Šta je novo?

Chanintech 7AIA2 i XP

markan

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
604
Radio bih mali upgrade sistema, tj zamenio bih svoj duron@650 novijim procesorom, ali bih zadrzhao plochu. Plocha je 7AIA2, na biosu pishe 7AJA2E sa chipsetom, koliko sam shvatio KTE133. Pogledao sam na chaintechovom sajtu karakteristike ploche i video da podrzhava sledece procesore:

CPU

Supports AMD Socket-A Duron/Althin/Althon XP up to 1.4GHz

200MHz DDR (Double Data Rate) transfer on K7 CPU address and data buses

System clock support 200/266MHz

Pitanje:

Koju oznaku nose Athlon (valjda je ovo Althin i Althon greshka ;) ) XP procesori do 1.4 GHz kako je ovde navedeno? Da li je to najstariji XP 1400+, shto mi deluje nelogichno, da plocha podrzhava samo prvi procesor nove generacije, tj koji XP procesori imaju FSB 200 MHz koje bi ova moja plocha mogla da potera? Ili da se drzhim _obichnih_ Durona i Athlona?

Imam 7AJA2 sa Kt133a cipsetom i imam zadnju verziju biosa koja podrzava Xp procesore.Kupio sam je pre godinu dana I na kutiji je nalepnica Narandzaste boje gde pise SUPPORTS AMD XP CPU/S
I dobio sam Value Pack 2002 Dok je drug koji je kupio 20 dana ranije dobio Value Pack 2001 i stare drajvere i ploca mu je zelene boje dok je moja (PCB) braun, ocigledno da je moja ploca zadnja revizija koja podrzava Xp cpu I ima BIOS 6.0 dok njegova Ne podrzava XP i nema nalepnice. Obe Su kupljene kod istog prodavca .
Stavi naj novi bios i vidi mnozac mislim da je 12 ili 12.5 i pomnozi sa 133 i dobices brzinu procesora(1662MHz)da se stavi (XP1900+) i trebalo bi da radi.
JA imam Duron 1.2GHz

Imam 7AJA2 sa Kt133a cipsetom i imam zadnju verziju biosa koja podrzava Xp procesore.Kupio sam je pre godinu dana I na kutiji je nalepnica Narandzaste boje gde pise SUPPORTS AMD XP CPU/S
I dobio sam Value Pack 2002 Dok je drug koji je kupio 20 dana ranije dobio Value Pack 2001 i stare drajvere i ploca mu je zelene boje dok je moja (PCB) braun, ocigledno da je moja ploca zadnja revizija koja podrzava Xp cpu I ima BIOS 6.0 dok njegova Ne podrzava XP i nema nalepnice. Obe Su kupljene kod istog prodavca .
Stavi naj novi bios i vidi mnozac mislim da je 12 ili 12.5 i pomnozi sa 133 i dobices brzinu procesora(1662MHz)da se stavi (XP1900+) i trebalo bi da radi.
JA imam Duron 1.2GHz

kesic007 je napisao(la):
JA imam Duron 1.2GHz
max. za 7aja 2 je 12.5x133 tj.kod mene je stajao palomino 2000+ na magistrali 140 (2100+)

tacno kod jednog prodavca pise da podrzava do XP2000

U pitanju su dve razlichite ploche, chipset se bitno razlikuje, u mom sluchaju KTE133 ili KT133E a na AJA2 plochi je KT133A koji bez sumnje podrzhava magistralu 133 i XP. Postoji na mojoj plochi mogucnost setovanja 130 MHz za memoriju i core, ali sumnjam da ce raditi. Kao i da ce bios uopshte prepoznati procesor.
Ipak sam se odluchio na malo veci upgrade, prodacu plochu, memoriju, durona, zvuchnu i grafichku djuture za 60 - 70 evra (na otkupu mogu dobiti i 65) i kupiti plochu, mem i procesor za nekih 120 - 130 evra, shto i nije mnogo velika razlika u odnosu na cenu samog procesora koji bih stavio u staru plochu sa starom memorijom.

Nazad
Vrh Dno