Šta je novo?

Chief vs LC ?

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
u pitanju su chieftec GPS-400AA-101 A i LC-6550 (nije G).
problem je u sledecem :
kod mog drugara ovaj chief pravi problem, tako sto nece da se ukljuci komp, ako je bio ugasen vise od pola sata...:trust:
njegova konfa : asus k8n(mislim da je ta), obicna GA 6600 silent-pipe, 2x512 pqi, venice 3000+, maxtor ata 120gb, dwd-rw, cd-rw
nista nije OC.
moja konfa : u potpisu.

zamenili smo napajanja i evo vec nedelju dana i kod njega i kod mene sve najnormalnije radi.
u cemu moze biti problem? i dvoumim se da li da ostavim ovako ili da vracam moje i da njemu resavam problem?

hvala unapred...

Čuj, meni Chief od 420w dual fan radi fenomenalno - isto važi i za sve kojima sam isporučio. Tj. na pomenuti model sam imao 0 reklamacija, kao i na onaj 450w sa 12cm fan-om. Svi sa Active PFC.

Isto važi i za LC6550(G), takođe svima koje znam radi fenomenalno, a zbog karme koju su mu nabacili na ovom forumu, verovatno bih ga pre sebi uzeo nego Chief-a, iako nemam nikakav objektivan razlog za to.

Što ne bi vratio Chief-a ortaku i proverio da li se i dalje dešava kvar, možda ste ga jednostavno rešili tako što ste isčupali sve i vratili? Napajanje od 400W mi je nepoznanica, tako da ne mogu da stanem iza njega po kvalitetu, samo iza ovih koje sam pomenuo.

dvoumi me cinjenica da moj LC ima 150W vishe od chief-a, ali i 20 pina konektor, a chief 24.
i sa jednim i sa drugim moja masina sljaka OK.

Nova Chieftecova napajanja iz GPS serije pravi DELTA, dok je staru HPC seriju pravio Sirtec. Ova nova GPS serija je mnogo kvalitetnija pa samim tim sve preporuke za novog Chiefteca.

Evo jedan koristan link: How to Discover Your Power Supply Real Manufacturer :

http://www.hardwaresecrets.com/article/370

UL file number na mom napajanju je E131881 sto znaci da je proizvodjac DELTA ELECTRONICS INC.

Isti takav problem imao je i moj ortak. U pitanju je bila ploca. Znac ta ista ploca Asus K8N, kad ugasis masinu posle nekih pola sata moras da se namucis da bi je upalio. Posto nismo znali u cemu je kvaka, sumnjali smo na sve i svasta dok ploca nije crkla... Posto je bila pod garancijom zamenuli smo je za drugu i sad sve sljaka bez problema. Inace NF3 cip se grejao kao lud, pa proveri kakvo je stanje kod njega.
Pozzz

Nova Chieftecova napajanja iz GPS serije pravi DELTA, dok je staru HPC seriju pravio Sirtec. Ova nova GPS serija je mnogo kvalitetnija pa samim tim sve preporuke za novog Chiefteca.

Evo jedan koristan link: How to Discover Your Power Supply Real Manufacturer :

http://www.hardwaresecrets.com/article/370

UL file number na mom napajanju je E131881 sto znaci da je proizvodjac DELTA ELECTRONICS INC.

Mislim da ce pre biti da je obrunto, ove DELTE su crkavale nevidjeno, dok stari Chiefteci od 360 i 420w vaze za vrlo dobra napajanja.
Najnoviju seriju chiefteca CFT vise ne pravi delta...dovoljno je pogledati razlike u ceni...

dvoumi me cinjenica da moj LC ima 150W vishe od chief-a, ali i 20 pina konektor, a chief 24.
i sa jednim i sa drugim moja masina sljaka OK.
Lepo donesi kod tebe oba napajanja. Izmeri im Voltaže (Posebno 12V) tako što ćeš da pustiš (neku noviju FPS) igru, u pozadini Audio CD da svira u winAMP-u, kopiraš neki veliki .avi fajl sa particije na particiju... Sve da bude max OC-ovano. Znači opteretiš mašinu (tj napajanje) max. Ako taj Chief znatno više varira od tvog LC-a, ti lepo njemu vrati Chief-a a on nek vidi šta će.

znaci, da se drzim ja mog LC-a...a provericu ono za plocu...
a mozda je i na atx konektoru na njegovoj ploci gubila kontakt neka zica...

Mislim da ce pre biti da je obrunto, ove DELTE su crkavale nevidjeno, dok stari Chiefteci od 360 i 420w vaze za vrlo dobra napajanja.
Najnoviju seriju chiefteca CFT vise ne pravi delta...dovoljno je pogledati razlike u ceni...

Koje DELTE su crkavale NEVIDJENO ?????? Pa GPS serija je relativno nova. Koji su konkretno modeli NENORMALNO crkavali ?????

ajd, nemojte da se prepirete, ja sam postavio jednostavno pitanje, sta moze biti uzrok ponasanju drugarovog racunara i koje napajanje da zadrzim, s obzirom da on ne oc-uje a ja da (lc je jaci za 150w)

Koje DELTE su crkavale NEVIDJENO ?????? Pa GPS serija je relativno nova. Koji su konkretno modeli NENORMALNO crkavali ?????

GPS serija postoji vec, cini mi se, oko 2 godine, mozda nesto manje. Nova chieftecova serija napajanja je CFT i ne pravi ih vise Delta, imas i par thredova o njima ovde na forumu, potrazi (dobra napajanja). Takodje imas i threadove o deltama gde su ih ljudi uglavnom ocrnili, konkretno najvise 410w model, mada mislim da se doticni vise ne prodaje. Ja sam imao losa iskustva sa par 350w modela, koji nisu terali konfe koje su posle bez problema radile radile sa (zamisli) Codegen napajanjima...
Ovo sa "nevidjeno" sam mozda preterao, u pravu si, ali da napajanja generalno nisu sjajna-nisu.
Mojne se nerviras 😉

2 emaniac: Ja licno bih zadrzao LC bas zbog tog oc-a

Poslednja izmena:
Ma ne nerviram se nego sam iznenadjen da delta ima losha napajanja. Na kraju krajeva mozda si i u pravu ako vec imas iskustva sa tim napajanjima ali znam da je asus svojevremeno u svoje barebone racunare trpao bash delte i znam da kad god se pricalo o delta napajanjima svi su ih hvalili (secam da je SK pisao nesto o tome). Mozda gresim.

350w je čuveni model koji je ocrnio sve čifove generalno. U pitanju je dosta staro napajanje, tako da je glupo na osnovu samo ovog modela oceniti celokupnu gamu koju nudi Chief.

Iz sopstvenog iskustva, ako izuzmemo pomenuto napajanje, ne mogu da tvrdim ništa loše o Chief-u - jednostavno jako dobro radi i na brutalno overklokovanim mašinama.

Nazad
Vrh Dno