Šta je novo?

CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W

vucko88

Cenjen
Učlanjen(a)
05.03.2012
Poena
169
Ima li neko iskustva sa ovim napajanjem? Da li se nekom desilo da zuji i slicni problemi ? Hvala

Pa, nekome se sigurno jeste desilo, jer nijedno napajanje nije imuno na probleme sa pištanjem/zujanjem zavojnica. Sve zavisi od primerka do primerka, i nema veze ni sa proizvođačem, ni sa brendom, a ni sa proizvodnom serijom - čisto je pitanje sreće.

Pitam samo,posto sam ja imao problem sa LC power 500-12h tako neka oznaka.Nije zujalo u pocetku,tek posle 6 meseci a to pistanje je nepodnosljivo.Uglavnom interesuje me sta ima od kablova ovo napajanje?

Zadovoljan za sada,videcemo kad nakacim fx-8150 :)

Prilozi

• P120319_145710.jpg
    P120319_145710.jpg
    1 MB · Pregleda: 363
  • P120319_145810.jpg
    P120319_145810.jpg
    910.6 KB · Pregleda: 1,112
Necujno,radi odlicno i gura ovo u mojoj kantici :)

Solidna su Chieftec napajanja iz Super i Turbo serija koja je radio CWT (i Sirtec/Sirfa je radio neke modele iz Super serije). Imam CFT-750-14CS koji sam dobio kao zamenu za crknuti OCZ ModExtreme 780W dok je blazenopocivsi OCZ bio zamena za crknuti crveni ATI CF certified PC Power & Cooling Silencer 760 :) Od navedena 3 napajanja Chieftec (pu, pu da ga ne ureknem) za sad najduze radi na konfiguraciji koja u zadnje 3 godine nije pretrpela nikakve znacajnije izmene :)

Poslednja izmena:
Napajanje CHIEFTEC CFT-750-14CS mi je Spržilo matičnu.

Ko kaže?

Vrh napajanje samo ga optereti trpi sve :D:D:D

Ja sam imao isto i super me je sluzilo; onda sam presao na 1020w model ;)

Kako znaš da je baš napajanje krivo? Ima li neka fotka, ili bar da opišeš detaljnije..? Svako može da se registruje, dođe i "pljune" po nečemu bez ikakve osnove i objašnjenja. Beskoristan post, barem u obliku u kom je dat...

Mene ovo napajanje služi oko 4 godine.

Jako dobro i kvalitetno napajanje imam ga vec 4 godine ovo je druga konfiguracija na njemu veoma sam zadovoljan potpuno je besumno i svoj posao obavlja vrhunski.Od kablova poseduje 24-pin za plocu, 4-pin za stare procesore i 8-pin za nove u kombinaciji ova dva radi i za najnovije Sandy Brige, 2x6-pin za graficku karticu ( na jednoj su dodata i dodatna 2-pin za jace graficke ukupno 8-pin), 4 SATA (na svakoj grani po 2) za hard diskove ili dvd drajvove i 6 muleksa na dve grane na svakoj grani dodat po jedan 4-pin za diskete stare.Eto ukratko opis CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W ;-)

Poslednja izmena:
Pogledaj moju konfu i vidi sta drzim na modelu od 600w. dve i po godine koriscenja.

Napajanje je odlicno,kao i cela CFT serija Chieftec-a,sto se mene tice,napajanje je odlicno,snaga odlicna,ja imam Seasonic,ali sam se razmisljao i ovo da uzmem. Jedino me je odvuklo,sto napajanje takvo,staro par godina,malo jace zuji vent,mada za vecinu ljudi je to ultra tiho. Ja sam generalno alergican na sum :) U sustini za ostale ljude,napajanje odlicno,naravno ne kao Seasonic,Enermax,Antec... Ali i ne kosta toliko,a mozda je i na ovom vent jednostavno odradio svoje,jer nije bas ni kuciste stojalo na ravnom,pa je mozda od " "zamora materijala" kao da lagercici drce,mozda je to jedan slucaj,mada je i kod ovog bukvalno necujno. Mozda je to jedan primerak u milion,ali svakako ova serija i ovo napajanje,kao i 750-14cs vredi svaku paru. Ja sam imao CTG koji je mnogo losiji od ovog napajanja,bukvalno ne vredi ih ni porediti i bio mi je necujan. Ako se ikome ikada culo to CFT ili je kao ja "alergican" ili verovatno nije odrzavao kako treba,moja preporuka za kupovinu. Sve najbolje...

Nazad
Vrh Dno