći kompletno prednji deo lima, gde su bila mesta za 5 ventilatora od 80 mm.

IMG_5_resize.JPG
IMG_0008_resize.JPG

Kao i zadnji gde je bilo 2 ventilatora, ali raspored rupa nije odgovarao.

IMG_6_resize.JPG
IMG_0009_resize.JPG

Da ne bi neko pomislio da sam ovo sve sam radio. Pomagali su mi prijatelji koji se bolje od mene snalaze sa alatom.

Zadnja strana kućišta, gde se kači napajanje: stari otvor za ventilator od 92 mm ću zatvoriti, a predhodno smo uklonili usečene rešetke.

IMG_0017_resize.JPG

Lim sa kojim će se zatvoriti rupa.

Pogledajte prilog 106353

Poslednja izmena:
Izrađeni novi držači, okviri, za ventilatore:
prednji za 2 × 120 mm

Pogledajte prilog 106354

zadnji za 2 × 92 mm (nabavio sam kružne žičane zaštitne rešetke koje idu na ovaj držač)

Pogledajte prilog 106355

i za gornju 140-icu

Pogledajte prilog 106356

i fotka sa svim rešetkama, odnosno držačima:

IMG_0010_resize.jpg

Sve je rađeno na CNC-u.
Uzorke za rešetke sam tražio na netu tako da se uklope sa prednjom maskom kućišta.

Poslednja izmena:
Ja imam jedno kuciste slicne velicine, Proton Maxi. I kad mi je stiglo i kad sam ga video uzivio, krstio sam ga u frizider :D

Srecno sa modovanjem. I sa strpljenjen. Strpljen spasen

Poslednja izmena:
ni meni, mozda je bolje da se kace slicke na neki image sajt...

I ja ne vidim nekiliko fotki. Popraviću tokom dana.

Ponovo postavljam ftografije koje se ne vide.

Lim sa kojim će se zatvoriti rupa.
IMG_0016_resize.JPG

prednji za 2 × 120 mm
IMG_0011_resize.JPG

zadnji za 2 × 92 mm (nabavio sam kružne žičane zaštitne rešetke koje idu na ovaj držač)
IMG_0012_resize.JPG

i za gornju 140-icu
IMG_0014_resize.jpg

Prilozi

• img0016res.jpg
    img0016res.jpg
    734.7 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Zanimljivo za sada, svidjajy mi se delovi koje si radio na cnc....

Bio sam kod prijatelja koji ima CNC mašinu i zaista se nadam da će sutra završiti "kavez" za diskove.

Posle toga sklapanje da se uverim da li je sve kako treba. Unutrašnju konstrukciju i sve isečene rešetke zatim nosim na plastifikaciju u Suboticu u Brametal.
Bočne stanice, dno i poklopac kućišta nosim kod majstora, autolimara, koji će to prefarbati u mat crno. Originalna farba se izuzetno teško skida pa ćemo još odlučiti šta ćemo sa njom.
Maska ide na airbrush farbanje u crvenu boju.

Zaista dobri grilovi, koliko te izasao CNC

Nisam platio CNC jer je vlasnik moj prijatelj. Dao sam novac za aluminijski lim i još neku sitnicu, cca 3000 RSD. Da čovek ne plaća još i materijal za mene.

Nazad
Vrh Dno