Šta je novo?

Chaintech 7AJA

palyer

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
601
imam doticnu plocu i Durona 600@800. Zanima me da li mogu na nju da stavim Atlona XP??!?! Koji najjaci procesor podrzava doticna ploca

pzodrav, Igor

Ako je 7AJA onda samo procesore koji su predvidjeni za FSB od 100Mhz. Dakle Duron, Thunderbird (ali ne C varijanta) i Morgan.

7AJA2 podrzava i Athlon XP.

Paradigma je napisao(la):
Ako je 7AJA onda samo procesore koji su predvidjeni za FSB od 100Mhz. Dakle Duron, Thunderbird (ali ne C varijanta) i Morgan.

7AJA2 podrzava i Athlon XP.

A sto ne bi mogao procesor koji radi na FSB133?
Ploca podrzava magistrale i vise od 100.
Izgleda da sam nesto preskocio, pa ako neko moze da pomogne.

Ploca ne predvidja magistrale vece od 100. Ovo je kt133 ploca a ne kt133a. U sustini ona moze da se potera na vecim magistralama, ali to je overklok.

Laza je napisao(la):
Ploca ne predvidja magistrale vece od 100. Ovo je kt133 ploca a ne kt133a. U sustini ona moze da se potera na vecim magistralama, ali to je overklok.

Jeste KT 133, ali brate, u biosu imas gomilu frekvencija iznad 100. Pa sad ako metnes procesor kojem je FSB 133 i setujes tako FSB iz biosa, sto bi to bio OC?

Ako recimo uzmes Tbirda 1.33 kako bi ga vozio na ovoj ploci? Ili je to ta C serija o kojoj covek gore pise? Ajde jos malo mi pojasnite, molim.

brzi je napisao(la):
Jeste KT 133, ali brate, u biosu imas gomilu frekvencija iznad 100. Pa sad ako metnes procesor kojem je FSB 133 i setujes tako FSB iz biosa, sto bi to bio OC?

Ako recimo uzmes Tbirda 1.33 kako bi ga vozio na ovoj ploci? Ili je to ta C serija o kojoj covek gore pise? Ajde jos malo mi pojasnite, molim.

Ima gomilu frekvencija ali neće da radi ni na jednoj više od 115-118 max! To je Kt133 čip set. Zbog toga je i izašao KT133A koji je radio na 133Mhz fsb-u...Kt133 je ništa drugo nego KX133 prilagođen za SocketA. Dakle da rezimiramo na toj ploči nikad nećeš uspeti da potreaš bilo koji procesor na 133Mhz fsb-u

Hvala na informaciji, sad sam uklavirio.

Nazad
Vrh Dno