Šta je novo?

Chieftec 2.5'' HDD rack i WD Blue 1TB pitanje

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
Pozdrav,

Po kupovini laptopa izvadio sam iz njega WD Blue 1TB drive i ubacio ga u USB 3.0 Chieftec fioku

E sada, ono sto me zanima je sledece: da li je normalno, da posle rada sa hdd-om (sve se kopira i cita ok, prikacen je na usb3.0 port) kada ugasim laptop i ponovo ga upalim, fioka se ne pokrene.
Moram da izvadim kabl i vratim ga ponovo, cuje se zvuk da je usb uboden i sve radi. Na istom portu, bilo koja fleska se odmah pokrene i vidi u Computer, dok je za rack potrebno da se vadi i ponovo gurne.

Jel to normalno ili?

Da li se tako ponasaju i kupovni externi 2.5" HDD-ovi?

Nije normalno da tako radi, trebalo bi odmah da ga vidi i pokrene bez da vadis kabel itd. Kod mene barem radi tako, isto sam vadio hdd iz lt i ubacio u 2.5'' rack ( neki lc-power ) i cim upalim komp i hdd krece da radi i lampice na rack-u se popale. Cekaj da se neko jos javi ali moguce da je do rack-a, najbolje bi bilo ako imas jos neki 2.5'' hdd da ubacis pa vidis sta se desava, pozajmis od nekoga ko ima lt nece mu nista biti sa hdd-om :) Takodje je moguce da tako treba da radi zbog rack-a mada onda su trebali da stave neko dugmence da mozes da ga palis/gasis itd.

Poslednja izmena:
Problem je vjerovatno do samog rack-a, probaj da staviš taj hard u (bilo koji) drugi rack i probaj, siguran sam da se neće dešavati ista stvar.

Pozdrav.

Djole

Trenutno ne mogu da organizujem neki drugi rack, ali je i meni to prvo palo na pamet da probam. Mnogo je iritantno sto se tako ponasa, videcemo, da nabavim neki drugi pa da probam. Hvala na savetima :)

Update: rack je ok, opcija u BIOS-u koja ukljucuje legacy podrsky za USB je bila na Auto umesto na Enabled.

Sad je sve OK.

Nazad
Vrh Dno