Šta je novo?

Chaintech 6VIA3 + dma mode!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Ova ploca u kombinaciji sa PIII na 600MHz i Fujitsu 10GB diskom model MPF3102AT. Na ploci SB VT82C596B podrzava ATA 100 ali mi windows XP SP1 po drugi put instalacija prijavljuje u Device Manager-u Udma 2. Menjao sam ide kablove i pozicije sve moguce. Fleshao zadnji bios. Cak sam probao i sa drugim hard diskom 15 GB Quantum. U bios-u sam pokusao sva tri access moda: lba, large, normal ali se sve ostaje isto. I dalje radi u sporijem rezimu. Ima li ko ovu plocu da vidi kakav je setup kod njega!

Pa UDMA mod ti je brza solucija. Mozda tebi prijavljuje PIO mod. To je sporija. U svakom sluchaju mozes primeniti princip koji je meni pomogao. Obrisao sam u Device Manageru granu na kojoj mi je hard i prilikom sledeceg startovanja Windowsa prebacheno mi je u u mod koji sam zeleo (DMA).

Ma ok to, brisanje grane, filteri u registrima, to sam radio i nije mi pomoglo. Slazem se da je dma brzi od PIO koji nije podesen ali dma mode 2 ima maksimalan transfer od 33.3 MB/s sto po meni moze i brze na ovoj MB. Doduse zaboravih da proverim koja je brzina transfera bila na WINME koji je prethodno bio na ovoj masini.

Ploca moze brze od 33MB/s (moze ATA-66), ali taj hard tesko...

Fujitsu Siemens diagnostic mi ok prolazi sve testove, a znam provereno da je hdd radio na udma66 na drugom racunaru. Ali mu Udma change utility proverava disk i prepoznaje ga kao fujitsu MPF3102AT ali na kraju kaze ERROR Unexpected drive is connected on ATA bus.

Nazad
Vrh Dno