Šta je novo?

Chieftec CFT-1200G-DF 1200W

banea

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2006
Poena
304
Šta mislite o navedenom napajanju i zna li ko da mi pojasni kakva inkopatibilnost ovog napajanja postoji prema UPS-evima.Naime na forumima sam naišao na informacije da modeli cft-850,1000 i 1200 nerade preko nekih upseva.Ja konkretno imam APC 1500VA i zanima me da li bi ovo napajanje (Chieftec cft-1200g-df)radilo preko ovog upsa?
Takođe ima li ko ovo napajanje i kako je zadovoljan?
Unapred hvala na informacijama.

Jel' taj Chieftec treba da zameni Corsair HX1000? Ako je tako, to je prelaz sa konja na magarca.
Takodje, za sta je potrebno 1200W?

Napajanje je odlicno, ali sumnjam da ces ga dobiti za manje para od onog anteca 1200w iz oglasa koji je provereno izuzetan ;)

Ako ti ista znaci meni CFT-1020-14C radi bez ikakvih problema na APC Smart1000V

Da tako je ,Kors je crko i to mi je u ponudi za zamenu pošto Korsa nema.Realne novce koje sam pre 2 godine dao -200E- nemogu da iščupam i onda gledam da prođem najblaže i relativno najadekvatnije.Dalje u ponudi je i CM Real Power 850W ,ali nebih išao na manju snagu od one koju sam imao.(Kors je bio HX 1000),jer spremam renoviranje mašine i neki cross fire.

hahahahaha lol :)

Uzmi taj Chieftec, nema da omasi!

Ja bih uzeo Corsair HX850 naravno ako ga ima u ponudi.:)

Ja u mojoj mašini imam CFT-850G-DF i koliko sam video na netu u osnovi su svi modeli u seriji jako slični. Jedini problem je što je napajanje preveliko za većinu kućišta i ume da se malo više zagreje nego što mi se sviđa. Što se tišine tiče, ja sam se tripovao da će zbog 2 venta da bude malo bučnije ali ispostavilo se da je prilično tiho.

Prilično sam zadovoljan sa ovim mojim napajanjem tako da od mene +1

Ja nisam nasao krsten review za taj 1200G.

Taj isti Chieftec je sklon crkavanju a druga stvar Chieftec ne moze da se poredi sa Corsair-om ni u ludilu.
U ovom slucaju bi poslusao Garsona ili bi ih primorao da mi izvrse reklamaciju za neko drugo napajanje od 1kw !Evo ja ti toplo mogu preporuciti Cooler Master M1000,zver od napajanja OEM Enhance,imam ga i sve preporuke.Mozes i Silverstone Strider 1KW ..To ako zelis da se po zakonu cimas sa njima.
Ako ne zelis ti uzmi sta ti se nudi ali mislim da je nepravedno da dobijes CM850w i ako je stvarno dobro napajanje ali 64A!!!
Trazi adekvatno onom sto je trebao da bude HX1000,Chieftec zaobidji u ovom slucaju.
Ako vec ne mozes da se izboksujes sa njima ja bih uzeo HX850w bez razmisljanja.

Taj Chieftec je prepakovani Sirtec High Power 1200W (sve je isto cak i kutija osim fotke na istoj) i detaljan review je izasao pre 3 godine na Guru3D gde je i dobio odlicne ocene:
http://www.guru3d.com/article/sirtec-high-power-1200w-psu-review/

Mene je odlicno sluzilo oko 2 godine napajajuci nekoliko razlicitih Crossfire sistema ukljucujuci i 2900XT, maltene je bilo potpuno tiho i pod opterecenjem te jedva mlako. Nazalost jednog dana je prosto odbilo da upali komp i od tada mi stoji u ormanu. (istekla mu je garancija mada je i kupljeno u Eurolinku koji vise ne postoji)
Otvarao sam ga i nista mu nije izgorelo unutra, a zasto nece vise da se upali nemam pojma.

Cinjenica je da je Corsair visa klasa od ovog Sirteca/Chiefteca, ali generalno gledano ovo nije (bilo) toliko lose napajanje.

Poslednja izmena:
Ljudi hvala na učešću u diskusiji i ja bih najradije ponovo uzeo Korsa,ali ga nema,nema ni CM 1000W,od opcija imam samo taj chieftec 1200G,CM 850W,Chieftec 850W ili pak vraćanje para u iznosu na fiskalnom računu što je oko 150E,a ja sam svojevremeno(tačno pr 2 godine)Korsa platio 200E.
Zato i jesam u dilemi šta da uradim,zna li ko hoće li u skorije vreme biti kakvog uvoza ovih kvalitetnijih napajanja,jer imam i opciju da čekam,obzirom da su mi iz Monitora dali napajanje da se služim dok se problem ne reši?

Zaboravih da kazem, leto je jos uvek, sezona godisnjih odmora, uvoz je slab, od septembra bi trebalo da malo krene nabolje.:)

Jedini problem je što je napajanje preveliko za većinu kućišta i ume da se malo više zagreje nego što mi se sviđa

Ma ja sam davno skontao da se chieftec greje nesto vise..evo i sada sa 1020w modelom isto; izgleda ce i ovaj da ide na moding fana!!

Cekaj bolje napajanje prvo jel su ti duzni da te ispostuju da dobijes onoliko koliko si platio tj klasu napajanja koju si odabrao.Za tu zver od Corsair-a ti nude malte ne prosek.Sirtec i CWT ne moze da se poredi ti sad kako hoces.Tvoj je dzep pa ti dozvoli da te zezaju.Ja bih cekao Corsaira ili ih primorao da ga pozajme ili otkupe od druge firme sad odmah.Vrlo prosto.
Nisi odlucna i cvrsta musterija,zato te i setaju tako:S:

PcBeast,druže shvati da sam sve firme okrenuo i u zemlji Srbiji trenutno nema od Corsaira ništa jače od 750W i to TX serija što meni nikako ne ide u prilog. Mislim da je sad jasnije o čemu se radi,u Srbiji trenutno nema ništa od boljih napajanja od 1000W i zato i pitam zna li ko za neki skoriji uvoz? Da ima,lako bih rešio problem,oni ljudi ne beže od toga da u drugoj maloprodaji ili veleprodaji nabave nešto adekvatno,ALI NEMA!

Neka ta firma posalje crknuti HX1000 u Corsair Holandija, stici ce drugi primerak za par nedelja.;)

PcBeast,druže shvati da sam sve firme okrenuo i u zemlji Srbiji trenutno nema od Corsaira ništa jače od 750W i to TX serija što meni nikako ne ide u prilog. Mislim da je sad jasnije o čemu se radi,u Srbiji trenutno nema ništa od boljih napajanja od 1000W i zato i pitam zna li ko za neki skoriji uvoz? Da ima,lako bih rešio problem,oni ljudi ne beže od toga da u drugoj maloprodaji ili veleprodaji nabave nešto adekvatno,ALI NEMA!

Ako ne beze od otkupnine od druge firme onda tim bolje.

Druze alternative koje imaju na stanju :

Silverstone Decathlon DA 1000w 80A modularno OEM: Impervio
:
http://www.itsvet.com/proizvod/silverstone-decathlon-da1000-1000w/comp_comp_powersupply/148/529

Cooler Master M1000 80A modularno OEM: Enhance

http://www.itsvet.com/proizvod/cool...-rsa00-esbad1-eu/comp_comp_powersupply/54/544

Corsair HX 850w 70A modularno OEM : CWT

http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-cmpsu-850hx-850w/comp_comp_powersupply/63/490

Nek kontaktiraju ove firme a ti izaberi sta zelis i resi vise taj problem!
Pozdrav.

Rekoh,da sve to što pominješ i nalazi se na it svetu,NEMAAAAAAAAAAAAAAA ! Osim Silverstona koji uvozi Mikrosistem i ima na stanju,ali ta firma je ni godinu dana na našem tržištu i još uvek se nezna prava vrednost i mogućnosti tih napajanja.Svaka čast,za sada su prisutne samo pohvale,a setite se kad je izšla Korsova HX serija,kakvi hvalospevi pa evo šta ispade,nekažem da se kvarovi dešavaju,ali brate nešto stvarno dosta Corsaira otkazuje u poslednje vreme.

Ako budes cekao neces uraditi nista ili ces dobiti neko djubre..
Silverstone kakav god da je ne moze d abude los a spada u jedna od najboljih napajanja.
Ti bezis od toga?Cekas da neko drugi kupi?Pa kad bi tako svaki korisnik cekao jedan na drugog niko i nebi imao ni jedan proizvod.
Uzmi tu zver od Silverstona,vidi sta imaju na stanju tj koliko je to u odnosu na tvoj Corsair cenovno i stavljaj to u kuciste i ne glupiraj se.I za njega imas garanciju.Do sad si mogao da koristis komp ali ti razvlacis.Druze ne pricamo o LC-u vec o Silverstone!

Video sam da nekoliko pouzdanih firmi poput hellas-a i plutosa imaju Antec Signature 850W u ponudi pa probaj ako zelis da im predlozis da ti njega nabave. (MP cena oko 22.000-) Prema dzoni guru-u to napajanje je jedno od najboljih i po izradi i po stabilnosti napona.
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=101
Primetio sam da monitor ima u ponudi i CM 900W UCP, jel njega nema na lageru ili ti ga ne daju posto mu je cena poveca?

Poslednja izmena:
Ovako stoje stvari,nisam hteo da prihvatim te njihove kombinacije chieftec i ostalo i pošto smo došli u pat poziciju poslali smo prekjuče dopis direktno u Corsair u fabriku i sad čekam da vidim šta će odgovoriti. Corsair je ozbiljna firma i nadam se da će smisliti nešto pametno.
Ako neko ima neka slična iskustva sa bilo čime,a da je pisao fabrici,nek iznese kako se na kraju završila priča. Hvala svima na savetima.

Ovako stoje stvari,nisam hteo da prihvatim te njihove kombinacije chieftec i ostalo i pošto smo došli u pat poziciju poslali smo prekjuče dopis direktno u Corsair u fabriku i sad čekam da vidim šta će odgovoriti. Corsair je ozbiljna firma i nadam se da će smisliti nešto pametno.
Ako neko ima neka slična iskustva sa bilo čime,a da je pisao fabrici,nek iznese kako se na kraju završila priča. Hvala svima na savetima.
Jedan user sa ovog foruma radi u Corsairu. Po njegovim recima, potrebno je poslati napajanje u Corsair Holandija, oni ce poslati novo o svom trosku.:)

Nije da nije

Jedan user sa ovog foruma radi u Corsairu. Po njegovim recima, potrebno je poslati napajanje u Corsair Holandija, oni ce poslati novo o svom trosku.:)

Da, al user radi za Corsair pa tako prica jer mu je to interes. Pojedinacni slucajevi ce i moci da se mozda rese tako,,, Sve sto se prodaje od Corsa u zadnjih 2 godine je nesigurna kupovina za garancije ( pa koliko god ona bila ) jer nije kupovina od distributera. Jednostavno zato sto jedini ovlasteni distributer to ne uvozi. A zasto je CT prestao da uvozi uopste Corsair ako je to pametan posao? Pa zato sto se za reklamacije od Corsa ceka po 3 meseca. Ovako, kupis Cors u gigatr... ( jer ga jedini prodaju ), i nadas se da nece otkazati ( a za te pare i ne bi trebao ).

Da, al user radi za Corsair pa tako prica jer mu je to interes. Pojedinacni slucajevi ce i moci da se mozda rese tako,,, Sve sto se prodaje od Corsa u zadnjih 2 godine je nesigurna kupovina za garancije ( pa koliko god ona bila ) jer nije kupovina od distributera. Jednostavno zato sto jedini ovlasteni distributer to ne uvozi. A zasto je CT prestao da uvozi uopste Corsair ako je to pametan posao? Pa zato sto se za reklamacije od Corsa ceka po 3 meseca. Ovako, kupis Cors u gigatr... ( jer ga jedini prodaju ), i nadas se da nece otkazati ( a za te pare i ne bi trebao ).
Pa i ja ovo mogu da shvatim kao blacenje konkurencije.;)
Ajmo ovako, kupio sam Corsair H50, cim se otvori kutija stoji poveliki crveni papir, sa natpisom, u slucaju kvara ne vracati u prodavnicu gde je kupljen vec slati direktno Corsairu. :)
Drugo, takav nacin funkcionisanja garancije nije nimalo cudan, ima solidan broj firmi koje tako rade.;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno