Šta je novo?

Chaintech 7AJA2, koji najaci procesor ?

DRAX

Čuven
Učlanjen(a)
26.05.2002
Poena
609
Posto posedujem doticnu plocu sa Duronom na 750MHz, a hteo bih da pojacam procesor. Koji bih najaci mogao da ubacim, a da neradim overclocking. Svaka pomoc bi dobro dosla.

Dalibor.

Mislim da je AthlonXP 2600+ i Duron 1800+ sa najnovijim BIOSom ver 7.

DRAX je napisao(la):
Posto posedujem doticnu plocu sa Duronom na 750MHz, a hteo bih da pojacam procesor. Koji bih najaci mogao da ubacim, a da neradim overclocking. Svaka pomoc bi dobro dosla.

Dalibor.

De si DRAX. Trosis pare na proc, a microphonsko predpojacalo nista?
Sta da radim sa ovih 10 kapsula WM-61A?

BTW, nadji na oglasima polovan XP Palomino, koji su oko 30-35, od 1500+ do 1800+. I ubaci memorije u taj comp. Ne znam koliko imas sada, ali da imas najmanje 256 Mb.

Davno sam imao palomino 2000+ na toj ploci.
Radi bez problema.

notax je napisao(la):
BTW, nadji na oglasima polovan XP Palomino, koji su oko 30-35, od 1500+ do 1800+.

A jel mora Palomino? Mislim da sam negde procitao da moze i Thoroughbred...?

DRAX je napisao(la):

Dalibor.
Meni je drugi komp opremljen doticnom plocom. U njemu kuca trenutno Thunderbird na 1 Ghz, t.j. 900 @1000 133 FSB. Za potrebe testa stavljan je i Thoroughbred "B" DLT3C koji se o.c. do 2600 Mhz, ali na Abitu NF7-S ili Ep8RDA+, a na Chaintech-u radi do 1.8 Ghz na 1.5v na 150 Mhz magistrali. Sve je radilo besprekorno kao 2000+ na 1667 Mhz. Ploca daje odgovarajuci napon i sve je ok. Ponekad nove TBred procesore prepozna kao Unknown CPU type, ali radi. Max. CPU bi bio najjaci na 266 mhz FSB-u, a to je XP2600+, koji ces sa tim FSB-om tesko da nadjes, ali 2400+ bi sasvim lepo legao.

Momci, hvala puno na savetima. Ostalo mi je jos da proverim koliko mi je trenutno dzep dubok, pa da krenem u lov.

Borise, nemoj da mi se sekiras, bice za godinu, dve... salim se! :wave:

Palomino sam predlozio jer je jeftiniji od T-Bred-a, a s obzirom na to da taj T-Bred ne bi mogao max. da se iskoristi, bio bi blizu po max. taktu sa Palominom, ne bi osetio razliku u brzini, ali bi mu se dzep skoro 2X vise rastegao.

notax je napisao(la):
Palomino sam predlozio jer je jeftiniji od T-Bred-a, a s obzirom na to da taj T-Bred ne bi mogao max. da se iskoristi, bio bi blizu po max. taktu sa Palominom, ne bi osetio razliku u brzini, ali bi mu se dzep skoro 2X vise rastegao.

Ok, hvala na savetima. Ja sam isto kao i DRAX hteo da zamenim Duron 750 za Athlon XP na 7aja2, i evo naleteo sam pre neki dan jeftin Palomino 1700, i evo ga radi sasvim ok ;)

p.s. DRAX ako budes imao problema za flashovanjem bios-a naci ces na chaintechovom sajtu link na njihov stari sajt sa starijim verzijama bios-a, posto one na njihovom zvanicnomm sajtu kao ni programi za flash-ovanje u kombinaciji sa njima nisu mogli da flashuju moj bios (01/17/2001-8363-686B-JA6LMC2CC-00). Fajl se zove 7aja2c05.exe - eto ako neko bude imao problema sa flashovanjem 7aja2 nek nadje ovaj fajl preko google-a. Btw ova verzija biosa podrzava XP do 2000+ bar tako tamo pise...

Program za flash CT 7aja2 je ugradjen u BIOS.Znaci,samo pritisnes(cini mi se F2,al nisam siguran),ubacis floppy sa raspakovanim update-om i nov BIOS je tu za 10-ak sekundi

npetar je napisao(la):
Program za flash CT 7aja2 je ugradjen u BIOS.Znaci,samo pritisnes(cini mi se F2,al nisam siguran),ubacis floppy sa raspakovanim update-om i nov BIOS je tu za 10-ak sekundi
Apsolutno je tako samo napred flasuj bios sa zvanicnog sajta. :type:

ma naravno da ima u biosu program za flash (alt+f2) nego niti on, niti programi za flash koji su na zvanicnom chaintechovom sajtu nisu mogli posao da mi odrade sa revizijama biosa koje se nalaze na ch. sajtu! potrosio sam juce bukvalno pola dana dok sam nasao reviziju biosa koja je ok, i flashovao sam je sa alt+f2. naravno u svakom slucaju treba prvo probati sa onim sto stoji na zvanicnom ch. sajtu, a ja sam gore i napisao koja je verzija mog starog biosa i naziv fajla malo starije revizije chaintechovog biosa (koje nema na zvanicnom sajtu ali ima na njihovom starom sajtu i jos ponegde na webu) za one ljude koji eventualno budu imali problema kao ja...

Vrh Dno