Šta je novo?

ChatGPT napravio Sumplete, igru zarazniju od Sudoku

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poruke
60,420
Poena
1,385
sumplete-igra.jpg


ChatGPT napravio Sumplete, igru zarazniju od Sudoku​


Od ChatGPT smo do sada videli razne zanimljive kreacije, a sada i vrlo zaraznu igru Sumplete, nalik na Sudoku, koju možete odmah probati.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/chatgpt-napravio-sumplete-igru-zarazniju-od-sudoku/
 
Ovih par nedelja koliko pratim i od kad izlaze članci i vesti i na forumu, jedno 70% sih vesti objavljenih na Bench sajtu su se ispostavile kao lažne, nepotpune, neproverene (you name it)...

Vidim da su tekstovi tobože autorski (nigde ne piše vest preuzeta sa xyz izvora, a imaju potpis autora u gornjem levom zaglavlju), pa bi uputno da autor ipak proveri tačnost informacije pre nego ih u formi članka plasira na sajt.

Vidim da se autor većine tih vesti IM na prethodnu takvu opasku uvredio, ali ne vidim nikakvu korist od ovakvog pristupa informisanju korisnika benckmarka.
 
U svakoj vesti je naveden izvor u vidu linka.
Ja sam IM, ali nisam do sada komentarisao prethodne zamerke na vesti, tako da je to bar 70% neproverena tvrdnja :)
Moraćemo da pojačamo kontrolu, iako nije realno da se uhvati baš svaka. Budimo realni, i ogromnim novinarskim agencijama se dešava da proslede neproverene informacije. Da se sve proverava temeljno, imali bismo 2 vesti dnevno. Ovako se trudimo da od stotina vesti isfiltriramo ono što je zanimljivo, pa što se kaže "ako su lagali mene i ja lažem vas". Srećom su tu komentari, pa ako neko drugi uvati nešto što nam je promaklo (kao bmaxa iznad), informacija je tu.
 
Nazad
Vrh Dno