Šta je novo?

Chaintech 7AJA2 i Athlon XP 1600+, jel` to radi?

pepe

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
604
Nabavio sam jednog Athlona XP 1600+ i bocnuo ga u 7AJA2, da vidim kako ce da sljaka, ploca je prepoznala procesor, ali ubrzo posle butovanja komp se zablesavi i mora da se resetuje. Cooler je bio prilicno vruc posle toga, pa sam proverio napon u biosu koji je iznosio 1.8V sto mi se ucinilo malo previse. Da li je to normalna vrednost napona za ovaj procesor ili se ploca malo zbunila? I da li je vec neko probao ovu kombinaciju?
type;
Pozdrav,
Vlada

Nabavio sam jednog Athlona XP 1600+ i bocnuo ga u 7AJA2...
Da nije u pitanju 7AJA2E? Ona ne podrzava XPove, bar ove koje sam video...

pepe je napisao(la):
Cooler je bio prilicno vruc posle toga, pa sam proverio napon u biosu koji je iznosio 1.8V sto mi se ucinilo malo previse.

To nije mnogo... Abit koji mi je trenutno u mašini daje, kada setuješ 1.75 iz BIOS-a, (tj. odabereš default) negde oko 1.81v. Znači malo povisi napon (i posle kao sjajna OC ploča :) ).
Inače GA 7VRX (koji mi je trenutno van mašine) daje tačne napone i default za Athlon XP Palomino jezgro je 1.75v, osim ako nisi malo šarao konduktivnom olovkom po L7 (ili L11) kontaktima :D

pepe je napisao(la):
Nabavio sam jednog Athlona XP 1600+ i bocnuo ga u 7AJA2, da vidim kako ce da sljaka, ploca je prepoznala procesor, ali ubrzo posle butovanja komp se zablesavi i mora da se resetuje. Cooler je bio prilicno vruc posle toga, pa sam proverio napon u biosu koji je iznosio 1.8V sto mi se ucinilo malo previse. Da li je to normalna vrednost napona za ovaj procesor ili se ploca malo zbunila? I da li je vec neko probao ovu kombinaciju?
type;
Pozdrav,
Vlada
Kod mene slucaj ide ovim redom:prvo sam apgrejdovao bios ploce verzijom 23.11 koja podrzava XP2000+ max.Zatim sam instalirao XP profesional win,slucajno se desilo da sam u isto vreme dodao i novi hard disk MATROX 40GB,montirao FOP38 koji sam uzajmio od prijatelja i podigao windows iz prve,prepoznajuci procesor kako i treba(xp1600).Zatim sam i overklokovao procesor do2000+(maticna i NCP memorija na160Mhz)bez otkljucavanja ali sa dizanjem voltaze za 0.025v.Inace nikakve nestabilnosti nisam primetio za ovih 10-ak dana.:wave;

Proveri da nije 7aja2E, ako ima ovo "E", onda ne moze !!!

sve je sada o.k.

Flesovao sam bios verzijom 2311 i sve je posle normalno radilo. Hvala na savetima.

Nazad
Vrh Dno